Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

O Δημήτρης Μούδιος είναι ένας περιζήτητος R&D σεφ

Ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής είναι ο επόμενος καλεσμένος του "Pharaoh" στη σειρά Pharaoh Fire Nights, στην οποία διάφοροι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του εστιατορίου και παρουσιάζουν ένα μενού βασισμένο στο μαγείρεμα στα ξύλα. Στις 15 Μαΐου, ο σπουδαίος Έλληνας σεφ Δημήτριος Μούδιος θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη πριν 29 χρόνια και γαλουχήθηκε στις κουζίνες του τριάστερου "Atelier" στο Μόναχο, όπου καλλιέργησε το πάθος του για την υψηλή γαστρονομία και την καινοτομία.

Πέρασε από κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων όπως το "Alchemist" στην Κοπεγχάγη (2* Michelin, #5 World's 50 Best) για να κάνει στη συνέχεια μετάβαση στο R & D τομέα όπου έπαιξε καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του γαστρονομικού υπόβαθρου εστιατορίων όπως το "Borago" στο Σαντιάγο της Χιλής (#29 World's 50 Best) και το "Ernst" στο Βερολίνο (1* Michelin, #55 World's 50 Best).

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Μπανγκόκ, όπου είναι executive chef και συνιδιοκτήτης του "Lahnyai" με ταϊλανδέζικη κουζίνα και του νεότευκτου "Ōre" όπου παρουσιάζει μια πιο fusion εκδοχή της μαγειρικής του φιλοσοφίας.

Κρατήσεις στο pharaoh.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2025

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.