Το Καπάνι Μάρκετ φιλοξενεί το Κτήμα Μάτσα

Ένα ενδιαφέρον wine pairing event έρχεται στο πιο πρόσφατο darling του Μεταξουργείου.

wine

Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού και των γευστικών εκπλήξεων, μάλλον θα βρεις αρκετά ενδιαφέρουσα την αυριανή βραδιά στο οινορεστοράν Καπάνι Μάρκετ.

Η νέα άφιξη του Μεταξουργείου φιλοξενεί το Κτήμα Μάτσα για ένα μονοήμερο special wine pairing event, αφιερωμένο στο ποιοτικό κρασί και την γαστρονομία.

Οι εκλεκτές ετικέτες του οινοποιείου θα συνδυαστούν άψογα με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Μπαλάκα, με σκοπό ο επισκέπτης να απολαύσει μια βραδιά γεμάτη αρώματα, γεύσεις και ιστορίες από τους ανθρώπους πίσω από τους οίνους.

Το Καπάνι Μάρκετ άνοιξε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας ως έμπνευση την ομώνυμη αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, μέρος όπου συναντιούνται η Ανατολή με τα Βαλκάνια και γεύσεις ανακατεύονται με κουλτούρες και ανθρώπους.

Εδώ διατηρείται η ίδια φιλοσοφία με μαγειρέματα και παραδοσιακές συνταγές, πιάτα φτιαγμένα στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα.


Το Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα συνεχίζει μια παράδοση, που κρατάει από τα μέσα του 19ου αιώνα. Βρίσκεται στην Κάντζα Αττικής, μία περιοχή γνωστή από πολύ παλιά για την καλλιέργεια και την παραγωγή ονομαστών κρασιών και εύκολα επισκέψιμη για τους Αθηναίους οινόφιλους.

Η ίδια η Ρωξάνη Μάτσα διαχειρίζεται την κληρονομιά αυτή με απόλυτο σεβασμό και, σε συνεργασία με την εταιρεία Μπουτάρη, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ευεργέτιδες (η "μητέρα” ίσως) της Μαλαγουζιάς. Το κτήμα Μάτσα, συνολικής έκτασης 122 στρεμμάτων, καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και οι κύριες ποικιλίες του αμπελώνα είναι η μαλαγουζιά, το ασύρτικο, το σαββατιανό, ο ροδίτης, το Syrah και το Sauvignon blanc.


O συνδυασμός των δύο παραπάνω σίγουρα θα οδηγήσει σε μία άκρως ευχάριστη γευστική και οινογνωστική εμπειρία, με πυρήνα την ελληνική κουζίνα, παραδοσιακές συνταγές και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις.


Info:
Το wine pairing event θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Απριλίου στο χώρο του Καπάνι Μάρκετ με special tasting menu.
Κρατήσεις: Κλήση στο 698 5061657 ή online reservation εδώ.
Χίου 29, Μεταξουργείο
215 5600234

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.