"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Ο Lachaux Médéric, απόφοιτος της σχολής Escoffier το 2014 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εκπαιδευόµενου Chef και του άνοιξαν οι πόρτες να µαθητεύσει σε φηµισµένα µισελενάτα εστιατόρια. Ένα απ’ αυτά είναι το "L’Auberge du Vieux Puits" µε τον τριάστερο Gilles Goujon στο Fontjoncouse στη Νότια Γαλλία, ενώ πέρασε και από τις κουζίνες του ξακουστού Alain Ducasse στο Monaco. Γνωρίζοντας τη σύντροφό του Caroline, η οποία δούλευε ως maitre d’ hotel, αποφάσισαν ν΄αφήσουν τη Γαλλία και να εγκατασταθούν στην Ινδονησία και συγκεκριµένα στο εξωτικό νησί Gili Air στη βορειοδυτική ακτή του Lombok. 

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Σ’ αυτόν τον παραδεισένιο τόπο ο Médéric ανοίγει το εστιατόριο του "Makan La Vie" µε βάση τη fusion γαλλική κουζίνα, συνδυάζοντας τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας και παρουσιάζοντας µια πρωτότυπη και συνάµα φινετσάτη γαστρονοµική πρόταση. Το εστιατόριο είναι εναρµονισµένο µε το περιβάλλον, φωτεινό, µε ξύλινα τραπέζια, καναπέδες σε γήινους τόνους και έντονα χρώµατα στους τοίχους.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το menu στηρίζεται στα εποχικά φρέσκα προϊόντα. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα και ο καφές είναι απο το Lombok, όπως επίσης τα ψάρια και ο αχινός. Τα τυριά φτιάχνονται στη Java. Το Black Angus κρέας έρχεται από την Αυστραλία και ωριµάζει στο κελάρι του εστιατορίου. Ο καπνιστός σολοµός είναι από την Τανζανία. Η wine list έχει σαν βάση της κρασιά από Γαλλία και Αυστραλία.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το "Makan La Vie", χάρη στις γεύσεις αλλά και το φιλικό προσωπικό του, προσφέρει µια ευχάριστη εµπειρία γευσιγνωσίας µαζί µε χαλαρή διάθεση σε έναν ξεχωριστό προορισμό.  

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
27/11/2025

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

Μια γαστρονομική βραδιά, απευθείας από τη Σαντορίνη: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.