
Ακόμη μία όμορφη προσθήκη στο ένδοξο (και απολύτως δημοφιλές τους τελευταίους μήνες) πεδίο της γαστροταβέρνας -ή γαστροκαφενείου, όπως συστήνεται- το "Καΐρειον" εμφανίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου και βαπτίζεται από το χωροταξικό του περιβάλλον, στην καρδιά της Αθήνας και τη στοά Καΐρη.


Αλλά πάμε πάλι πίσω στον πιο πρόσφατο 'ένοικο' αυτής. Το "Καΐρειον" είναι ξεκάθαρα μαγαζί με vibe γειτονιάς, οικείο και άνετο, εξόχως ταιριαστό με το χωροταξικό του location και παράλληλα προσεκτικά designάτο και ποπ, τόσο-όσο ώστε να μην παρεκκλίνει από τον αρχικό του στόχο: Να αποτελέσει στέκι και να σερβίρει φροντισμένο φαγητό, με κινητήρια δύναμη την καλή πρώτη ύλη από μικρούς 'Ελληνες παραγωγούς.

Πιάνεις πόστο στον πολύ όμορφο χώρο -εντός και εκτός- και αβίαστα νιώθεις την ατμόσφαιρα χαλαρότητας, χαζεύοντας τα stencils (με άκρως χαρακτηριστικό εκείνο που βρίσκεται πίσω από τον κεντρικό πάγκο) και τους πίνακες, αρκετοί εκ των οποίων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και 'πιπεράτοι'.

Έπειτα, απολαμβάνεις μία φροντισμένη ελληνόστροφη κουζίνα με πινελιές από Βαλκάνια και κοντινή Ανατολή, υπό την επιμέλεια του σεφ Γιώργου Νούσια, με πιάτα που μόνο τυχαία δεν τα λες. Πίσω από το καθένα φαίνεται να υπάρχει μελέτη, δουλειά. Κάτι που αντικατοπτρίζεται -στα περισσότερα εξ' αυτών- σε ατόφια νοστιμιά.


Ακριβώς τέτοια βρίσκει κανείς στο ρουστίκ λουκάνικο προβατίνας που καταφθάνει με πουρέ πατάτας, λάχανο τουρσί και μία σπιθάτη μουστάρδα, τα μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι και ξηρή μυζήθρα ή το μερακλίδικο τσεβάπ με μαϊντανοσαλάτα. Πριν από αυτά, παίζουν υπέροχες τηγανητές πατάτες, ιδανικές για βούτες στην καλή τυροκαυτερή ενώ άξια αναφοράς είναι και η value for money μακαρονάδα με ζωμό από όστρακα, σκόρδο και ρόκα.

Καλή και ορθά δομημένη η περιεκτική λίστα κρασιών, με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.
Info
Καΐρη 6, Αθήνα
Τηλ. 210 3315871
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.