"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Ο Lachaux Médéric, απόφοιτος της σχολής Escoffier το 2014 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εκπαιδευόµενου Chef και του άνοιξαν οι πόρτες να µαθητεύσει σε φηµισµένα µισελενάτα εστιατόρια. Ένα απ’ αυτά είναι το "L’Auberge du Vieux Puits" µε τον τριάστερο Gilles Goujon στο Fontjoncouse στη Νότια Γαλλία, ενώ πέρασε και από τις κουζίνες του ξακουστού Alain Ducasse στο Monaco. Γνωρίζοντας τη σύντροφό του Caroline, η οποία δούλευε ως maitre d’ hotel, αποφάσισαν ν΄αφήσουν τη Γαλλία και να εγκατασταθούν στην Ινδονησία και συγκεκριµένα στο εξωτικό νησί Gili Air στη βορειοδυτική ακτή του Lombok. 

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Σ’ αυτόν τον παραδεισένιο τόπο ο Médéric ανοίγει το εστιατόριο του "Makan La Vie" µε βάση τη fusion γαλλική κουζίνα, συνδυάζοντας τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας και παρουσιάζοντας µια πρωτότυπη και συνάµα φινετσάτη γαστρονοµική πρόταση. Το εστιατόριο είναι εναρµονισµένο µε το περιβάλλον, φωτεινό, µε ξύλινα τραπέζια, καναπέδες σε γήινους τόνους και έντονα χρώµατα στους τοίχους.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το menu στηρίζεται στα εποχικά φρέσκα προϊόντα. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα και ο καφές είναι απο το Lombok, όπως επίσης τα ψάρια και ο αχινός. Τα τυριά φτιάχνονται στη Java. Το Black Angus κρέας έρχεται από την Αυστραλία και ωριµάζει στο κελάρι του εστιατορίου. Ο καπνιστός σολοµός είναι από την Τανζανία. Η wine list έχει σαν βάση της κρασιά από Γαλλία και Αυστραλία.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το "Makan La Vie", χάρη στις γεύσεις αλλά και το φιλικό προσωπικό του, προσφέρει µια ευχάριστη εµπειρία γευσιγνωσίας µαζί µε χαλαρή διάθεση σε έναν ξεχωριστό προορισμό.  

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.