"Συν Αθηνά": Στο all-day resto του Θησείου η Μεγάλη Εβδομάδα έχει την πιο νόστιμη γεύση με θέα την Ακρόπολη

Νηστίσιμα πιάτα στην Αθήνα; Στο νόστιμο all-day εστιατόριο στο Θησείο τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Συν αθηνα

Όσο η πόλη μπαίνει σε ρυθμούς Πάσχα, οι ανοιξιάτικες βόλτες κάτω από την Ακρόπολη και βέβαια, οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στα γραφικά εκκλησάκια της Πλάκας και του Ιστορικού Κέντρου ανεβαίνουν ψηλά στην ατζέντα μας. Είτε βγούμε ρομαντικά, είτε παρεΐστικα είτε οικογενειακά, η γευστική κατάληξη αποζητά νηστίσιμες νοστιμιές σε χαλαρό και προσιτό περιβάλλον. 

Τι θα λέγατε για μια Λευκαδίτικη σαλάτα με ποικιλία οσπρίων με dressing μοσχολέμονο, πίκλα ginger και φλέικς καπνιστού τόνου ή για ένα Γιουβέτσι θαλασσινών με μπισκ οστρακοειδών και ούζο; Στο "Συν Αθηνά" στη γραφική οδό Ηρακλειδών στο Θησείων, στο ατμοσφαιρικό τριώροφο νεοκλασικό με την πανοραμική θέα της Αθήνας, η νηστεία κάθε άλλο παρά βαρετή είναι. 

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Με το μάτι να ταξιδεύει από τον Ιερό Βράχο έως την Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, και το κρασί, τα αποστάγματα ή τις μπίρες να ρέουν, οι γεύσεις του μενού που εναλλάσσεται ακολουθώντας τις εποχές, πειράζουν ευχάριστα τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. 

Επιλογές όπως το Χταπόδι σοφρίτο με χυλοπίτες ή το Ριζότο γεμιστά αποδεικνύουν του λόγου το αληθές με τον πιο νόστιμο τρόπο, ενώ η σχάρα βγάζει λαχταριστά πιάτα όπως οι Γαρίδες ψητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ούζου και το Καλαμάρι ψητό με χόρτα τσιγαριαστά που φέρνουν άρωμα καλοκαιριού στο τραπέζι μας. 

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Φυσικά, ανοιχτό από το πρωί με πλούσιο πρωινό και brunch με λαχταριστές αλλά και υγιεινές επιλογές, μέχρι αργά το βράδυ μετά τις περιφορές των Επιταφίων και τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, το "Συν Αθηνά" ατενίζει την τρίτη δεκαετία της ζωής του ανανεώνοντας με φαντασία τη γευστική του πρόταση και αποκτώντας διαρκώς νέους φίλους.

Ηρακλειδών 2, Θησείο, 2103455550
FB: Συν Αθηνά - Sin Athina, IG: @sin_athina

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.