Στο The C Beach restaurant για θαλασσινές γεύσεις και κοσμοπολίτικο αέρα Αιγαίου

Τι δοκιμάσαμε στο εστιατόριο της Βούλας και τι σου προτείνουμε για την επόμενη σου επίσκεψη.

The C Beach

Ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του Ιούνη και η ζέστη στην Αθήνα έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της, η σκέψη της θάλασσας σίγουρα πιάνει όλο και παραπάνω χώρο στα μυαλά και τις φαντασιώσεις μας. Μία πολύ καλή ευκαιρία για απόδραση από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις είναι η Βούλα, για μία βουτιά μετά την δουλειά και ένα κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα.

Την καλοκαιρινή εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το The C Beach Restaurant, στο οποίο δειπνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αναζητώντας ένα καταφύγιο από τον ήλιο που έκαιγε.  Η chic  και μινιμαλιστική προσέγγιση του χώρου ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή, κάνοντας το εστιατόριο να μοιάζει σαν προέκταση της παραλίας χωρίς να ‘ξενίζει’ καθόλου στο μάτι των επισκεπτών ή των λουόμενων. Αντιθέτως, σε βάζει κατευθείαν σε διάθεση χαλάρωσης, καθώς μία παχιά σκιά εξαπλώνεται πάνω σε όλα τα τραπέζια και παρέχει τη δροσιά που χρειάζεσαι για να απολαύσεις το φαγητό σου.

the c

Το μενού από την σεφ Ντορίνα Ντεμάη και τον σεφ Λάζαρο Σταμούλη έχει ως βασικό σημείο αναφοράς τη μεσογειακή κουζίνα, σε συνδυασμό με εμφανείς ασιατικές επιρροές, με σκοπό να δημιουργηθεί μία γαστρονομική εμπειρία που σε ταξιδεύει σε κάθε μπουκιά. Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας τα χόρτα εποχής με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, φέτα και λάδι σκόρδου, τα οποία συνδύασαν με οικεία γεύση με ένα εξαιρετικά νόστιμο τουιστ. Στην συνέχεια την προσοχή μας τράβηξε το zuhhini spread με γιαούρτι, ψητό κολοκύθι, ταχίνι και αγγούρι, τόσο για το vibrant πράσινο χρώμα του όσο και για τα chips ‘λαδόπιτας’ που το συνοδεύουν. Τρομερό best seller είναι επίσης και η εντυπωσιακή σαλάτα χταπόδι με μπρόκολο, λαχανικά βρυξελλών και soya dressing.

c

Το experience αποκτάει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον όταν στο τραπέζι πλησιάζουν τα ωμά πιάτα: ξεκινάμε με πικάντικο ταρτάρ σολομού με yuzy soya dressing και chili garlic και συνεχίζουμε με το φαντασμαγορικό  C-viche με τόνο, σολομό, ψάρι ημέρας, εσπεριδοειδή και  aji amarillo, μία ποικιλία πιπεριάς τσίλι που καλλιεργείται κυρίως στο Περού.

Διαβάστε Επίσης

Το ελληνικό ψάρι και τα θαλασσινά συνεχίζουν φυσικά να έχουν την τιμητική τους και στα κυρίως πιάτα, με μία λίστα από νόστιμες επιλογές που μυρίζουν Αιγαίο. Απαραίτητο να δοκιμάσεις το κριθαρότο καραβίδας με bisk, σάλτσα ντομάτας και estragon, τα linguine tartare γαρίδας με αυγά avrouga αλλά και την pasta calamarata με ντοματίνια, κάπαρη και το ψάρι ημέρας. Για μία ακόμα πιο ατόφια θαλασσινή εμπειρία προτείνουμε το φιλέτο τόνου με καραμελωμένη soya και ψητή μελιτζάνα den miso, με μία βουτυρένια υφή που πραγματικά λιώνει στο στόμα.

Τέλος, ενώ συνήθως απογοητεύομαι από τις επιλογές σε γλυκά στα εστιατόρια, εδώ εντυπωσιάστηκα από το cremeux λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, κόκκινα φρούτα, crumble αμυγδάλου και δυόσμο αλλά και με το αποδομημένο γαλακτομπούρεκο με παγωτό. 

c

Το The C Beach Restaurant λοιπόν συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία, την εκλεπτυσμένη αισθητική και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, μόλις μία ανάσα μακριά από την παραλία και αποτελεί μία μινιμαλ όαση μέσα στην πόλη. Είτε ψάχνεις τρόπους να δροσιστείς τα γεμάτα ήλιο μεσημέρια είτε αποζητάς χαλαρές βραδιές δίπλα στο κύμα, απολαμβάνοντας λαχταριστά πιάτα και cocktails, εδώ θα βρεις το καταφύγιο που έψαχνες.


Info:

Α’ Ακτή, Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα,
2102202890

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.