Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου, το Odori θα παρουσιάσει το φρέσκο πρόσωπό του στο κοινό. Κι αυτό, γιατί το δημοφιλές σημείο στην ανανεωμένη τα τελευταία χρόνια πλατεία Αγίων Θεοδώρων ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους σημαντικότερους σεφ της γενιάς του, τον Παύλο Κυριάκη.

Η προσθήκη του πολλάκις βραβευμένου γευσιπλάστη θα επηρεάσει ελαφρώς το κόνσεπτ, που θα παίζει πια περισσότερο "εστιατορικά", διατηρώντας παράλληλα το κόνσεπτ της βερμουτερίας και τα high class ποτά της, κάνοντας ωστόσο skip το κομμάτι του καφέ (θα ανοίγει καθημερινά από 13.00).

Το φαγητό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο, με τον σεφ Κυριάκη να κρατά κάποια από τα ατού του Odori (λέγε με πίτσα, cacio e pepe και σαλάτα του Καίσαρα) αλλά να μεριμνά για ένα πιο elevated και φροντισμένο μενού, με επίκεντρο τη γείτονα. Μεταξύ άλλων εδώ θα δοκιμάζεις μια σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ροδάκινο και ξηρούς καρπούς, ένα vitello tonnato με καπνιστό φιλέτο τόνου, αραντσίνι που θα παραπέμπουν σε ριζότο και φρέσκα ζυμαρικά, ενώ μπιστέκα και λίγες κοπές θα έχουν επίσης παρουσία. Στα επιδόρπια δε γίνεται να απουσιάζει κλασικό τιραμισού ενώ η ζύμη θα σερβίρεται και σε κάτι γλυκό.

Αισθητή θα είναι και η αναβάθμιση στο πεδίο του κρασιού, με επένδυση στον ιταλικό και τον ελληνικό αμπελώνα, με μπόλικες προτάσεις σε οίνους ήπιας παρέμβασης. 

Περισσότερα, προφανώς, προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.