Χρυσοί Σκούφοι 2025: Η ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης - τι δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της

Σε μια λαμπερή τελετή αφιερωμένη στην υψηλή γαστρονομία, απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2025, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ελληνικής κουζίνας ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού και τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Με επίκεντρο τη σημασία της γαστρονομίας ως αναπόσπαστου στοιχείου του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Χρυσών Σκούφων 2025, σε μια εκδήλωση που ανέδειξε τους κορυφαίους δημιουργούς και τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στον χαιρετισμό της, εξήρε τον θεσμό των "Χρυσών Σκούφων" ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας, τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας. Τόνισε, επίσης, τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, στην οποία η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της οινικής παράδοσης αποτελεί κεντρική προτεραιότητα.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Υπουργός επεσήμανε ότι στόχος της πολιτικής που ακολουθείται είναι η ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός της τουριστικής εμπειρίας και η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνδέοντας τους επισκέπτες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη ζωή κάθε τόπου.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας και Τουρισμού, το οποίο θα λειτουργεί ως θεματικός Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (DMO). Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας με διαδραστικό χάρτη που θα αποτυπώνει τους αγροτουριστικούς και γαστρονομικούς πόρους της χώρας.

Κλείνοντας την ομιλία της, συνεχάρη τους βραβευθέντες και τους υποψηφίους, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή τους στην υψηλή γαστρονομία και υπογραμμίζοντας πως η επιτυχία τους αποτελεί πρόοδο για τον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ποτό στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Σε περίπτωση που δεν είσαι παραλία ή διακοπές, η αγαπημένη πιάτσα του κέντρου είναι εδώ και σε περιμένει, σε νέα και κλασικά της στέκια.

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.