"Τιφφανυ’ς": Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό με οινοφιλικές αγάπες

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Εμπνευσμένο από το θρυλικό για τους καλοφαγάδες της πόλης "Τιφφανυ’ς", που στεγαζόταν στον ίδιο χώρο επί 40 και πλέον χρόνια, και μπολιασμένο με τη λογική (και το όνομα) του "1905", του λονδρέζικου σουξέ με την έφεση στην πειραγμένη ελληνική κουζίνα και τα φυσικά κρασιά, το "Τιφφανυ’ς x 1905" είναι το νέο μας γευστικό φαβορί στη Θεσσαλονίκη.

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό με πάθος για τους μικρούς οινοπαραγωγούς της Ελλάδας, άνοιξε τον φωτογενή του χώρο πριν από μερικούς μόλις μήνες κι έβαλε τον γοητευτικό πεζόδρομο της Ικτίνου στο γαστρονομικό μας ραντάρ, παντρεύοντας ευρηματικές αναγνώσεις της ελληνικής κουζίνας, με οινοφιλικές προτάσεις που σαγηνεύουν.

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Καρέκλες γαλλικού μπιστρό και καλοστρωμένα τραπέζια με φρέσκα λουλούδια πάνω σε πάτωμα-σκακιέρα δίνουν το στίγμα στην ολόφωτη εσωτερική σάλα, οι μεγάλες τζαμαρίες και τα τραπεζάκια έξω ευνοούν το χάζι στην περατζάδα, η εκτενής συλλογή κρασιών απλώνεται δεξιά κι αριστερά στους τοίχους, προσκαλώντας μας να χαθούμε στη μεγάλη επιλογή από λιγότερο ή περισσότερο γνωστές, ελληνικές και μη ετικέτες, όσο η κουζίνα ετοιμάζει πιάτα όπως οι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο με ψάρι ημέρας, οι κροκέτες από μοσχαρίσια μάγουλα με σος ντομάτας ή το γεμιστό μπιφτέκι με λιωμένο βούτυρο και το φιλέ μινιόν με σάλτσα μανιταριών, πιάτα εμβληματικά της προηγούμενης εποχής του χώρου.

Τιφφανυ’ς Θεσσαλονίκη

Μην αμελήσετε να τιμήσετε τις σούβλες όπου σιγοψήνεται κοκορέτσι, κοντοσούβλια και προβατίνα, κι αν, όπως εμείς, δεν μπορείτε να χορτάσετε την κεφάτη ενέργεια που εκπέμπει ο χώρος, σημειώστε ότι ανοίγει από νωρίς για πρωινό και καφέ με εκλεκτά χαρμάνια.

Ικτίνου 3, Θεσσαλονίκη, 2316009773, tiffanys1905.gr
IG: @tiffanys_1905, FB: Tiffany’s X 1905

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.