Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει

Το Bloom Brothers Canteen γίνεται viral ξανά και ξανά - η ιστορία του μας εμπνέει και μας προετοιμάζει για έναν ακόμη Αύγουστο.

Το πλωτό σουβλατζίδικο της Αμοργού

Σε περίπτωση που έχεις ήδη κανονίσει να επισκεφτείς την Αμοργό φέτος ή βρίσκεσαι ήδη εκεί, ένα από τα ‘αξιοθέατα’ που δεν πρέπει να χάσεις είναι το Bloom Brothers Canteen, μία πλωτή, γαλάζια καντίνα που μοιάζει σαν να ανήκει σε σκηνικό ταινίας και όχι σε ελληνικό νησί. Κι όμως, στον όρμο της Αιγιάλης και δίπλα στα καΐκια της θάλασσας μπορείς να παραγγείλεις ένα νοστιμότατο σουβλάκι το οποίο θα σου παραδοθεί πάνω στο νερό, φτιαγμένο από τα χεράκια του προσωπικού του Bloom Brothers, μιας επιπλέουσας σουβλακερί.

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει - εικόνα 1

Η ιδέα ανήκει στον Νίκο Δρίγο και την αδερφή του Κατερίνα, οι οποίοι το 2018 σάλπαραν με σχέδιο να ανοίξουν μία καντίνα φαγητού στην στεριά, όμως σύντομα βρήκαν φουρτούνα (σταματάω εδώ με τα θαλάσσια λογοπαίγνια). Εξαιτίας μιας ιδιαίτερης δυσκολίας στο να βγάλουν τις απαραίτητες άδειες, τα δύο αδέρφια δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τον αρχικό σκοπό τους. Παρόλα αυτά δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να τα παρατήσουν και, με την απαραίτητη δόση τρέλας και χιούμορ, ξεκίνησαν να δουλεύουν από την θάλασσα!

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει - εικόνα 2

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει - εικόνα 3

Η ιδιαίτερη τοποθεσία της καντίνας αλλά και το χαβανέζικο tiki στιλ της την έχουν εδώ και καιρό κάνει δημοφιλή ανάμεσα στους λόκαλς και τους επισκέπτες της Αμοργού, όμως τα βιντεάκια και τα reels των social media φρόντισαν ώστε να γίνει viral και εκτός νησιού (ή ίσως και χώρας). Όσοι έχουν δοκιμάσει από το σουβλάκι του κύριου Νίκου δηλώνουν χωρίς φόβο και πάθος πως είναι από τα καλύτερα που έχουν φάει, γεγονός που υπογραμμίζει πως η Bloom Brothers Canteen δεν βασίζεται μόνο στην πρωτοτυπία της για να κάνει την διαφορά αλλά και στις ποιοτικές πρώτες ύλες.

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει - εικόνα 4

Το καλοκαιρινό κλίμα τελειοποιείται με παγωμένες μπύρες, γρανίτες, smoothies, αναψυκτικά αλλά και δροσερά κοκτέιλ της ημέρας, τα οποία συνοδεύονται με χαλαρή μουσική και μία γενικότερη παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Προφανώς, εδώ δεν θα βρεις καθίσματα και τραπεζάκια, μπορείς όμως να κάτσεις στα χρωματιστά χαλιά στην άκρη της προβλήτας και να απολαύσεις το πιτόγυρο ή το κεμπάμπ της επιλογής σου βλέποντας το ηλιοβασίλεμα. Τι πιο καλοκαιρινό από αυτό;

Η καντίνα μένει ανοιχτή ως αργά τη νύχτα (εκτός και αν τα μποφόρ δεν της το επιτρέπουν), παίζει ωραίες μουσικές και είναι must στάση για μετά το μπάνιο.

* Κεντρική φωτογραφία: © Loukas Hapsis Photography
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/11/2025

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.