"Το Μαύρο Πρόβατο": Ένα ιντελεκτουέλ μεζεδοπωλείο με άποψη

Μαύρο Πρόβατο

Το μοντέρνο αδερφάκι του πάλαι ποτέ κολωνακιώτικου "Press Cafe" χαράσσει εδώ και μία δεκαετία τη δική του σταθερά ανοδική πορεία στο Παγκράτι. Με λογική μπιστρό και εκλεκτούς μεζέδες και πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, το δημοφιλές εστιατόριο της Ευδοξίας Πάντου και του Νίκου Κρασσά προσελκύει κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, που το έχουν αγκαλιάσει με θέρμη, μέχρι τουρίστες, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Μαύρο Πρόβατο

Η δροσερή σαλάτα "Μυρτώ" με μανούρι και σάλτσα βατόμουρο, τα πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, το αφράτο μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια, αλλά και το ψητό αρνάκι με πατάτες φούρνου και γαμοπίλαφο είναι μόνο μερικά από τα κλασικά must-try του μενού. Τον σταθερό κατάλογο συμπληρώνουν τα πιάτα ημέρας που και αυτά με τη σειρά τους προτείνουν μια φρέσκια προσέγγιση σε απλά comfort πιάτα, πάντα με ελληνικό πρόσημο.

Μαύρο Πρόβατο

Ευχαριστημένοι θα μείνουν όμως και οι χορτοφάγοι από πιάτα όπως το κριθαρότο λαχανικών και τα λινγκουίνι με καβουρδισμένη μυζήθρα και κρέμα αβγού. Τα επιδόρπια ανανεώνονται καθημερινά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το "Μαύρο Πρόβατο" εξυπηρετεί και τις γύρω περιοχές μέσω διανομής με online παραγγελία.

Μαύρο Πρόβατο

Αρριανού 33 & Πολέμωνος, Παγκράτι, 2107223466, www.tomauroprovato.gr, FB: Το μαύρο πρόβατο του Press Cafe, IG: tomavroprovato

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.