Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το “Hasika” της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο "Ημερολόγιο των Σεφ" που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου τον πολυβραβευμένο σεφ και θεματοφύλακα της κρητικής γαστρονομίας Μιχάλη Χάσικο, από το εστιατόριο "Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές” στο Ρέθυμνο. Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα του Βολιώτη Γρηγόρη Χέλμη, τη σκυτάλη παίρνει ο Ρεθύμνιος σεφ κι έτσι το Ark τηρεί στο ακέραιο την υπόσχεση ότι ο θεσμός του "Ημερολογίου" θα είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Τη βραδιά στο Ark, οι δύο σεφ, μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από μεζέδες, με έμφαση φυσικά στην ντόπια κρητική κουζίνα. Όλα τα πιάτα θα βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα, κυρίως μικρών παραγωγών, φιλοσοφία που και οι δύο σεφ και τα εστιατόρια υποστηρίζουν σταθερά όλα τα χρόνια της γαστρονομικής πορείας τους.

Ο Μιχάλης Χάσικος μάλλον δε χρειάζεται συστάσεις αφού η φήμη του "Hasika” προηγείται. Το εστιατόριο του κρητικού σεφ στο Ρέθυμνο έχει ξεπεράσει προ πολλού τον τίτλο του "καλού εστιατορίου" και έχει αναδειχθεί σε εστιατόριο-προορισμό, προσφέροντας μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία η οποία αξίζει μια επίσκεψη στην Κρήτη ακόμα κι αν είναι για αυτή και μόνο.

ark
Ark

Η 25ετής πείρα του Μιχάλη Χάσικου στις κουζίνες, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι μονάχα μερικοί σταθμοί μιας πορείας που αντιλαμβάνεται την κρητική γαστρονομική παράδοση ως μία κιβωτό πολιτισμού. Η μαγειρική του Μιχάλη Χάσικου είναι γνήσια κρητική, άλλωστε βασίζεται αποκλειστικά στην αγνή πρώτη ύλη από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τις ψησταριές μέχρι τις κατσαρόλες του φροντίζει να βάζει όλες τις νόστιμες πτυχές του νησιού και αυτό σημαίνει ότι η ορεινή Κρήτη συνυπάρχει αρμονικά με την αστική κουζίνα των πόλεων του νησιού.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το "Ημερολόγιο των Σεφ" δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο "Ημερολόγιο των Σεφ" είναι:    

  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)

Info

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: ark-glyfada.gr & 2108948882
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/10/2025

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.