Το Sense υποδέχεται ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα σε ειδικές βραδιές

Τέσσερις βραδιές αφιερωμένες στο wine pairing ετοιμάζει το βραβευμένο εστιατόριο με την ατμοσφαιρική θέα στην Ακρόπολη.

Sense

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στην πόλη, το βραβευμένο "Sense" συντονίζει τα δημιουργικά πιάτα του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου με ξεχωριστές ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, μέσα από τέσσερις ειδικές θεματικές βραδιές, αφιερωμένες στο wine pairing. Τέσσερα εκλεκτά οινοποιεία από τη Βουργουνδία, τη Δράμα, τη Λήμνο και το Αμύνταιο, έρχονται στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες τους.

Sense Wine Pairings

Εστιάζοντας στην έννοια της μύησης και την επιθυμία του, μέσα από την εμπειρία του "Sense", να μυήσει τους επισκέπτες του εστιατορίου στην ελληνική γαστρονομία και την κουλτούρα του fine dining, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει σχεδιάσει το φετινό degustation μενού του με οδηγό την κονσεπτική ομπρέλα των Ελευσίνιων Μυστηρίων και συντονίζει τα στάδιά του με τις ημέρες της πιο μυστηριώδους και ιερής γιορτής της αρχαιότητας. Από την Ατραπό στην Αγέλαστη Πέτρα κι από τον χαρμόσυνο Αγυρμό στους Όρκους Σιωπής, τον Κυκεώνα και τις Πλημοχόες, οι όροι – κλειδιά των ελευσίνιων μυστηρίων γίνονται τίτλοι πιάτων, και η ομάδα του σέρβις αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού σε μια γαστρονομική διαδρομή με ιντριγκαδόρικη αφηγηματική ροή.

Παράλληλα, στις ειδικές αυτές βραδιές, κάθε οινοποιείο παρουσιάζει τα εκλεκτά κρασιά του σε απόλυτη αρμονία με τις δημιουργίες της κουζίνας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οινική και γευστική εμπειρία.

Sense

Πρόγραμμα Θεματικών Βραδιών:

• Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου – Οινοποιείο DAVID MORET (Βουργουνδία) σε συνεργασία με την BRIX WINES
• Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου – Οινοποιείο OENOPS WINES (Δράμα) σε συνεργασία με την DEALS WINES
• Παρασκευή 7 Μαρτίου – Οινοποιεία Λήμνου - LEMNOS PHILEMA
• Πέμπτη 27 Μαρτίου – Οινοποιείο ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ (Αμύνταιο)

Με φόντο την πιο εμβληματική θέα της Αθήνας, που ξεκινά απ’ την θεατρικά φωτισμένη Ακρόπολη κι απλώνεται περιμετρικά ως την Πύλη του Αδριανού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα δύο degustation μενού "ΜΥΗΣΙΣ" και "ΕΠΟΠΤΕΙΑ" στις ειδικές τιμές των 80€ και 70€ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
24/10/2025

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;