Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού

O σεφ Σταμάτης Μισομικές παρουσιάζει πλέον μια ολοκληρωμένη γευστική πρόταση από το μεσημέρι έως το βράδυ.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού

Το βραβευμένο με ONE TO WATCH από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων Nyn Esti -το εστιατόριο του 4ου ορόφου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης- επαναπροσδιορίζει την έννοια της γαστρονομικής εμπειρίας, προσφέροντας πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση από το μεσημέρι έως το βράδυ. 

Το νέο του μεσημεριανό μενού, το Nyn Esti lunch edition, εμπνέεται από τη δωδεκανησιακή κουζίνα και την ευρύτερη ελληνική μαγειρική παράδοση, προσφέροντας πιάτα που αναδεικνύουν την αρχέγονη γεύση των τοπικών υλικών. 

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 6

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 4

Με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ο χαρισματικός σεφ Σταμάτης Μισομικές αξιοποιεί κάθε πρώτη ύλη δημιουργικά: Κομμάτια που δε χρησιμοποιούνται στα πιάτα του βραδινού, όπως το υπόλοιπο ενός πουλερικού ή φλούδες λαχανικών, μεταμορφώνονται σε γιουβέτσι ή σε τραγανά κριτσίνια.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 1

Η φιλοσοφία του είναι να παρουσιάσει τα υλικά στην καθαρότερη μορφή τους, χρησιμοποιώντας τα ως καμβά για να δημιουργήσει πιάτα που αφηγούνται ιστορίες παράδοσης και γεύσης. Το μεσημεριανό μενού είναι ιδανικό για τους επισκέπτες του μουσείου αλλά και για επαγγελματίες της περιοχής, καθώς συνδυάζει υψηλή ποιότητα με άνεση και προσιτή πολυτέλεια.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 3

Παράλληλα, το βραδινό μενού του Nyn Esti συνεχίζει να αποτελεί μια γαστρονομική "performance", αντάξια της σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί το μουσείο. Μέσα από το πολυδιάστατο μενού "Βιότοπος", ο σεφ προσκαλεί τους επισκέπτες να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το φαγητό, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει γεύση, τέχνη και βιωσιμότητα.


Info

Lunch Edition: Τρίτη εως Σαββατο 12:00 – 17:00 και Κυριακή 12.00 – 19.00

Dinner Experience:Τρίτη εως Σάββατο, 19:00 – 01:00 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.