Οι "Μακαρούνες" στο Περιστέρι ποντάρουν στις πρώτες ύλες και τη γευστική μνήμη

Όλα όσα κάνουν ξεχωριστό το εστιατόριο του Περιστερίου.

Οι 'Μακαρούνες' αποδεσμεύονται από τα πρότυπα της σύγχρονης γαστρονομίας

Μεστές συνταγές που προδίδουν τα εννιά χρόνια λειτουργίας αλλά και επιτυχίας του εστιατορίου στο Περιστέρι. Εποχιακά υλικά που ακολουθούν πάντοτε τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Στις "Μακαρούνες", ο σεφ και ιδιοκτήτης Villem Keizer καθοδηγείται από την αφοσίωση του στην ποιότητα της πρώτης ύλης και από το γευστικό προφίλ της -που προυπάρχει αυτούσιο πριν δεχτεί οποιαδήποτε επεξεργασία- δημιουργεί με το μοναδικό του τρόπο συνταγές που κρατάνε τη γευστική μνήμη σε εγρήγορση.

Οι

Στη  φροντισμένη σάλα (που επιμελητής της είναι ο συνιοδιοκτήτης και σομελιέ Βαγγέλης Τσούκος) θα συναντήσεις μία πολυσυλλεκτική -σωστά τιμολογημένη - λίστα κρασιών που εναρμονίζεται άψογα με το DNA της κουζίνας.

Οι

Οι

Στην τελευταία, την τιμητική τους έχουν προτάσεις όπως τα paccheri με καραβίδες και αρμένικο παστουρμά, τα maltagliati με μπολονέζ γίδας και σινάπι ή τη λευκή γλυκοπατάτα με άγρια μανιτάρια εποχής και τρούφα. Προφανώς, δεν είναι οι μόνες από τις ‘’signature’’ επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις. Αλλά τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψεις με μία βόλτα από τα ΔΠ και τον αριθμό 70 της Αιμιλίου Βεάκη.


Info

Αιμιλίου Βεάκη 70, Περιστέρι
Τηλ. 210 5721748

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.