Πώς ο Νίκος Θωμάς έκανε το Simul νοστιμότερο από ποτέ

Το εστιατόριο του Κολωνακίου μοιάζει -και είναι- στην πιο φορμαρισμένη περίοδο της δεκαετούς παρουσίας του. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Πώς ο Νίκος Θωμάς έκανε το Simul νοστιμότερο από ποτέ

Χαϊδευτικές chill out μουσικές, multi ethnic κοινό και ο βελούδινος καναπές του "Simul" αυτό ακριβώς το αποκούμπι που χρειάζεται κανείς ύστερα από μια γεμάτη ημέρα στην καρέκλα του γραφείου. 

Το Martini μου έρχεται extra dry και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το έχω ζητήσει, όσο το προσωπικό με τις αέρινες στολές κινείται εξίσου αέρινα στο χώρο, φρεσκάρει το νερό στα ποτήρια, σερβίρει κι επεξηγεί τα πιάτα.

Το σαγρέ ξύλινο τραπέζι μου στις αποχρώσεις του μελιού στολίζουν αφαιρετικά κεραμικά πιάτα, υφασμάτινες πετσέτες και μαχαιροπίρουνα που ακουμπούν πάνω σε τουβλάκι με το λογότυπο του μαγαζιού και τα σφυρήλατα φωτιστικά σε σειρές φωτίζουν γλυκά την ατμόσφαιρα. 

Το εστιατόριο Simul στο Κολωνάκι 9

Στο βάθος, ένα πριβέ μοναστηριακό τραπέζι υποδέχεται τις μεγάλες παρέες που θέλουν να δειπνήσουν σαν στην τραπεζαρία του σπιτιού τους, μπροστά στην ανοικτή κουζίνα με επικεφαλής τον σεφ και συνδημιουργό του "Simul", Νίκο Θωμά.

Είχα περίπου δύο χρόνια να φάω από τα χέρια του και κάνοντας τις συγκρίσεις μου, θα σας πω ευθύς εξαρχής πως τον βρίσκω καλύτερο από ποτέ. 

simul4

Νόστιμος ήταν πάντα, οι γεύσεις του όμως έχουν πλέον μια φινέτσα και μιαν εκλέπτυνση που έλειπε κατά το παρελθόν και φαίνεται πως μαζί με το εστιατορικό "παιδί" του που γίνεται φέτος δέκα ετών, μεγαλώνει όμορφα και ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.