Στο The C Beach restaurant για θαλασσινές γεύσεις και κοσμοπολίτικο αέρα Αιγαίου

Τι δοκιμάσαμε στο εστιατόριο της Βούλας και τι σου προτείνουμε για την επόμενη σου επίσκεψη.

The C Beach

Ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του Ιούνη και η ζέστη στην Αθήνα έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της, η σκέψη της θάλασσας σίγουρα πιάνει όλο και παραπάνω χώρο στα μυαλά και τις φαντασιώσεις μας. Μία πολύ καλή ευκαιρία για απόδραση από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις είναι η Βούλα, για μία βουτιά μετά την δουλειά και ένα κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα.

Την καλοκαιρινή εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το The C Beach Restaurant, στο οποίο δειπνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αναζητώντας ένα καταφύγιο από τον ήλιο που έκαιγε.  Η chic  και μινιμαλιστική προσέγγιση του χώρου ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή, κάνοντας το εστιατόριο να μοιάζει σαν προέκταση της παραλίας χωρίς να ‘ξενίζει’ καθόλου στο μάτι των επισκεπτών ή των λουόμενων. Αντιθέτως, σε βάζει κατευθείαν σε διάθεση χαλάρωσης, καθώς μία παχιά σκιά εξαπλώνεται πάνω σε όλα τα τραπέζια και παρέχει τη δροσιά που χρειάζεσαι για να απολαύσεις το φαγητό σου.

the c

Το μενού από την σεφ Ντορίνα Ντεμάη και τον σεφ Λάζαρο Σταμούλη έχει ως βασικό σημείο αναφοράς τη μεσογειακή κουζίνα, σε συνδυασμό με εμφανείς ασιατικές επιρροές, με σκοπό να δημιουργηθεί μία γαστρονομική εμπειρία που σε ταξιδεύει σε κάθε μπουκιά. Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας τα χόρτα εποχής με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, φέτα και λάδι σκόρδου, τα οποία συνδύασαν με οικεία γεύση με ένα εξαιρετικά νόστιμο τουιστ. Στην συνέχεια την προσοχή μας τράβηξε το zuhhini spread με γιαούρτι, ψητό κολοκύθι, ταχίνι και αγγούρι, τόσο για το vibrant πράσινο χρώμα του όσο και για τα chips ‘λαδόπιτας’ που το συνοδεύουν. Τρομερό best seller είναι επίσης και η εντυπωσιακή σαλάτα χταπόδι με μπρόκολο, λαχανικά βρυξελλών και soya dressing.

c

Το experience αποκτάει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον όταν στο τραπέζι πλησιάζουν τα ωμά πιάτα: ξεκινάμε με πικάντικο ταρτάρ σολομού με yuzy soya dressing και chili garlic και συνεχίζουμε με το φαντασμαγορικό  C-viche με τόνο, σολομό, ψάρι ημέρας, εσπεριδοειδή και  aji amarillo, μία ποικιλία πιπεριάς τσίλι που καλλιεργείται κυρίως στο Περού.

Διαβάστε Επίσης

Το ελληνικό ψάρι και τα θαλασσινά συνεχίζουν φυσικά να έχουν την τιμητική τους και στα κυρίως πιάτα, με μία λίστα από νόστιμες επιλογές που μυρίζουν Αιγαίο. Απαραίτητο να δοκιμάσεις το κριθαρότο καραβίδας με bisk, σάλτσα ντομάτας και estragon, τα linguine tartare γαρίδας με αυγά avrouga αλλά και την pasta calamarata με ντοματίνια, κάπαρη και το ψάρι ημέρας. Για μία ακόμα πιο ατόφια θαλασσινή εμπειρία προτείνουμε το φιλέτο τόνου με καραμελωμένη soya και ψητή μελιτζάνα den miso, με μία βουτυρένια υφή που πραγματικά λιώνει στο στόμα.

Τέλος, ενώ συνήθως απογοητεύομαι από τις επιλογές σε γλυκά στα εστιατόρια, εδώ εντυπωσιάστηκα από το cremeux λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, κόκκινα φρούτα, crumble αμυγδάλου και δυόσμο αλλά και με το αποδομημένο γαλακτομπούρεκο με παγωτό. 

c

Το The C Beach Restaurant λοιπόν συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία, την εκλεπτυσμένη αισθητική και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, μόλις μία ανάσα μακριά από την παραλία και αποτελεί μία μινιμαλ όαση μέσα στην πόλη. Είτε ψάχνεις τρόπους να δροσιστείς τα γεμάτα ήλιο μεσημέρια είτε αποζητάς χαλαρές βραδιές δίπλα στο κύμα, απολαμβάνοντας λαχταριστά πιάτα και cocktails, εδώ θα βρεις το καταφύγιο που έψαχνες.


Info:

Α’ Ακτή, Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα,
2102202890

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.