Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο "Ημερολόγιο των Σεφ" που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου τον Γιάννη Γαβαλά, σεφ του εστιατορίου 'Αρακλειά', από το νησί της Ηρακλειάς. 

Το γαστρονομικό ταξίδι επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή την εβδομάδα η ‘στάση’ γίνεται στο Αιγαίο πέλαγος απ΄ όπου εμπνέεται και μαγειρεύει τα τελευταία χρόνια ο γνωστός σεφ. Με καταγωγή από τη μικρή Ηρακλειά, στις Κυκλάδες, και με ιδιαίτερη αδυναμία στην αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα, ο Γιάννης Γαβαλάς έχει καταφέρει να κάνει προορισμό το εστιατόριό του ‘Αρακλειά’. 

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Η μαγειρική του είναι βιωματική, σεμνή και καθαρή και βασίζεται αποκλειστικά σε εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Τροφοσυλλέκτης ο ίδιος, αφιερώνει πολύ χρόνο στην ανεύρεση της καλής πρώτης ύλης και υποστηρίζει σθεναρά τους μικρούς παραγωγούς.   

Γαβαλάς Αρακλειά
Λεωνίδας Τούμπανος

Συνεπώς, μόνο σύμπτωση δεν ήταν η πρόσκληση από το Ark και τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Η δεδηλωμένη και εκφρασμένη σε κάθε μικρή λεπτομέρεια στην ελληνικότητα και στη βιωσιμότητα σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ανεξερεύνητης γαστρονομικής μας πολιτιστικής παράδοσης, μάλλον έκανε επιβεβλημένη την παρουσία του Γιάννη Γαβαλά στο τρίτο ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ στο Ark την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ είναι:     

  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)

Info

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: ark-glyfada.gr & 2108948882

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.