Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι άγνωστο το σημείο στους foodies της πόλης. Ούτε η γειτονιά που βρίσκεται. Η Τύπου Ταβέρνα έκανε ντεμπούτο στον αριθμό 8 της οδού Ηρώνδα, στα σύνορα Παγκρατίου και Μετς και στα πέριξ της πλατείας Προσκόπων στα τέλη Μαρτίου, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το ακμάζων ταβέρνα-verse στα της γεύσης αθηναϊκά πεπραγμένα.

Ίδιο σποτ, άλλη γεύση

Εκεί όπου κάποτε συναντούσες το πάλαι ποτέ Απτάλικο κι έπειτα γνώριμα μέρη όπως το Alficon, το Dear Manouka και το Amen, εμφανίστηκε λοιπόν μια μοντέρνα ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις, μαμαδίστικης αντίληψης, σε έναν σύγχρονο χώρο.

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

'Όπως... παραδοσιακά (περίπου) συμβαίνει με τα όσα φιλοξενεί το εν λόγω μέρος, το design ανήκει στο Studiomateriality, που αποδίδει με τη δική του ματιά αισθητικά όλα τα παραπάνω, με ωραία παλέτα χρωμάτων, συνδυασμό ξύλου με λευκό πλακάκι και ιδιαίτερες -όπως πάντοτε- λεπτομέρειες. 

Σε αυτά, προσθέτεις το σλόγκαν του μαγαζιού "Κατάλαβες" και έχεις την πλήρη εικόνα. Τι ακριβώς... καταλαβαίνεις; Πως πρόκειται για ένα σημείο που τιμά τη γευστική οικειότητα της ταβέρνας. Όσο για το τί τρως εδώ, πάνω-κάτω βρίσκεις αυτά που θα περίμενες. 

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τυροκαυτερή και κολοκυθοκεφτέδες, τηγανητές πατάτες με διάφορα συνοδευτικά επάνω τους (δηλαδή πατάτες με αυγά, πατάτες με κιμά και πατάτες με γραβιέρα), κρητικό ντάκο με ανθότυρο και τσιγαριαστά χόρτα, μακαρόνια με κιμά αλλά και μανιάτικη μακαρονάδα με τσουχτή, αυγά μάτια και τριμμένο τυρί, μουσακά και ιμάμ καθώς και μπόλικα ακόμη πιάτα που αποπνέουν γνώριμη νοστιμιά. 

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κρέας στην Τύπου Ταβέρνα εκτιμάται δεόντως και μεταξύ άλλων συναντάς παϊδάκια (αρνίσια, κοτόπουλου και προβατίνας) και μπριζολάκια, γεμιστό μπιφτέκι και burger προβατίνας αλλά και παραδοσιακό κοκορέτσι, συν κατσικάκι κλέφτικο.  

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με ελληνικές ετικέτες και μπόλικα αποστάγματα με έμφαση στο τσίπουρο.


Info

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
Τηλ. 210 7233508
Ανοιχτά Τρ. - Παρ. 18.00 - 00.30, Σαβ. 13.00 - 00.00 και Κυρ. 13.00 - 20.00

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Τύπου Ταβέρνα

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θεσσαλός παραμένει ένα μεζεδοπωλείο για μερακλήδες

Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια και ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή κάνει τη διαφορά στον Βοτανικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
03/08/2025

Mία από τις καλύτερες αθηναϊκές ταβέρνες θα είναι ανοιχτή όλο τον Αύγουστο

Σε περίπτωση που υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση.

Κάτι μαγειρεύει στο Doors η Γωγώ Δελογιάννη

Το δημοφιλές σποτ της Ίου και η χαρισματική γευσιπλάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ένα καλοκαίρι με ξέγνοιαστη γεύση.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.