Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το “Hasika” της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο "Ημερολόγιο των Σεφ" που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου τον πολυβραβευμένο σεφ και θεματοφύλακα της κρητικής γαστρονομίας Μιχάλη Χάσικο, από το εστιατόριο "Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές” στο Ρέθυμνο. Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα του Βολιώτη Γρηγόρη Χέλμη, τη σκυτάλη παίρνει ο Ρεθύμνιος σεφ κι έτσι το Ark τηρεί στο ακέραιο την υπόσχεση ότι ο θεσμός του "Ημερολογίου" θα είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Τη βραδιά στο Ark, οι δύο σεφ, μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από μεζέδες, με έμφαση φυσικά στην ντόπια κρητική κουζίνα. Όλα τα πιάτα θα βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα, κυρίως μικρών παραγωγών, φιλοσοφία που και οι δύο σεφ και τα εστιατόρια υποστηρίζουν σταθερά όλα τα χρόνια της γαστρονομικής πορείας τους.

Ο Μιχάλης Χάσικος μάλλον δε χρειάζεται συστάσεις αφού η φήμη του "Hasika” προηγείται. Το εστιατόριο του κρητικού σεφ στο Ρέθυμνο έχει ξεπεράσει προ πολλού τον τίτλο του "καλού εστιατορίου" και έχει αναδειχθεί σε εστιατόριο-προορισμό, προσφέροντας μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία η οποία αξίζει μια επίσκεψη στην Κρήτη ακόμα κι αν είναι για αυτή και μόνο.

ark
Ark

Η 25ετής πείρα του Μιχάλη Χάσικου στις κουζίνες, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι μονάχα μερικοί σταθμοί μιας πορείας που αντιλαμβάνεται την κρητική γαστρονομική παράδοση ως μία κιβωτό πολιτισμού. Η μαγειρική του Μιχάλη Χάσικου είναι γνήσια κρητική, άλλωστε βασίζεται αποκλειστικά στην αγνή πρώτη ύλη από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τις ψησταριές μέχρι τις κατσαρόλες του φροντίζει να βάζει όλες τις νόστιμες πτυχές του νησιού και αυτό σημαίνει ότι η ορεινή Κρήτη συνυπάρχει αρμονικά με την αστική κουζίνα των πόλεων του νησιού.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το "Ημερολόγιο των Σεφ" δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο "Ημερολόγιο των Σεφ" είναι:    

  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)

Info

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: ark-glyfada.gr & 2108948882
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.