Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll';

Μία μίνι κουβέντα με τον ιδιαίτερο γευσιπλάστη, που αναλαμβάνει την επιμέλεια του φαγητού στο δημοφιλές αθηναϊκό σποτ.

Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll'; © Λεωνίδας Τούμπανος

Το κάτι παραπάνω από δημοφιλέστατο αθηναϊκό σποτ 'Rock n Roll' αλλάζει σελίδα όσον αφορά τον άνθρωπο που θα κινεί τα της γεύσης νήματα στην κουζίνα του, για την επιμέλεια της οποίας εμπιστεύεται τον 'Άνταμ Κοντοβά. Ο ιδιαίτερος γευσιπλάστης που εδώ και 1,5 περίπου χρόνο έχει ανοίξει το πρώτο δικό του εστιατόριο, το 'Ex Machina' στο Παγκράτι (το οποίο συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους), μιλά στο 'α' για ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

'Άνταμ Κοντοβάς x 'Rock n Roll'

> Για μένα το 'Rock n Roll' είναι ένα εμβληματικό μαγαζί της Αθήνας, ένα iconic σημείο. Όταν έγινε η πρώτη επαφή χάρηκα πάρα πολύ, δε θα σου το κρύψω. Ίσως αποτελεί μία ωραία πρόκληση για μένα αυτή η συνεργασία.

> Θα ξεκινήσουμε κάπου μέσα στον Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών και αναζητούμε τα άτομα που θα πλαισιώσουν ιδανικά την ομάδα που στήνουμε εκεί. 

> Θα σερβίρουμε ένα φαγητό που με χαρακτηρίζει, θα είναι φαγητό 'Ανταμ. Θέλω να πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σέξι και κουλ, στη λογική του αμερικανο-fusion μπιστρό. Χαλάρές προτάσεις στη λογική του μοιράσματος. Θέλω επίσης αρκετές από τις προτάσεις να μπορούν να φαγωθούν με το χέρι και, ασφαλώς, να συντονίζονται με το γενικότερο κόνσεπτ και ύφος του 'Rock n Roll'. Θα βρίσκεις μεταξύ άλλων wings, pasta, sando.

> Head chef θα αναλάβει ο 34χρονος Θάνος Μαντζούνης, που είναι μαζί μου για πάνω από 10 χρόνια - μεταξύ άλλων έχουμε συνεργαστεί στο 'Premiere' του 'Intercontinental', στο Alali του Astarte Suites και στο 'Ex Machina'. Θα είναι ο πρώτος του τέτοιος ρόλος.

> Το 'Ex Machina' βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση προς την οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να εξελίσσεται. Προσπαθούμε να κάνουμε upgrade σε κάποια πράγματα, διατηρώντας παράλληλα τις σταθερές μας και όλα όσα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Προσθέτουμε και προσαρμόζουμε. Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και πάλι τα events με καλεσμένους σεφ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.