Το Sense υποδέχεται ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα σε ειδικές βραδιές

Τέσσερις βραδιές αφιερωμένες στο wine pairing ετοιμάζει το βραβευμένο εστιατόριο με την ατμοσφαιρική θέα στην Ακρόπολη.

Sense

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στην πόλη, το βραβευμένο "Sense" συντονίζει τα δημιουργικά πιάτα του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου με ξεχωριστές ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, μέσα από τέσσερις ειδικές θεματικές βραδιές, αφιερωμένες στο wine pairing. Τέσσερα εκλεκτά οινοποιεία από τη Βουργουνδία, τη Δράμα, τη Λήμνο και το Αμύνταιο, έρχονται στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες τους.

Sense Wine Pairings

Εστιάζοντας στην έννοια της μύησης και την επιθυμία του, μέσα από την εμπειρία του "Sense", να μυήσει τους επισκέπτες του εστιατορίου στην ελληνική γαστρονομία και την κουλτούρα του fine dining, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει σχεδιάσει το φετινό degustation μενού του με οδηγό την κονσεπτική ομπρέλα των Ελευσίνιων Μυστηρίων και συντονίζει τα στάδιά του με τις ημέρες της πιο μυστηριώδους και ιερής γιορτής της αρχαιότητας. Από την Ατραπό στην Αγέλαστη Πέτρα κι από τον χαρμόσυνο Αγυρμό στους Όρκους Σιωπής, τον Κυκεώνα και τις Πλημοχόες, οι όροι – κλειδιά των ελευσίνιων μυστηρίων γίνονται τίτλοι πιάτων, και η ομάδα του σέρβις αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού σε μια γαστρονομική διαδρομή με ιντριγκαδόρικη αφηγηματική ροή.

Παράλληλα, στις ειδικές αυτές βραδιές, κάθε οινοποιείο παρουσιάζει τα εκλεκτά κρασιά του σε απόλυτη αρμονία με τις δημιουργίες της κουζίνας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οινική και γευστική εμπειρία.

Sense

Πρόγραμμα Θεματικών Βραδιών:

• Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου – Οινοποιείο DAVID MORET (Βουργουνδία) σε συνεργασία με την BRIX WINES
• Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου – Οινοποιείο OENOPS WINES (Δράμα) σε συνεργασία με την DEALS WINES
• Παρασκευή 7 Μαρτίου – Οινοποιεία Λήμνου - LEMNOS PHILEMA
• Πέμπτη 27 Μαρτίου – Οινοποιείο ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ (Αμύνταιο)

Με φόντο την πιο εμβληματική θέα της Αθήνας, που ξεκινά απ’ την θεατρικά φωτισμένη Ακρόπολη κι απλώνεται περιμετρικά ως την Πύλη του Αδριανού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα δύο degustation μενού "ΜΥΗΣΙΣ" και "ΕΠΟΠΤΕΙΑ" στις ειδικές τιμές των 80€ και 70€ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.