Οι "Μακαρούνες" στο Περιστέρι ποντάρουν στις πρώτες ύλες και τη γευστική μνήμη

Όλα όσα κάνουν ξεχωριστό το εστιατόριο του Περιστερίου.

Οι 'Μακαρούνες' αποδεσμεύονται από τα πρότυπα της σύγχρονης γαστρονομίας

Μεστές συνταγές που προδίδουν τα εννιά χρόνια λειτουργίας αλλά και επιτυχίας του εστιατορίου στο Περιστέρι. Εποχιακά υλικά που ακολουθούν πάντοτε τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Στις "Μακαρούνες", ο σεφ και ιδιοκτήτης Villem Keizer καθοδηγείται από την αφοσίωση του στην ποιότητα της πρώτης ύλης και από το γευστικό προφίλ της -που προυπάρχει αυτούσιο πριν δεχτεί οποιαδήποτε επεξεργασία- δημιουργεί με το μοναδικό του τρόπο συνταγές που κρατάνε τη γευστική μνήμη σε εγρήγορση.

Οι

Στη  φροντισμένη σάλα (που επιμελητής της είναι ο συνιοδιοκτήτης και σομελιέ Βαγγέλης Τσούκος) θα συναντήσεις μία πολυσυλλεκτική -σωστά τιμολογημένη - λίστα κρασιών που εναρμονίζεται άψογα με το DNA της κουζίνας.

Οι

Οι

Στην τελευταία, την τιμητική τους έχουν προτάσεις όπως τα paccheri με καραβίδες και αρμένικο παστουρμά, τα maltagliati με μπολονέζ γίδας και σινάπι ή τη λευκή γλυκοπατάτα με άγρια μανιτάρια εποχής και τρούφα. Προφανώς, δεν είναι οι μόνες από τις ‘’signature’’ επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις. Αλλά τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψεις με μία βόλτα από τα ΔΠ και τον αριθμό 70 της Αιμιλίου Βεάκη.


Info

Αιμιλίου Βεάκη 70, Περιστέρι
Τηλ. 210 5721748

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.