Χρυσοί Σκούφοι 2025: Η ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης - τι δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της

Σε μια λαμπερή τελετή αφιερωμένη στην υψηλή γαστρονομία, απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2025, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ελληνικής κουζίνας ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού και τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Με επίκεντρο τη σημασία της γαστρονομίας ως αναπόσπαστου στοιχείου του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Χρυσών Σκούφων 2025, σε μια εκδήλωση που ανέδειξε τους κορυφαίους δημιουργούς και τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στον χαιρετισμό της, εξήρε τον θεσμό των "Χρυσών Σκούφων" ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας, τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας. Τόνισε, επίσης, τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, στην οποία η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της οινικής παράδοσης αποτελεί κεντρική προτεραιότητα.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Υπουργός επεσήμανε ότι στόχος της πολιτικής που ακολουθείται είναι η ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός της τουριστικής εμπειρίας και η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνδέοντας τους επισκέπτες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη ζωή κάθε τόπου.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας και Τουρισμού, το οποίο θα λειτουργεί ως θεματικός Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (DMO). Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας με διαδραστικό χάρτη που θα αποτυπώνει τους αγροτουριστικούς και γαστρονομικούς πόρους της χώρας.

Κλείνοντας την ομιλία της, συνεχάρη τους βραβευθέντες και τους υποψηφίους, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή τους στην υψηλή γαστρονομία και υπογραμμίζοντας πως η επιτυχία τους αποτελεί πρόοδο για τον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
07/10/2025

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.

Γιατί τώρα έχεις την καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσεις τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Αν ετοιμάζετε απόδραση για τη Θεσσαλονίκη, αυτή η λίστα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να απολαύσετε τις καλύτερες γεύσεις της σε μοναδικές τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening της χρονιάς. Αν, πάλι, δεν ετοιμάζετε, αυτή η λίστα ίσως σας κάνει να το ξανασκεφτείτε…

Στην Ηλιούπολη, για το ολοκαίνουριο 'Son Athens'

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

Οι νέες προσθήκες στο μενού του ‘Μυστικού Κήπου’ δεν πρέπει να μείνουν μυστικές

Έφτασαν τα καινούργια πιάτα του Μυστικού Κήπου και ιδού τι μας γυάλισε.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τέσσερα εκλεκτά κρασιά που επέλεξε για εμάς η ομάδα του Psyche.

Zilver: το νέο καφέ-ζαχαροπλαστείο της Φιλοθέης κάνει τη διαφορά

H oλόφρεσκη άφιξη στη Νέα Αγορά της Φιλοθέης είναι ένα μικρό, cosy spot με τραπεζάκια έξω, συνδυάζει καφέ και ζαχαροπλαστείο με home made γλυκίσματα, έχει άποψη και την προσωπικότητα της δημιουργού του, Ελένης Θεοδοσοπούλου.