Και εγένετο "Ateniese" στη Βεντήρη

Ένα νέο ιταλικό εστιατόριο έρχεται να εμπλουτίσει μία από τις πιο δυνατές πιάτσες της Αθήνας.

Το ιταλικό εστιατόριο 'Ateniese' στη Βεντήρη

Σε μία από τις κεντρικότερες, προσεχώς από τις πιο μητροπολιτικές και αδιαμφισβήτητα από τις κοσμικότερες πιάτσες της Αθήνας, έρχεται να προστεθεί ένα φρέσκο ιταλικό εστιατόριο. Το "Ateniese", που μετρά λίγες μόνο ώρες ζωής, υπόσχεται να φέρει αυθεντικές γεύσεις από τη σημαντική γαστρονομική κουλτούρα της γείτονος, γαρνισμένες με ιδιαίτερες πινελιές αισθητικής και φινέτσας, θέτοντας ως στόχο μία αρμονική σύμπλευση απόλαυσης και αθηναϊκής dolce vita.

Το ιταλικό εστιατόριο

Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ("Agora Select", "Pausa", "Agora Riviera", "Otto resto bar") είναι εκείνος που επιμελείται ένα πληθωρικό ιταλοστροφές μενού, αντλώντας έμπνευση από την περιήγησή του στις γειτονιές της Ιταλίας. Πιάτα που άπτονται της cucina italiana και ερμηνεύονται απολαυστικά με απλό, προσιτό και προσεγμένο τρόπο. 

Το ιταλικό εστιατόριο

Το ιταλικό εστιατόριο

Η κουλτούρα της "Μπότας" και η αισθητική μιας κλασικής ιταλικής ταινίας είναι στοιχεία που πιθανότατα θα εντοπίσεις -ή, πιο ορθά, θα βιώσεις- στο χώρο, εκεί όπου θα σε υποδεχτεί μία φιλόξενη ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Γκλάβας και ο Τριαντάφυλλος Κρημίτσος.

Το ιταλικό εστιατόριο

Έπειτα, θα τιμήσεις προτάσεις στο δίπολο πίτσα και πάστα όπως επίσης και επιλογές στεριάς και θάλασσας, προτού ολοκληρώσεις με κλασικά γλυκά ιταλιάνικα χιτ. Πολύ καλή επιλογή κρασιών που μοιράζονται σε ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. 
 


Info

Βεντήρη 7, Αθήνα
Τηλ. 211 4189115
Ανοιχτά καθημερινά 15.00 - 00.00, Κυρ. 13.00 - 23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.