Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι άγνωστο το σημείο στους foodies της πόλης. Ούτε η γειτονιά που βρίσκεται. Η Τύπου Ταβέρνα έκανε ντεμπούτο στον αριθμό 8 της οδού Ηρώνδα, στα σύνορα Παγκρατίου και Μετς και στα πέριξ της πλατείας Προσκόπων στα τέλη Μαρτίου, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το ακμάζων ταβέρνα-verse στα της γεύσης αθηναϊκά πεπραγμένα.

Ίδιο σποτ, άλλη γεύση

Εκεί όπου κάποτε συναντούσες το πάλαι ποτέ Απτάλικο κι έπειτα γνώριμα μέρη όπως το Alficon, το Dear Manouka και το Amen, εμφανίστηκε λοιπόν μια μοντέρνα ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις, μαμαδίστικης αντίληψης, σε έναν σύγχρονο χώρο.

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

'Όπως... παραδοσιακά (περίπου) συμβαίνει με τα όσα φιλοξενεί το εν λόγω μέρος, το design ανήκει στο Studiomateriality, που αποδίδει με τη δική του ματιά αισθητικά όλα τα παραπάνω, με ωραία παλέτα χρωμάτων, συνδυασμό ξύλου με λευκό πλακάκι και ιδιαίτερες -όπως πάντοτε- λεπτομέρειες. 

Σε αυτά, προσθέτεις το σλόγκαν του μαγαζιού "Κατάλαβες" και έχεις την πλήρη εικόνα. Τι ακριβώς... καταλαβαίνεις; Πως πρόκειται για ένα σημείο που τιμά τη γευστική οικειότητα της ταβέρνας. Όσο για το τί τρως εδώ, πάνω-κάτω βρίσκεις αυτά που θα περίμενες. 

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τυροκαυτερή και κολοκυθοκεφτέδες, τηγανητές πατάτες με διάφορα συνοδευτικά επάνω τους (δηλαδή πατάτες με αυγά, πατάτες με κιμά και πατάτες με γραβιέρα), κρητικό ντάκο με ανθότυρο και τσιγαριαστά χόρτα, μακαρόνια με κιμά αλλά και μανιάτικη μακαρονάδα με τσουχτή, αυγά μάτια και τριμμένο τυρί, μουσακά και ιμάμ καθώς και μπόλικα ακόμη πιάτα που αποπνέουν γνώριμη νοστιμιά. 

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κρέας στην Τύπου Ταβέρνα εκτιμάται δεόντως και μεταξύ άλλων συναντάς παϊδάκια (αρνίσια, κοτόπουλου και προβατίνας) και μπριζολάκια, γεμιστό μπιφτέκι και burger προβατίνας αλλά και παραδοσιακό κοκορέτσι, συν κατσικάκι κλέφτικο.  

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με ελληνικές ετικέτες και μπόλικα αποστάγματα με έμφαση στο τσίπουρο.


Info

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
Τηλ. 210 7233508
Ανοιχτά Τρ. - Παρ. 18.00 - 00.30, Σαβ. 13.00 - 00.00 και Κυρ. 13.00 - 20.00

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Τύπου Ταβέρνα

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.