O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Μία ακόμη οινική βραδιά στο σημαντικό εστιατόριο, την Τετάρτη 2 Απριλίου.

O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Την Τετάρτη 2 Απριλίου, το εστιατόριο Βασίλαινας προσκαλεί το κοινό σε μια ακόμη βραδιά οινογευσίας, την τρίτη που διοργανώνει φέτος. Αυτή τη φορά με εκλεκτό καλεσμένο το Κτήμα Βιβλία Χώρα και τα 3 Boutique Οινοποιεία Κτήμα Δύο Ύψη, Μικρά Θήρα και Μικρό Κτήμα Τίτου.

Η πλούσια αμπελοοινική παράδοση και οι ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, οδήγησαν τους δύο οινολόγους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην επιλογή της περιοχής του Παγγαίου για τη δημιουργία του Κτήματος Βιβλία Χώρα. Το όνομα του Κτήματος πρότεινε η Δρ. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα από την αρχαία ονομασία της περιοχής. Το 1998, φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια του Κτήματος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Κτήμα Γεροβασιλείου 1

Το 2014, το κτήμα Βιβλία Χώρα εξαγόρασε το κτήμα Κόκκαλη στην Πελοπόννησο και το μετονόμασε σε κτήμα Δύο Ύψη. Το 2017, σε συνεργασία με την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, δημιούργησαν στο νησί Θηρασιά, απέναντι από τη Σαντορίνη, το οινοποιείο Μικρά Θήρα. Το τελευταίο απόκτημα της οικογένειας του Κτήματος Βιβλία Χώρα, είναι το μικρό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη (Μικρό Κτήμα Τίτου), στη Γουμένισσα, μια περιοχή ευρέως γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση.

Το οινοποιείο Μικρά Θήρα στη Θηρασιά 5

Ο "Βασίλαινας" έχει τη χαρά να παρουσιάσει μια ακόμη συναρπαστική βραδιά "ανακάλυψης" της διαδρομής της οινικής οικογένειας του Κτήματος Βιβλία Χώρα μέσα από ένα wine-paired μενού 6 πιάτων.


Το Μενού

Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης/ βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης

Ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" / τραγανές αραβικές πίτες

Λαβράκι του Αιγαίου / εσπεριδοειδή, αυγοτάραχο Τρικαλινός, κάπαρη, κρίταμο, αγγούρι τουρσί - Κτήμα Βιβλία Χώρα, Sauvignon Blanc & Ασύρτικο, Π.Γ.Ε. Παγγαίον

Μπακαλιάρος σε κρούστα "Βασίλαινας" / αγιολί φυστίκι, παντζάρια, σταμναγκάθι - Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Ασύρτικο, Π.Ο.Π. Σαντορίνη

Γιουβετσάκι γαρίδας / καπνιστή τομάτα, βασιλικός - Κτήμα Βιβλία Χώρα, Βίβλινος (ροζέ), Καβάλα/Μακεδονία

Αρνάκι / καπνιστή μελιτζάνα, δενδρολίβανο - Μικρό Κτήμα Τίτου, Ξινόμαυρο & Νεγκόσκα, Π.Ο.Π. Γουμένισσα

Μάγουλα μόσχου/ πουρές πατάτας, μανιτάρια εποχής - Κτήμα Δύο Ύψη, "Διάλογος”, Αγιωργίτικο & Syrah, Ηλεία/Πελοπόννησος

Τάρτα / λευκή τόνκα, περγαμόντο κονφί , παγωτό μανταρίνι, μέλι Σκοπέλου - Κτήμα Βιβλία Χώρα, "Sole”, Semillon & Gewürztraminer, Π.Γ.Ε. Παγγαίον


Info

Τιμή: 70€/άτομο

Περιορισμένες θέσεις.
Κάντε από τώρα την κράτησή σας στο 210 7210501 ή εδώ. (Aναφέρετε πως ενδιαφέρεστε για το μενού γευσιγνωσίας οίνου).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φουρνιστά καλούδια στο "Πεϊνιρλί Ονομαστός"

Ο φούρνος στο Νέο Κόσμο, που καθημερινά ψήνει σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο καλούδια όπως πεϊνιρλί, πίτσες και ποικιλία από λιχούδικα αρτοσκευάσματα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το ραντάρ της Ναταλίας Δραγούμη.

24/04/2025

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.