Γιάννη Παρίκο, τι θα τρώμε στον Κέδρο, στη Λυκόβρυση;

Ο βραβευμένος σεφ ανοίγει σε λίγες ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στα ΒΠ. Μιλά για όσα ετοιμάζει στο 'α'.

Ο Γιάννης Παρίκος

Λίγες μόνο ημέρες μένουν ώστε ο πολυβραβευμένος Γιάννης Παρίκος να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το νέο του γευστικό σημείο. Ο ΄Κέδρος', ομώνυμος με το εστιατόριο που τρέχει ο σημαντικός σεφ στην Πάρο, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Λίγο πριν συμβεί αυτό, μιλά στο 'α' για όλα όσα ετοιμάζει εκεί.

Γιάννης Παρίκος x "Κέδρος" 

> Το κόνσεπτ θα είναι ακριβώς το ίδιο με τα όσα κάνουμε στην Πάρο. Θα σερβίρουμε μία ελληνική κουζίνα βασισμένη στην παράδοση, που όμως θα έχει και κάποια twists, κάποιες 'τσιμπιές' λίγο διαφορετικές.

> Η γειτονιά επιλέχθηκε καθώς υπήρχε ο χώρος λόγω του συνεργάτη μου - το εστιατόριο θα είναι μεγάλο και άνετο. Είναι όμως μια περιοχή στην οποία θέλαμε να δώσουμε κάτι, να προσφέρουμε μια επιλογή - και για τις γύρω περιοχές. Είναι εύκολα προσβάσιμη η Λυκόβρυση.

> Η κάρτα θα είναι μεγαλύτερη όμως σε σχέση με το νησί. Θα υπάρχουν μπόλικες έξτρα προτάσεις όπως το πρόβειο κότσι σιγομαγειρεμένο με χουνκιάρ μπεγιεντί, ο καβουρμάς με μελάτο αυγό και μαρμελάδα ντομάτας, το καπνιστό σκουμπρί με φάβα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, η καπνιστή μελιτζάνα με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικό και φέτα Τριπόλεως. Θα υπάρχουν ακόμη και τα αλίπαστα (γαύρος μαρινάτος, καπνιστή σαρδέλα, λακέρδα και φιλέτο σαρδέλας).

> Στην κουζίνα, αρχικά θα βρίσκεται ο Κώστας Τερζούδης, με τον οποίο θα συνεργαστούμε έντονα και στο έτερο project που ετοιμάζεται (σ.σ. στο παλιό Artisanal, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο, με fine comfort ελληνική δημιουργική κουζίνα).

> Έχουμε δώσει έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα, που έχουν επιλεγεί προσεκτικά. Τα κρασιά μας θα προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Η τιμολογιακή τους πολιτική δε, θα είναι πολύ σωστή. 

> Ο Κέδρος θα λειτουργεί, αρχικά, καθημερινά από τις 17.00. Τα Σαββατοκύριακα από το μεσημέρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.