Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll';

Μία μίνι κουβέντα με τον ιδιαίτερο γευσιπλάστη, που αναλαμβάνει την επιμέλεια του φαγητού στο δημοφιλές αθηναϊκό σποτ.

Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll'; © Λεωνίδας Τούμπανος

Το κάτι παραπάνω από δημοφιλέστατο αθηναϊκό σποτ 'Rock n Roll' αλλάζει σελίδα όσον αφορά τον άνθρωπο που θα κινεί τα της γεύσης νήματα στην κουζίνα του, για την επιμέλεια της οποίας εμπιστεύεται τον 'Άνταμ Κοντοβά. Ο ιδιαίτερος γευσιπλάστης που εδώ και 1,5 περίπου χρόνο έχει ανοίξει το πρώτο δικό του εστιατόριο, το 'Ex Machina' στο Παγκράτι (το οποίο συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους), μιλά στο 'α' για ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

'Άνταμ Κοντοβάς x 'Rock n Roll'

> Για μένα το 'Rock n Roll' είναι ένα εμβληματικό μαγαζί της Αθήνας, ένα iconic σημείο. Όταν έγινε η πρώτη επαφή χάρηκα πάρα πολύ, δε θα σου το κρύψω. Ίσως αποτελεί μία ωραία πρόκληση για μένα αυτή η συνεργασία.

> Θα ξεκινήσουμε κάπου μέσα στον Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών και αναζητούμε τα άτομα που θα πλαισιώσουν ιδανικά την ομάδα που στήνουμε εκεί. 

> Θα σερβίρουμε ένα φαγητό που με χαρακτηρίζει, θα είναι φαγητό 'Ανταμ. Θέλω να πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σέξι και κουλ, στη λογική του αμερικανο-fusion μπιστρό. Χαλάρές προτάσεις στη λογική του μοιράσματος. Θέλω επίσης αρκετές από τις προτάσεις να μπορούν να φαγωθούν με το χέρι και, ασφαλώς, να συντονίζονται με το γενικότερο κόνσεπτ και ύφος του 'Rock n Roll'. Θα βρίσκεις μεταξύ άλλων wings, pasta, sando.

> Head chef θα αναλάβει ο 34χρονος Θάνος Μαντζούνης, που είναι μαζί μου για πάνω από 10 χρόνια - μεταξύ άλλων έχουμε συνεργαστεί στο 'Premiere' του 'Intercontinental', στο Alali του Astarte Suites και στο 'Ex Machina'. Θα είναι ο πρώτος του τέτοιος ρόλος.

> Το 'Ex Machina' βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση προς την οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να εξελίσσεται. Προσπαθούμε να κάνουμε upgrade σε κάποια πράγματα, διατηρώντας παράλληλα τις σταθερές μας και όλα όσα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Προσθέτουμε και προσαρμόζουμε. Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και πάλι τα events με καλεσμένους σεφ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.