Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll';

Μία μίνι κουβέντα με τον ιδιαίτερο γευσιπλάστη, που αναλαμβάνει την επιμέλεια του φαγητού στο δημοφιλές αθηναϊκό σποτ.

Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll'; © Λεωνίδας Τούμπανος

Το κάτι παραπάνω από δημοφιλέστατο αθηναϊκό σποτ 'Rock n Roll' αλλάζει σελίδα όσον αφορά τον άνθρωπο που θα κινεί τα της γεύσης νήματα στην κουζίνα του, για την επιμέλεια της οποίας εμπιστεύεται τον 'Άνταμ Κοντοβά. Ο ιδιαίτερος γευσιπλάστης που εδώ και 1,5 περίπου χρόνο έχει ανοίξει το πρώτο δικό του εστιατόριο, το 'Ex Machina' στο Παγκράτι (το οποίο συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους), μιλά στο 'α' για ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

'Άνταμ Κοντοβάς x 'Rock n Roll'

> Για μένα το 'Rock n Roll' είναι ένα εμβληματικό μαγαζί της Αθήνας, ένα iconic σημείο. Όταν έγινε η πρώτη επαφή χάρηκα πάρα πολύ, δε θα σου το κρύψω. Ίσως αποτελεί μία ωραία πρόκληση για μένα αυτή η συνεργασία.

> Θα ξεκινήσουμε κάπου μέσα στον Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών και αναζητούμε τα άτομα που θα πλαισιώσουν ιδανικά την ομάδα που στήνουμε εκεί. 

> Θα σερβίρουμε ένα φαγητό που με χαρακτηρίζει, θα είναι φαγητό 'Ανταμ. Θέλω να πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σέξι και κουλ, στη λογική του αμερικανο-fusion μπιστρό. Χαλάρές προτάσεις στη λογική του μοιράσματος. Θέλω επίσης αρκετές από τις προτάσεις να μπορούν να φαγωθούν με το χέρι και, ασφαλώς, να συντονίζονται με το γενικότερο κόνσεπτ και ύφος του 'Rock n Roll'. Θα βρίσκεις μεταξύ άλλων wings, pasta, sando.

> Head chef θα αναλάβει ο 34χρονος Θάνος Μαντζούνης, που είναι μαζί μου για πάνω από 10 χρόνια - μεταξύ άλλων έχουμε συνεργαστεί στο 'Premiere' του 'Intercontinental', στο Alali του Astarte Suites και στο 'Ex Machina'. Θα είναι ο πρώτος του τέτοιος ρόλος.

> Το 'Ex Machina' βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση προς την οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να εξελίσσεται. Προσπαθούμε να κάνουμε upgrade σε κάποια πράγματα, διατηρώντας παράλληλα τις σταθερές μας και όλα όσα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Προσθέτουμε και προσαρμόζουμε. Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και πάλι τα events με καλεσμένους σεφ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.