O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Μία ακόμη οινική βραδιά στο σημαντικό εστιατόριο, την Τετάρτη 2 Απριλίου.

O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Την Τετάρτη 2 Απριλίου, το εστιατόριο Βασίλαινας προσκαλεί το κοινό σε μια ακόμη βραδιά οινογευσίας, την τρίτη που διοργανώνει φέτος. Αυτή τη φορά με εκλεκτό καλεσμένο το Κτήμα Βιβλία Χώρα και τα 3 Boutique Οινοποιεία Κτήμα Δύο Ύψη, Μικρά Θήρα και Μικρό Κτήμα Τίτου.

Η πλούσια αμπελοοινική παράδοση και οι ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, οδήγησαν τους δύο οινολόγους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην επιλογή της περιοχής του Παγγαίου για τη δημιουργία του Κτήματος Βιβλία Χώρα. Το όνομα του Κτήματος πρότεινε η Δρ. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα από την αρχαία ονομασία της περιοχής. Το 1998, φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια του Κτήματος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Κτήμα Γεροβασιλείου 1

Το 2014, το κτήμα Βιβλία Χώρα εξαγόρασε το κτήμα Κόκκαλη στην Πελοπόννησο και το μετονόμασε σε κτήμα Δύο Ύψη. Το 2017, σε συνεργασία με την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, δημιούργησαν στο νησί Θηρασιά, απέναντι από τη Σαντορίνη, το οινοποιείο Μικρά Θήρα. Το τελευταίο απόκτημα της οικογένειας του Κτήματος Βιβλία Χώρα, είναι το μικρό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη (Μικρό Κτήμα Τίτου), στη Γουμένισσα, μια περιοχή ευρέως γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση.

Το οινοποιείο Μικρά Θήρα στη Θηρασιά 5

Ο "Βασίλαινας" έχει τη χαρά να παρουσιάσει μια ακόμη συναρπαστική βραδιά "ανακάλυψης" της διαδρομής της οινικής οικογένειας του Κτήματος Βιβλία Χώρα μέσα από ένα wine-paired μενού 6 πιάτων.


Το Μενού

Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης/ βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης

Ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" / τραγανές αραβικές πίτες

Λαβράκι του Αιγαίου / εσπεριδοειδή, αυγοτάραχο Τρικαλινός, κάπαρη, κρίταμο, αγγούρι τουρσί - Κτήμα Βιβλία Χώρα, Sauvignon Blanc & Ασύρτικο, Π.Γ.Ε. Παγγαίον

Μπακαλιάρος σε κρούστα "Βασίλαινας" / αγιολί φυστίκι, παντζάρια, σταμναγκάθι - Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Ασύρτικο, Π.Ο.Π. Σαντορίνη

Γιουβετσάκι γαρίδας / καπνιστή τομάτα, βασιλικός - Κτήμα Βιβλία Χώρα, Βίβλινος (ροζέ), Καβάλα/Μακεδονία

Αρνάκι / καπνιστή μελιτζάνα, δενδρολίβανο - Μικρό Κτήμα Τίτου, Ξινόμαυρο & Νεγκόσκα, Π.Ο.Π. Γουμένισσα

Μάγουλα μόσχου/ πουρές πατάτας, μανιτάρια εποχής - Κτήμα Δύο Ύψη, "Διάλογος”, Αγιωργίτικο & Syrah, Ηλεία/Πελοπόννησος

Τάρτα / λευκή τόνκα, περγαμόντο κονφί , παγωτό μανταρίνι, μέλι Σκοπέλου - Κτήμα Βιβλία Χώρα, "Sole”, Semillon & Gewürztraminer, Π.Γ.Ε. Παγγαίον


Info

Τιμή: 70€/άτομο

Περιορισμένες θέσεις.
Κάντε από τώρα την κράτησή σας στο 210 7210501 ή εδώ. (Aναφέρετε πως ενδιαφέρεστε για το μενού γευσιγνωσίας οίνου).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.