Γιάννη Παρίκο, τι θα τρώμε στον Κέδρο, στη Λυκόβρυση;

Ο βραβευμένος σεφ ανοίγει σε λίγες ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στα ΒΠ. Μιλά για όσα ετοιμάζει στο 'α'.

Ο Γιάννης Παρίκος

Λίγες μόνο ημέρες μένουν ώστε ο πολυβραβευμένος Γιάννης Παρίκος να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το νέο του γευστικό σημείο. Ο ΄Κέδρος', ομώνυμος με το εστιατόριο που τρέχει ο σημαντικός σεφ στην Πάρο, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Λίγο πριν συμβεί αυτό, μιλά στο 'α' για όλα όσα ετοιμάζει εκεί.

Γιάννης Παρίκος x "Κέδρος" 

> Το κόνσεπτ θα είναι ακριβώς το ίδιο με τα όσα κάνουμε στην Πάρο. Θα σερβίρουμε μία ελληνική κουζίνα βασισμένη στην παράδοση, που όμως θα έχει και κάποια twists, κάποιες 'τσιμπιές' λίγο διαφορετικές.

> Η γειτονιά επιλέχθηκε καθώς υπήρχε ο χώρος λόγω του συνεργάτη μου - το εστιατόριο θα είναι μεγάλο και άνετο. Είναι όμως μια περιοχή στην οποία θέλαμε να δώσουμε κάτι, να προσφέρουμε μια επιλογή - και για τις γύρω περιοχές. Είναι εύκολα προσβάσιμη η Λυκόβρυση.

> Η κάρτα θα είναι μεγαλύτερη όμως σε σχέση με το νησί. Θα υπάρχουν μπόλικες έξτρα προτάσεις όπως το πρόβειο κότσι σιγομαγειρεμένο με χουνκιάρ μπεγιεντί, ο καβουρμάς με μελάτο αυγό και μαρμελάδα ντομάτας, το καπνιστό σκουμπρί με φάβα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, η καπνιστή μελιτζάνα με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικό και φέτα Τριπόλεως. Θα υπάρχουν ακόμη και τα αλίπαστα (γαύρος μαρινάτος, καπνιστή σαρδέλα, λακέρδα και φιλέτο σαρδέλας).

> Στην κουζίνα, αρχικά θα βρίσκεται ο Κώστας Τερζούδης, με τον οποίο θα συνεργαστούμε έντονα και στο έτερο project που ετοιμάζεται (σ.σ. στο παλιό Artisanal, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο, με fine comfort ελληνική δημιουργική κουζίνα).

> Έχουμε δώσει έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα, που έχουν επιλεγεί προσεκτικά. Τα κρασιά μας θα προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Η τιμολογιακή τους πολιτική δε, θα είναι πολύ σωστή. 

> Ο Κέδρος θα λειτουργεί, αρχικά, καθημερινά από τις 17.00. Τα Σαββατοκύριακα από το μεσημέρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.