To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον Pastry Chef Νίκο Τσόλη

Με τη δύναμη της γλυκιάς δημιουργίας, το NJV Athens Plaza υποδέχεται τον κορυφαίο Pastry Chef, ενισχύοντας την γαστρονομική του ταυτότητα και προσφέροντας γλυκές γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες του.

NJV Athens Plaza / Nikos Tsolis

Το ξενοδοχείο "NJV Athens Plaza", μέλος της Preferred Hotels and Resorts, καλωσορίζει τον Pastry Chef Νίκο Τσόλη, ενισχύοντας την γαστρονομική του ταυτότητα με νέες, πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες.

Η πορεία του Νίκου Τσόλη στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής ξεκίνησε το 2012, όταν άρχισε την εκπαίδευσή του στο εστιατόριο "Σπονδή", το οποίο υπήρξε το εφαλτήριο της καριέρας του. Μέσα από τη συνεργασία του με σεφ με αστέρια Michelin και τις σπουδές του στη Γαλλία, ο Τσόλης ανακάλυψε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία γλυκών.

NJV Athens Plaza / Nikos Tsolis
Tiramisu Pistachio

Με επιστροφή στην Αθήνα, ο Νίκος Τσόλης άρχισε να πειραματίζεται και να δημιουργεί τα γλυκά του στο προσωπικό του εργαστήριο. Η αγάπη του για τη σοκολάτα και το αλεύρι ήταν τα θεμέλια της καλλιτεχνικής του αναζήτησης. Η καριέρα του συνεχίστηκε σε αναγνωρίσιμα ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας, όπως το "Lycabettus restaurant" στη Σαντορίνη, το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" στην Αθήνα και το "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" στη Βουλιαγμένη.

NJV Athens Plaza / Nikos Tsolis
Éclair Caramel
NJV Athens Plaza / Nikos Tsolis
Basque Cheesecake

Η πρόσφατη συνεργασία του με το "NJV Athens Plaza" έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με νέες γλυκές γεύσεις. Ο Τσόλης έχει δημιουργήσει γλυκά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και την καινοτομία τους:

  • Éclair Caramel: Εκλερ με κρέμα καραμέλας, καραμέλα βουτύρου βουτηγμένο σε magnum καραμελωμένης λευκής σοκολάτας.
  • Tiramisu Pistachio: Savoiardi σιροπιασμένα με εσπρέσο και λικέρ καφέ, κρέμα φιστίκι και μους μασκαρπόνε με πάστα από φιστίκι Αιγίνης.
  • Basque Cheesecake: Βανίλια-Μαρμελάδα Μύρτιλο και μοσχολέμονο.
  • Soft Cookies Pistachio: Λευκή και καραμελωμένη σοκολάτα, πραλίνα φιστίκι.
  • Mousse Vanille Μαδαγασκάρης: Τραγανή βάση καρύδας, μαρμελάδα από κόκκινο ροδάκινο, πραλίνα αμυγδάλου και ροδάκινα περασμένα στη σχάρα.
NJV Athens Plaza / Nikos Tsolis
Mousse Vanille Μαδαγασκάρης
NJV Athens Plaza / Nikos Tsolis
Soft Cookies pistachio

Ο Νίκος Τσόλης εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νέα του θέση, δηλώνοντας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο ξενοδοχείο 'NJV Athens Plaza'. Θέλω να δημιουργήσουμε γλυκά που θα σου προκαλούν συναισθήματα και θα ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις. Μαζί με τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου, θα χτίσουμε μια ομάδα που αγαπάει να δημιουργεί, να παίζει με τις ύλες και οι φιλοξενούμενοι και οι εκλεκτοί πελάτες μας να μας επιλέγουν διότι γεύονται ξεχωριστές γεύσεις και υφές, δημιουργίες ζαχαροπλαστικής φτιαγμένες με ιδιαίτερη φροντίδα και με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2025

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.