"Varoulko Seaside": Χριστούγεννα με βραβευμένη λάμψη

Varoulko Seaside

Πάνω από τρεις δεκαετίες στον αφρό της θαλασσοφαγίας μετράει η γαστρονομική φρεγάτα που ακούει στο όνομα "Varoulko Seaside" και, με τον σεφ-ιδιοκτήτη Λευτέρη Λαζάρου σταθερά στο τιμόνι, χαράσσει συνεχώς καινούργιες διαδρομές στα πελάγη της θαλασσινής απόλαυσης.

Varoulko Seaside

Λάμψη στην όμορφη, ατμοσφαιρική του σάλα χαρίζουν τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία που διατηρεί επί σειρά ετών, με 1 Χρυσό Σκούφο και 1* Michelin σταθερά στο παλμαρέ του, αλλά από φέτος και μία θέση στην επιδραστική La Liste, ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2025. Παράλληλα, άστρο-οδηγός του παραμένει η κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία η βραβευμένη κουζίνα μετατρέπει σε φινετσάτα πιάτα, προικισμένα με το άγγιγμα ενός από τους επιδραστικότερους σεφ της χώρας.

Varoulko Seaside

Για τις ξεχωριστές βραδιές των παραμονών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το "Varoulko Seaside" θα γίνει ο γιορτινός μας κάβος, με δύο ειδικά σχεδιασμένα μενού, όπου η μαγειρική κομψότητα θα συναντήσει πολυτελή υλικά όπως ο αστακός, το χαβιάρι ή η κόκκινη γαρίδα, ενώ ξεχωριστό γευστικό κεφάλαιο αποτελούν τα κορυφαίας κλάσης επιδόρπια του chef-pâtissier Θεόδωρου Μωυσίδη.

Varoulko Seaside

Φυσικά, η όμορφη σάλα με τη μαγευτική θέα προς το Μικρολίμανο και τα κατάρτια από τα αραγμένα γιοτ θα παραμείνει το φιλόξενο γαστρονομικό λιμάνι μας για όλο το χειμώνα, με εμβληματικά signature πιάτα, όπως η σούπα με πεσκανδρίτσα και το καλαμάρι pesto, να εναλλάσσονται με νέες, κομψές δημιουργίες.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr, Ig:@varoulkoseaside

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.