
Λίγες μόνο ημέρες μένουν ώστε ο πολυβραβευμένος Γιάννης Παρίκος να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το νέο του γευστικό σημείο. Ο ΄Κέδρος', ομώνυμος με το εστιατόριο που τρέχει ο σημαντικός σεφ στην Πάρο, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Λίγο πριν συμβεί αυτό, μιλά στο 'α' για όλα όσα ετοιμάζει εκεί.
Γιάννης Παρίκος x "Κέδρος"
> Το κόνσεπτ θα είναι ακριβώς το ίδιο με τα όσα κάνουμε στην Πάρο. Θα σερβίρουμε μία ελληνική κουζίνα βασισμένη στην παράδοση, που όμως θα έχει και κάποια twists, κάποιες 'τσιμπιές' λίγο διαφορετικές.
> Η γειτονιά επιλέχθηκε καθώς υπήρχε ο χώρος λόγω του συνεργάτη μου - το εστιατόριο θα είναι μεγάλο και άνετο. Είναι όμως μια περιοχή στην οποία θέλαμε να δώσουμε κάτι, να προσφέρουμε μια επιλογή - και για τις γύρω περιοχές. Είναι εύκολα προσβάσιμη η Λυκόβρυση.
> Η κάρτα θα είναι μεγαλύτερη όμως σε σχέση με το νησί. Θα υπάρχουν μπόλικες έξτρα προτάσεις όπως το πρόβειο κότσι σιγομαγειρεμένο με χουνκιάρ μπεγιεντί, ο καβουρμάς με μελάτο αυγό και μαρμελάδα ντομάτας, το καπνιστό σκουμπρί με φάβα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, η καπνιστή μελιτζάνα με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικό και φέτα Τριπόλεως. Θα υπάρχουν ακόμη και τα αλίπαστα (γαύρος μαρινάτος, καπνιστή σαρδέλα, λακέρδα και φιλέτο σαρδέλας).
> Στην κουζίνα, αρχικά θα βρίσκεται ο Κώστας Τερζούδης, με τον οποίο θα συνεργαστούμε έντονα και στο έτερο project που ετοιμάζεται (σ.σ. στο παλιό Artisanal, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο, με fine comfort ελληνική δημιουργική κουζίνα).
> Έχουμε δώσει έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα, που έχουν επιλεγεί προσεκτικά. Τα κρασιά μας θα προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Η τιμολογιακή τους πολιτική δε, θα είναι πολύ σωστή.
> Ο Κέδρος θα λειτουργεί, αρχικά, καθημερινά από τις 17.00. Τα Σαββατοκύριακα από το μεσημέρι.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.