"Rakkan Urban Gastronomy": Μεσογειακή κουζίνα με ιαπωνικές πινελιές και τη Σαρακοστή

Στο κέντρο της Αθήνας για μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου που προσαρμόζεται και στην περίοδο της νηστείας.

Rakkan Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Μια από τις δημοφιλέστερες κουζίνες στο ελληνικό κοινό, η ασιατική, δηλώνει παρούσα στο κέντρο της Αθήνας και την περίοδο της Σαρακοστής με το "Rakkan Urban Gastronomy", σε δημιουργικές συναντήσεις με κουζίνες όπως η μεσογειακή. Ο σεφ Martin Prenda ενορχηστρώνει με fusion ταμπεραμέντο πιάτα, με ιαπωνικές πινελιές, συμπεριλαμβάνοντας προτάσεις που μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και την περίοδο της νηστείας αφού το σενάριο εδώ τιμά δεόντως και τα καλά της θάλασσας. 

RAKKAN Νηστίσιμα φαγητά

RAKKAN Νηστίσιμα φαγητά

Στην ατμοσφαιρική και ευρύχωρη σάλα με τη σκηνογραφημένη ανθισμένη ροζ κερασιά και το όμορφο φωτεινό ενυδρείο, δοκιμάζεις μια σειρά από πιάτα κάποια από τα οποία συνίστανται και για την περίοδο της νηστείας. Το ψητό χταπόδι που ο σεφ συνοδεύει με πουρέ από άσπρο φασόλι και ο ταραμάς με άρωμα παντζαριού, τοματίνια, φυστίκια Αιγίνης και μυρώνια, δίπλα σε μια ωραία καβουροσαλάτα, προλογίζουν τα κυρίως ενώ, συνεχίζοντας, θα δοκιμάσετε το ψητό καλαμάρι αλλιώς, με πινελιές όπως ο πουρές σπανάκι και η κρέμα από φινόκιο. Στα ζυμαρικά, η μοναδικής νοστιμιάς αχινομακαρονάδα αρωματίζεται με σκόρδο και βασιλικό ενώ το κριθαρότο αστακού με μαραθόριζα, πομοντόρι και φρέσκα μυρωδικά είναι στα "must". Οι λάτρεις των ριζότι θα δοκιμάσετε το vegan με λαχανικά. Ο μεγαλοπρεπής αστακός, που φιγουράρει στο μενού ψητός και σε ωραία εκτέλεση μαγειρεμένος σε τεμπούρα δίπλα σε πικάντικη μαγιονέζα, αλλά και τα στρείδια που μοσχοβολούν ιώδιο, προορίζονται για εκλεκιστικούς ουρανίσκους. Η λίστα κρασιών που επιμελείται ο wine consultant Ιωάννης Καρδιάκος, συμπληρώνει τη γευστική εμπειρία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.