Στο "Ark" για το Ημερολόγιο των Σεφ

Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες το επόμενο διάστημα στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Στο «Ark» για το Ημερολόγιο των Σεφ

Με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα καλωσορίζει το φθινόπωρο και το χειμώνα το 'Ark'.  Το "Ημερολόγιο των Σεφ" που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου, θα αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης. 

Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του από όλη την Ελλάδα, την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας.  Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, οι βραδιές που το "Ημερολόγιο των Σεφ" θα μαρκάρει στην ατζέντα μας θα έχουν σίγουρα ενδιαφέρον. 

Με πρώτο καλεσμένο τον αγαπημένο Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου, το μενού υπόσχεται θαλασσινές γεύσεις με τη νοστιμιά και τη σπιρτάδα για την οποία είναι γνωστός. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη, και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, θα συνθέσουν ένα μενού έξι σταδίων που θα ακολουθούν την προσέγγιση του εστιατορίου Ark και την επιμονή του στην ελληνικότητα.

Αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την παράδοση, αγάπη για τα παιδιά

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη θα δημιουργήσουν ή θα ξαναθυμηθούν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο Ark. Αυτό που θα κάνει όμως το "Ημερολόγιο των Σεφ" ξεχωριστό, είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού.

Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, για την σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

  • 31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)
  • 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

Info

Πληροφορίες και κρατήσεις στο ark-glyfada.gr και στο τηλ. 210 8948882.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.