Atelier Papaioannou: Μύρισε θάλασσα στη Στοά Σπυρομήλιου

Το σημαντικό brand της ψαροφαγικής κουζίνας παρουσιάζει ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Atelier Papaioannou

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας. Το σημαντικό ψαροφαγικό εστιατόριο Παπαϊωάννου δίνει νέα πνοή στην εστιατορική σκηνή του κέντρου, παρουσιάζοντας το Atelier Papaioannou. Το νέο εγχείρημα του Παπαϊωάννου και της S | One Hospitality εκφράζει την αγάπη για τις ελληνικές θάλασσες και τις ρίζες της ελληνικής ψαροφαγίας. Πιάνει πόστο στην κοσμοπολίτικη Στοά Σπυρομήλιου του City Link, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της πόλης. Κι εκεί ακριβώς οι λάτρεις των θαλασσινών θα έχουν την ευκαιρία για εκλεκτές γεύσεις σε ένα φιλόξενο και κομψό περιβάλλον.

Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Το Atelier Papaioannou μεταμορφώνει γευστικά την πολυσύχναστη στοά. Τιμώντας τη μακρά ιστορία του, ο Γιώργος Παπαϊωάννου παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τις πρώτες συνταγές του πατέρα του, αλλά και τη νησιώτικη κουζίνα με πιάτα όπως ροφός αχνιστός με κυδωνάτες πατάτες, ρεβιθάδα με καπόνι και σέσκουλα, ψάρι παϊδάκι με άγρια χόρτα εποχής. Η ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά δίνουν δυναμικό "παρών” αποτελώντας τον πυρήνα του μενού, ενώ η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων συντροφεύει μοναδικά κάθε πρόταση.

Atelier Papaioannou 1

Atelier Papaioannou 2

Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα διάλειμμα στο κέντρο, αλλά και ένα ξεχωριστό προορισμό για δείπνο στη γιορτινή Αθήνα. Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του με αστική αισθητική δημιουργεί μια οικεία κομψή ατμόσφαιρα, ενώ προσφέρεται και για εταιρικά δείπνα ή εκδηλώσεις. 

Τιμώντας τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών

Ιδιαίτερα αγαπητός στο αθηναϊκό, και όχι μόνο, κοινό, ο Γιώργος Παπαϊωάννου ξεκίνησε το πρώτο του εστιατόριο στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, με γνώμονα τη δημιουργία ενός προορισμού που συνδυάζει φρέσκες, απλές αλλά μοναδικές γεύσεις. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας, το όνομα Παπαϊωάννου αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής ψαροφαγίας.

Atelier Papaioannou 3

Γνωστός για τη βαθιά του σχέση με τους Έλληνες ψαράδες και παραγωγούς, επιλέγει τα πιο αγνά υλικά για τα πιάτα των εστιατορίων του. Με σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές και έντονη προσήλωση στην αυθεντικότητα, ο ίδιος και η ομάδα του προσφέρουν στους επισκέπτες του Atelier Papaioannou μια εμπειρία που τιμά τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.