"Rakkan Urban Gastronomy": Μεσογειακή κουζίνα με ιαπωνικές πινελιές και τη Σαρακοστή

Στο κέντρο της Αθήνας για μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου που προσαρμόζεται και στην περίοδο της νηστείας.

Rakkan Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Μια από τις δημοφιλέστερες κουζίνες στο ελληνικό κοινό, η ασιατική, δηλώνει παρούσα στο κέντρο της Αθήνας και την περίοδο της Σαρακοστής με το "Rakkan Urban Gastronomy", σε δημιουργικές συναντήσεις με κουζίνες όπως η μεσογειακή. Ο σεφ Martin Prenda ενορχηστρώνει με fusion ταμπεραμέντο πιάτα, με ιαπωνικές πινελιές, συμπεριλαμβάνοντας προτάσεις που μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και την περίοδο της νηστείας αφού το σενάριο εδώ τιμά δεόντως και τα καλά της θάλασσας. 

RAKKAN Νηστίσιμα φαγητά

RAKKAN Νηστίσιμα φαγητά

Στην ατμοσφαιρική και ευρύχωρη σάλα με τη σκηνογραφημένη ανθισμένη ροζ κερασιά και το όμορφο φωτεινό ενυδρείο, δοκιμάζεις μια σειρά από πιάτα κάποια από τα οποία συνίστανται και για την περίοδο της νηστείας. Το ψητό χταπόδι που ο σεφ συνοδεύει με πουρέ από άσπρο φασόλι και ο ταραμάς με άρωμα παντζαριού, τοματίνια, φυστίκια Αιγίνης και μυρώνια, δίπλα σε μια ωραία καβουροσαλάτα, προλογίζουν τα κυρίως ενώ, συνεχίζοντας, θα δοκιμάσετε το ψητό καλαμάρι αλλιώς, με πινελιές όπως ο πουρές σπανάκι και η κρέμα από φινόκιο. Στα ζυμαρικά, η μοναδικής νοστιμιάς αχινομακαρονάδα αρωματίζεται με σκόρδο και βασιλικό ενώ το κριθαρότο αστακού με μαραθόριζα, πομοντόρι και φρέσκα μυρωδικά είναι στα "must". Οι λάτρεις των ριζότι θα δοκιμάσετε το vegan με λαχανικά. Ο μεγαλοπρεπής αστακός, που φιγουράρει στο μενού ψητός και σε ωραία εκτέλεση μαγειρεμένος σε τεμπούρα δίπλα σε πικάντικη μαγιονέζα, αλλά και τα στρείδια που μοσχοβολούν ιώδιο, προορίζονται για εκλεκιστικούς ουρανίσκους. Η λίστα κρασιών που επιμελείται ο wine consultant Ιωάννης Καρδιάκος, συμπληρώνει τη γευστική εμπειρία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.