Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού

O σεφ Σταμάτης Μισομικές παρουσιάζει πλέον μια ολοκληρωμένη γευστική πρόταση από το μεσημέρι έως το βράδυ.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού

Το βραβευμένο με ONE TO WATCH από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων Nyn Esti -το εστιατόριο του 4ου ορόφου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης- επαναπροσδιορίζει την έννοια της γαστρονομικής εμπειρίας, προσφέροντας πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση από το μεσημέρι έως το βράδυ. 

Το νέο του μεσημεριανό μενού, το Nyn Esti lunch edition, εμπνέεται από τη δωδεκανησιακή κουζίνα και την ευρύτερη ελληνική μαγειρική παράδοση, προσφέροντας πιάτα που αναδεικνύουν την αρχέγονη γεύση των τοπικών υλικών. 

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 6

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 4

Με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ο χαρισματικός σεφ Σταμάτης Μισομικές αξιοποιεί κάθε πρώτη ύλη δημιουργικά: Κομμάτια που δε χρησιμοποιούνται στα πιάτα του βραδινού, όπως το υπόλοιπο ενός πουλερικού ή φλούδες λαχανικών, μεταμορφώνονται σε γιουβέτσι ή σε τραγανά κριτσίνια.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 1

Η φιλοσοφία του είναι να παρουσιάσει τα υλικά στην καθαρότερη μορφή τους, χρησιμοποιώντας τα ως καμβά για να δημιουργήσει πιάτα που αφηγούνται ιστορίες παράδοσης και γεύσης. Το μεσημεριανό μενού είναι ιδανικό για τους επισκέπτες του μουσείου αλλά και για επαγγελματίες της περιοχής, καθώς συνδυάζει υψηλή ποιότητα με άνεση και προσιτή πολυτέλεια.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού 3

Παράλληλα, το βραδινό μενού του Nyn Esti συνεχίζει να αποτελεί μια γαστρονομική "performance", αντάξια της σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί το μουσείο. Μέσα από το πολυδιάστατο μενού "Βιότοπος", ο σεφ προσκαλεί τους επισκέπτες να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το φαγητό, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει γεύση, τέχνη και βιωσιμότητα.


Info

Lunch Edition: Τρίτη εως Σαββατο 12:00 – 17:00 και Κυριακή 12.00 – 19.00

Dinner Experience:Τρίτη εως Σάββατο, 19:00 – 01:00 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.