Το Καπάνι Μάρκετ φιλοξενεί το Κτήμα Μάτσα

Ένα ενδιαφέρον wine pairing event έρχεται στο πιο πρόσφατο darling του Μεταξουργείου.

wine

Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού και των γευστικών εκπλήξεων, μάλλον θα βρεις αρκετά ενδιαφέρουσα την αυριανή βραδιά στο οινορεστοράν Καπάνι Μάρκετ.

Η νέα άφιξη του Μεταξουργείου φιλοξενεί το Κτήμα Μάτσα για ένα μονοήμερο special wine pairing event, αφιερωμένο στο ποιοτικό κρασί και την γαστρονομία.

Οι εκλεκτές ετικέτες του οινοποιείου θα συνδυαστούν άψογα με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Μπαλάκα, με σκοπό ο επισκέπτης να απολαύσει μια βραδιά γεμάτη αρώματα, γεύσεις και ιστορίες από τους ανθρώπους πίσω από τους οίνους.

Το Καπάνι Μάρκετ άνοιξε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας ως έμπνευση την ομώνυμη αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, μέρος όπου συναντιούνται η Ανατολή με τα Βαλκάνια και γεύσεις ανακατεύονται με κουλτούρες και ανθρώπους.

Εδώ διατηρείται η ίδια φιλοσοφία με μαγειρέματα και παραδοσιακές συνταγές, πιάτα φτιαγμένα στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα.


Το Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα συνεχίζει μια παράδοση, που κρατάει από τα μέσα του 19ου αιώνα. Βρίσκεται στην Κάντζα Αττικής, μία περιοχή γνωστή από πολύ παλιά για την καλλιέργεια και την παραγωγή ονομαστών κρασιών και εύκολα επισκέψιμη για τους Αθηναίους οινόφιλους.

Η ίδια η Ρωξάνη Μάτσα διαχειρίζεται την κληρονομιά αυτή με απόλυτο σεβασμό και, σε συνεργασία με την εταιρεία Μπουτάρη, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ευεργέτιδες (η "μητέρα” ίσως) της Μαλαγουζιάς. Το κτήμα Μάτσα, συνολικής έκτασης 122 στρεμμάτων, καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και οι κύριες ποικιλίες του αμπελώνα είναι η μαλαγουζιά, το ασύρτικο, το σαββατιανό, ο ροδίτης, το Syrah και το Sauvignon blanc.


O συνδυασμός των δύο παραπάνω σίγουρα θα οδηγήσει σε μία άκρως ευχάριστη γευστική και οινογνωστική εμπειρία, με πυρήνα την ελληνική κουζίνα, παραδοσιακές συνταγές και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις.


Info:
Το wine pairing event θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Απριλίου στο χώρο του Καπάνι Μάρκετ με special tasting menu.
Κρατήσεις: Κλήση στο 698 5061657 ή online reservation εδώ.
Χίου 29, Μεταξουργείο
215 5600234

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.