O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Μία ακόμη οινική βραδιά στο σημαντικό εστιατόριο, την Τετάρτη 2 Απριλίου.

O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Την Τετάρτη 2 Απριλίου, το εστιατόριο Βασίλαινας προσκαλεί το κοινό σε μια ακόμη βραδιά οινογευσίας, την τρίτη που διοργανώνει φέτος. Αυτή τη φορά με εκλεκτό καλεσμένο το Κτήμα Βιβλία Χώρα και τα 3 Boutique Οινοποιεία Κτήμα Δύο Ύψη, Μικρά Θήρα και Μικρό Κτήμα Τίτου.

Η πλούσια αμπελοοινική παράδοση και οι ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, οδήγησαν τους δύο οινολόγους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην επιλογή της περιοχής του Παγγαίου για τη δημιουργία του Κτήματος Βιβλία Χώρα. Το όνομα του Κτήματος πρότεινε η Δρ. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα από την αρχαία ονομασία της περιοχής. Το 1998, φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια του Κτήματος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Κτήμα Γεροβασιλείου 1

Το 2014, το κτήμα Βιβλία Χώρα εξαγόρασε το κτήμα Κόκκαλη στην Πελοπόννησο και το μετονόμασε σε κτήμα Δύο Ύψη. Το 2017, σε συνεργασία με την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, δημιούργησαν στο νησί Θηρασιά, απέναντι από τη Σαντορίνη, το οινοποιείο Μικρά Θήρα. Το τελευταίο απόκτημα της οικογένειας του Κτήματος Βιβλία Χώρα, είναι το μικρό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη (Μικρό Κτήμα Τίτου), στη Γουμένισσα, μια περιοχή ευρέως γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση.

Το οινοποιείο Μικρά Θήρα στη Θηρασιά 5

Ο "Βασίλαινας" έχει τη χαρά να παρουσιάσει μια ακόμη συναρπαστική βραδιά "ανακάλυψης" της διαδρομής της οινικής οικογένειας του Κτήματος Βιβλία Χώρα μέσα από ένα wine-paired μενού 6 πιάτων.


Το Μενού

Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης/ βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης

Ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" / τραγανές αραβικές πίτες

Λαβράκι του Αιγαίου / εσπεριδοειδή, αυγοτάραχο Τρικαλινός, κάπαρη, κρίταμο, αγγούρι τουρσί - Κτήμα Βιβλία Χώρα, Sauvignon Blanc & Ασύρτικο, Π.Γ.Ε. Παγγαίον

Μπακαλιάρος σε κρούστα "Βασίλαινας" / αγιολί φυστίκι, παντζάρια, σταμναγκάθι - Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Ασύρτικο, Π.Ο.Π. Σαντορίνη

Γιουβετσάκι γαρίδας / καπνιστή τομάτα, βασιλικός - Κτήμα Βιβλία Χώρα, Βίβλινος (ροζέ), Καβάλα/Μακεδονία

Αρνάκι / καπνιστή μελιτζάνα, δενδρολίβανο - Μικρό Κτήμα Τίτου, Ξινόμαυρο & Νεγκόσκα, Π.Ο.Π. Γουμένισσα

Μάγουλα μόσχου/ πουρές πατάτας, μανιτάρια εποχής - Κτήμα Δύο Ύψη, "Διάλογος”, Αγιωργίτικο & Syrah, Ηλεία/Πελοπόννησος

Τάρτα / λευκή τόνκα, περγαμόντο κονφί , παγωτό μανταρίνι, μέλι Σκοπέλου - Κτήμα Βιβλία Χώρα, "Sole”, Semillon & Gewürztraminer, Π.Γ.Ε. Παγγαίον


Info

Τιμή: 70€/άτομο

Περιορισμένες θέσεις.
Κάντε από τώρα την κράτησή σας στο 210 7210501 ή εδώ. (Aναφέρετε πως ενδιαφέρεστε για το μενού γευσιγνωσίας οίνου).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.