Πώς ο Νίκος Θωμάς έκανε το Simul νοστιμότερο από ποτέ

Το εστιατόριο του Κολωνακίου μοιάζει -και είναι- στην πιο φορμαρισμένη περίοδο της δεκαετούς παρουσίας του. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Πώς ο Νίκος Θωμάς έκανε το Simul νοστιμότερο από ποτέ

Χαϊδευτικές chill out μουσικές, multi ethnic κοινό και ο βελούδινος καναπές του "Simul" αυτό ακριβώς το αποκούμπι που χρειάζεται κανείς ύστερα από μια γεμάτη ημέρα στην καρέκλα του γραφείου. 

Το Martini μου έρχεται extra dry και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το έχω ζητήσει, όσο το προσωπικό με τις αέρινες στολές κινείται εξίσου αέρινα στο χώρο, φρεσκάρει το νερό στα ποτήρια, σερβίρει κι επεξηγεί τα πιάτα.

Το σαγρέ ξύλινο τραπέζι μου στις αποχρώσεις του μελιού στολίζουν αφαιρετικά κεραμικά πιάτα, υφασμάτινες πετσέτες και μαχαιροπίρουνα που ακουμπούν πάνω σε τουβλάκι με το λογότυπο του μαγαζιού και τα σφυρήλατα φωτιστικά σε σειρές φωτίζουν γλυκά την ατμόσφαιρα. 

Το εστιατόριο Simul στο Κολωνάκι 9

Στο βάθος, ένα πριβέ μοναστηριακό τραπέζι υποδέχεται τις μεγάλες παρέες που θέλουν να δειπνήσουν σαν στην τραπεζαρία του σπιτιού τους, μπροστά στην ανοικτή κουζίνα με επικεφαλής τον σεφ και συνδημιουργό του "Simul", Νίκο Θωμά.

Είχα περίπου δύο χρόνια να φάω από τα χέρια του και κάνοντας τις συγκρίσεις μου, θα σας πω ευθύς εξαρχής πως τον βρίσκω καλύτερο από ποτέ. 

simul4

Νόστιμος ήταν πάντα, οι γεύσεις του όμως έχουν πλέον μια φινέτσα και μιαν εκλέπτυνση που έλειπε κατά το παρελθόν και φαίνεται πως μαζί με το εστιατορικό "παιδί" του που γίνεται φέτος δέκα ετών, μεγαλώνει όμορφα και ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.