Το Sense υποδέχεται ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα σε ειδικές βραδιές

Τέσσερις βραδιές αφιερωμένες στο wine pairing ετοιμάζει το βραβευμένο εστιατόριο με την ατμοσφαιρική θέα στην Ακρόπολη.

Sense

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στην πόλη, το βραβευμένο "Sense" συντονίζει τα δημιουργικά πιάτα του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου με ξεχωριστές ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, μέσα από τέσσερις ειδικές θεματικές βραδιές, αφιερωμένες στο wine pairing. Τέσσερα εκλεκτά οινοποιεία από τη Βουργουνδία, τη Δράμα, τη Λήμνο και το Αμύνταιο, έρχονται στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες τους.

Sense Wine Pairings

Εστιάζοντας στην έννοια της μύησης και την επιθυμία του, μέσα από την εμπειρία του "Sense", να μυήσει τους επισκέπτες του εστιατορίου στην ελληνική γαστρονομία και την κουλτούρα του fine dining, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει σχεδιάσει το φετινό degustation μενού του με οδηγό την κονσεπτική ομπρέλα των Ελευσίνιων Μυστηρίων και συντονίζει τα στάδιά του με τις ημέρες της πιο μυστηριώδους και ιερής γιορτής της αρχαιότητας. Από την Ατραπό στην Αγέλαστη Πέτρα κι από τον χαρμόσυνο Αγυρμό στους Όρκους Σιωπής, τον Κυκεώνα και τις Πλημοχόες, οι όροι – κλειδιά των ελευσίνιων μυστηρίων γίνονται τίτλοι πιάτων, και η ομάδα του σέρβις αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού σε μια γαστρονομική διαδρομή με ιντριγκαδόρικη αφηγηματική ροή.

Παράλληλα, στις ειδικές αυτές βραδιές, κάθε οινοποιείο παρουσιάζει τα εκλεκτά κρασιά του σε απόλυτη αρμονία με τις δημιουργίες της κουζίνας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οινική και γευστική εμπειρία.

Sense

Πρόγραμμα Θεματικών Βραδιών:

• Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου – Οινοποιείο DAVID MORET (Βουργουνδία) σε συνεργασία με την BRIX WINES
• Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου – Οινοποιείο OENOPS WINES (Δράμα) σε συνεργασία με την DEALS WINES
• Παρασκευή 7 Μαρτίου – Οινοποιεία Λήμνου - LEMNOS PHILEMA
• Πέμπτη 27 Μαρτίου – Οινοποιείο ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ (Αμύνταιο)

Με φόντο την πιο εμβληματική θέα της Αθήνας, που ξεκινά απ’ την θεατρικά φωτισμένη Ακρόπολη κι απλώνεται περιμετρικά ως την Πύλη του Αδριανού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα δύο degustation μενού "ΜΥΗΣΙΣ" και "ΕΠΟΠΤΕΙΑ" στις ειδικές τιμές των 80€ και 70€ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.