Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι άγνωστο το σημείο στους foodies της πόλης. Ούτε η γειτονιά που βρίσκεται. Η Τύπου Ταβέρνα έκανε ντεμπούτο στον αριθμό 8 της οδού Ηρώνδα, στα σύνορα Παγκρατίου και Μετς και στα πέριξ της πλατείας Προσκόπων στα τέλη Μαρτίου, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το ακμάζων ταβέρνα-verse στα της γεύσης αθηναϊκά πεπραγμένα.

Ίδιο σποτ, άλλη γεύση

Εκεί όπου κάποτε συναντούσες το πάλαι ποτέ Απτάλικο κι έπειτα γνώριμα μέρη όπως το Alficon, το Dear Manouka και το Amen, εμφανίστηκε λοιπόν μια μοντέρνα ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις, μαμαδίστικης αντίληψης, σε έναν σύγχρονο χώρο.

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

'Όπως... παραδοσιακά (περίπου) συμβαίνει με τα όσα φιλοξενεί το εν λόγω μέρος, το design ανήκει στο Studiomateriality, που αποδίδει με τη δική του ματιά αισθητικά όλα τα παραπάνω, με ωραία παλέτα χρωμάτων, συνδυασμό ξύλου με λευκό πλακάκι και ιδιαίτερες -όπως πάντοτε- λεπτομέρειες. 

Σε αυτά, προσθέτεις το σλόγκαν του μαγαζιού "Κατάλαβες" και έχεις την πλήρη εικόνα. Τι ακριβώς... καταλαβαίνεις; Πως πρόκειται για ένα σημείο που τιμά τη γευστική οικειότητα της ταβέρνας. Όσο για το τί τρως εδώ, πάνω-κάτω βρίσκεις αυτά που θα περίμενες. 

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τυροκαυτερή και κολοκυθοκεφτέδες, τηγανητές πατάτες με διάφορα συνοδευτικά επάνω τους (δηλαδή πατάτες με αυγά, πατάτες με κιμά και πατάτες με γραβιέρα), κρητικό ντάκο με ανθότυρο και τσιγαριαστά χόρτα, μακαρόνια με κιμά αλλά και μανιάτικη μακαρονάδα με τσουχτή, αυγά μάτια και τριμμένο τυρί, μουσακά και ιμάμ καθώς και μπόλικα ακόμη πιάτα που αποπνέουν γνώριμη νοστιμιά. 

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κρέας στην Τύπου Ταβέρνα εκτιμάται δεόντως και μεταξύ άλλων συναντάς παϊδάκια (αρνίσια, κοτόπουλου και προβατίνας) και μπριζολάκια, γεμιστό μπιφτέκι και burger προβατίνας αλλά και παραδοσιακό κοκορέτσι, συν κατσικάκι κλέφτικο.  

Η Τύπου Ταβέρνα στο Παγκράτι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με ελληνικές ετικέτες και μπόλικα αποστάγματα με έμφαση στο τσίπουρο.


Info

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
Τηλ. 210 7233508
Ανοιχτά Τρ. - Παρ. 18.00 - 00.30, Σαβ. 13.00 - 00.00 και Κυρ. 13.00 - 20.00

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Τύπου Ταβέρνα

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2025

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.

Οι ταβέρνες των Αθηνών

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.