Ekies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει

Πρεμιέρα για φέτος την Πέμπτη 4 Ιουλίου, με καλεσμένο το οινοποιείο Navitas από τον Όλυμπο.

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει

Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου  -στις 19:30- θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο Ekies Walks για φέτος, με καλεσμένο το οινοποιείο Navitas από τον Όλυμπο. O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος που ξεκίνησε πέρσι, και συνδυάζει γευστική δοκιμή διάφορων πιάτων του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη με οινογευσία, αρχιτεκτονική, ντιζάιν και μουσική, επιστρέφει εμπλουτισμένος. 

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 3

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τέσσερις γευστικές στάσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν κάθε φορά μια διαφορετική ετικέτα μαζί με τα πιάτα του σεφ και θα ενημερώνονται, ανάλογα το σημείο, και για την αρχιτεκτονική προσέγγιση του χώρου. Η αρχή θα γίνει στο βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, στο οποίο τέλη Ιουνίου τοποθετήθηκε μετεωρολογικός σταθμός σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο οποίος δίνει μετεωρολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Εκεί, οι επισκέπτες θα κόψουν λαχανικά και φρούτα απευθείας από τον κήπο, θα γευτούν τα πρώτα πιάτα μαζί με μία από τις τέσσερις ετικέτες της Μαρίας Δημητριάδη, της παθιασμένης ιδιοκτήτριας του Navitas, ενώ ο κηπουρός Γιάννης Κανταρτζής θα παρουσιάσει τις αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθεί. 

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 5

Πριν περάσουν στη δεύτερη γευστική στάση, στο παραθαλάσσιο μπαρ "Loligo", θα σταματήσουν στον ειδικά σχεδιασμένο κήπο με τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, τα οποία ευδοκιμούν στο κοντινό όρος Ίταμος.

Στο ψηλότερο βουνό της Σιθωνίας εντοπίζονται περισσότερα από 2.000 διαφορετικά φυτά και βότανα και στόχος του ekies είναι να καλλιεργήσει όσα περισσότερα γίνεται για να διαφυλάξει τη βιοποικιλότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα "καταφύγιο" στις πολύτιμες μέλισσες. Σήμερα, έχουν φυτευτεί πάνω από εκατό γηγενή αρωματικά φυτά, τα οποία αξιοποιούνται για την παρασκευή κοκτέιλ και αφεψημάτων.

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 2

Η τρίτη γαστρονομική στάση είναι στο βραβευμένο fine-dining εστιατόριο "Treehouse", το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλο πεύκο. Κάτω από τις πευκοβελόνες και υπό το φως των αστεριών, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ακόμη έναν γευστικό συνδυασμό, ακούγοντας μελωδικά τραγούδια τζαζ και σόουλ από το γυναικείο μουσικό συγκρότημα "EVITA AND DRY BREADS". Το Ekies Walks καταλήγει σε ένα νυχτερινό πάρτι μπροστά στη θάλασσα, όπου σερβίρονται τα επιδόρπια με το αντίστοιχο κρασί. Τα ξύλινα σπιτάκια της παραλίας μετατρέπονται σε μπαρ, η μουσική μπλέκεται με τους ήχους των κυμάτων και ο χορός ξεκινάει πάνω στην άμμο.

Διαβάστε Επίσης

"Στο ξενοδοχείο ekies στοχεύουμε σε ολοκληρωμένες και πρωτότυπες εμπειρίες που προσφέρουν στον επισκέπτη μια μακρά επίγευση χαράς. Το Ekies Walks είναι μια πολυεπίπεδη γαστρονομική εκδήλωση η οποία αναδεικνύει τον ελληνικό αμπελώνα, θέτει τη βιωσιμότητα στο κέντρο της γαστρονομίας, εξηγεί για ποιο λόγο η αισθητική παίζει καταλυτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διαμονή του επισκέπτη, και το κυριότερο, δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις σε όσους συμμετέχουν", αναφέρει σχετικά η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ekies. 

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 6

Επικεφαλής του οινικού προγράμματος του ξενοδοχείου και επιμελητής των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι ο Γιάννης Γκουγκουτούδης. Έχουν προγραμματιστεί άλλα δυο Ekies Walks για το καλοκαίρι, το ένα είναι στις 25 Ιουλίου (Chatzivariti Winery & Voi Wines) και το δεύτερο στις 22 Αυγούστου (Tzikas Family Winery). 


Info

Για κρατήσεις θέσεων: 23750-91000

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.