"Iama": Φρέσκια μεζεδοκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο

Η νέα πρόταση του Ομίλου Βουλγαράκη είναι ένα μοντέρνας αντίληψης μεζεδοπωλείο με μικρά και μεγαλύτερα πιάτα που παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο και αξιόλογες επιδόσεις ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

Iama1

Φαίνεται πως το Φάληρο εξελίσσεται σε επικράτεια του Ομίλου Βουλγαράκη, καθώς η γκάμα των εστιατορίων του στην περιοχή είναι μεγάλη και καλύπτει ποικίλα γευστικά γούστα. Το πιο καινούργιο τους είναι αυτό το σύγχρονης αντίληψης μεζεδοπωλείο, που παρότι έχει δεν έχει δυό βδομάδες λειτουργίας στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεμίζει ακόμα κι ένα δύσκολο βράδυ καθημερινής που απεργίες ταλαιπωρούν την πόλη. Η ατμόσφαιρα στον γωνιακό χώρο, που περιβάλλεται παντού από ανοιγόμενες τζαμαρίες, είναι ιδιαίτερα λιτή με απαλά χρώματα, ξύλο επιμελώς ατημέλητο, μίνιμαλ γυάλινα φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη να χαρίζουν ζεστασιά αλλά και σκούρα τραπέζια σαν τσαχπίνικη αντίθεση. 

iama2

Ο κατάλογος είναι, όπως θα περίμενε κανείς, πληθωρικός, και μου αρέσει που ο σεφ Τάσος Κεφαλάς δεν φοβήθηκε να βγει και εκτός πεπατημένης, ενθέτοντας μοντέρνες πινελιές πλάι στα κλασικά και αγαπημένα. Περιποιείται λοιπόν τον αφράτο ταραμά του με σταγόνες καπνιστού ελαιολάδου και τρίμμα αυγοτάραχου, στολίζει την μπρουσκέτα προζυμένιου ψωμιού με κομματάκια ροφού και πλούσια αθηναϊκή σαλάτα, βάζει ακόμα στο παιχνίδι της αρχής φέτες μοσχαρίσιας σπαλομίτας σε στιλ νουά, με αγγουράκι τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας που χρειάζεται όμως να μειωθεί σε ποσότητα γιατί το συγκεκριμένο τυρί έχει πολύ έντονο χαρακτήρα.

iama3

Σας προτείνω ακόμα τη ρεβυθάδα-σκέτο λουκούμι με μελωμένα ρεβύθια, καπνιστά αρώματα από σύγκλινο και ωραίες οξύτητες πορτοκαλιού, όπως και το μαντί με τον αρωματικό κιμά να προβάλλει ευδιάκριτα τις χάρες του μέσα από το χειροποίητο ποντιακό ζυμαρικό που ψήνεται στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου.  Δεν είναι το μόνο, καθώς εκεί φουρνίζουν το δικό τους χειροποίητο ψωμί, το πεϊνιρλί με τη διάσημη συνταγή του "Μπάρμπα Λάζαρου", που επίσης ανήκει στον όμιλο, και αρκετά ακόμα πιάτα σαν το γιουβέτσι με χοιρινά μάγουλα και κρέμα από μανούρι. Αν προχωρήσετε ακόμα πιο βαθιά στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε το χουνκιάρ μπεγεντί για το τρυφερό του κρέας και την λιτά ατόφια καπνιστή μελιτζάνα που το συνοδεύει, όπως και το κρασάτο κοκοράκι με χειροποίητο χοντρό μακαρόνι που κουβαλά μαζί του τη ζεστασιά αλλά και τη νοστιμιά του κυριακάτικου τραπεζιού. 

iama4

Για το τέλος, η κλασική πορτοκαλόπιτα είναι συμπαθητική, υπάρχει όμως και αλλιώτικος μπακλαβάς σε εκδοχή semifreddo που δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν είχε παγώσει όσο έπρεπε. Η λίστα κρασιών, με μια γερή ποικιλία σε εμφιαλωμένα αποστάγματα αλλά και καλοδιαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, φανερώνει τη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει το μαγαζί για τους επισκέπτες του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.