"Τιφφανυ’ς": Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό με οινοφιλικές αγάπες

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Εμπνευσμένο από το θρυλικό για τους καλοφαγάδες της πόλης "Τιφφανυ’ς", που στεγαζόταν στον ίδιο χώρο επί 40 και πλέον χρόνια, και μπολιασμένο με τη λογική (και το όνομα) του "1905", του λονδρέζικου σουξέ με την έφεση στην πειραγμένη ελληνική κουζίνα και τα φυσικά κρασιά, το "Τιφφανυ’ς x 1905" είναι το νέο μας γευστικό φαβορί στη Θεσσαλονίκη.

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό με πάθος για τους μικρούς οινοπαραγωγούς της Ελλάδας, άνοιξε τον φωτογενή του χώρο πριν από μερικούς μόλις μήνες κι έβαλε τον γοητευτικό πεζόδρομο της Ικτίνου στο γαστρονομικό μας ραντάρ, παντρεύοντας ευρηματικές αναγνώσεις της ελληνικής κουζίνας, με οινοφιλικές προτάσεις που σαγηνεύουν.

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Καρέκλες γαλλικού μπιστρό και καλοστρωμένα τραπέζια με φρέσκα λουλούδια πάνω σε πάτωμα-σκακιέρα δίνουν το στίγμα στην ολόφωτη εσωτερική σάλα, οι μεγάλες τζαμαρίες και τα τραπεζάκια έξω ευνοούν το χάζι στην περατζάδα, η εκτενής συλλογή κρασιών απλώνεται δεξιά κι αριστερά στους τοίχους, προσκαλώντας μας να χαθούμε στη μεγάλη επιλογή από λιγότερο ή περισσότερο γνωστές, ελληνικές και μη ετικέτες, όσο η κουζίνα ετοιμάζει πιάτα όπως οι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο με ψάρι ημέρας, οι κροκέτες από μοσχαρίσια μάγουλα με σος ντομάτας ή το γεμιστό μπιφτέκι με λιωμένο βούτυρο και το φιλέ μινιόν με σάλτσα μανιταριών, πιάτα εμβληματικά της προηγούμενης εποχής του χώρου.

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Μην αμελήσετε να τιμήσετε τις σούβλες όπου σιγοψήνεται κοκορέτσι, κοντοσούβλια και προβατίνα, κι αν, όπως εμείς, δεν μπορείτε να χορτάσετε την κεφάτη ενέργεια που εκπέμπει ο χώρος, σημειώστε ότι ανοίγει από νωρίς για πρωινό και καφέ με εκλεκτά χαρμάνια.

Ικτίνου 3, Θεσσαλονίκη, 2316009773, tiffanys1905.gr
IG: @tiffanys_1905, FB: Tiffany’s X 1905

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα πιτσαρία, απευθείας από το Ντιτρόιτ, έσκασε στο Περιστέρι

Το DAM, μικρό αδερφάκι της Lisa Athens από την Κυψέλη, άνοιξε λίγες εβδομάδες πριν στο Περιστέρι και ειδικεύεται στη Detroit-style πίτσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/01/2026

Γαστρονομική σύμπραξη Ελλάδας-Τουρκίας στο CTC

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Maksut Aşkar και Μανώλης Παπουτσάκης σε ένα 6 hands στο βραβευμένο εστιατόριο, στις 12 Φεβρουαρίου.

Ζιγκοάλα

Το μεγάλο σουξέ της νέας χρονιάς έχει αισθητική που σου γλυκαίνει την καρδιά και μαγειρική άποψη που ιντριγκάρει, χρειάζεται όμως περισσότερη τόλμη για να εκφράσει πλήρως τη δυναμική του.

O καλός ελληνικός μεζές αποκτά σύγχρονη διάσταση σε ένα στέκι των ΝΠ

Μια μικρή γευστική έκπληξη, λίγο πριν ανανεώσετε το ραντεβού σας στο ίδιο πάντα πόστο.

Στο συμπεριληπτικό ζυθοπαντοπωλείο του Νέου Κόσμου σερβίρουν κρασί σε κανάτα μετάγγισης

Το ψαγμένο bottleshop στη hot πιάτσα της Μεναίχμου, στον Νέο Κόσμο, αγαπά εξίσου μπίρα, κρασί και προϊόντα μικρών παραγωγών και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Ένα νέο εστιατόριο δίνει ξανά ζωή στη στέγη της Στέγης

Ο πολιτισμός ξεκινά από ένα τραπέζι με φαγητό και το Amphibian φέρνει στα ψηλά της Συγγρού έναν νέο γαστρονομικό προορισμό, προσθέτοντας γεύση, ποτό και τον χρόνο που χρειάζεται μια βραδιά πριν, μετά ή και χωρίς παράσταση.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σεφταλιά μπακαλιάρου στο 'Ιώδιο'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.