"Iama": Φρέσκια μεζεδοκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο

Η νέα πρόταση του Ομίλου Βουλγαράκη είναι ένα μοντέρνας αντίληψης μεζεδοπωλείο με μικρά και μεγαλύτερα πιάτα που παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο και αξιόλογες επιδόσεις ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

Iama1

Φαίνεται πως το Φάληρο εξελίσσεται σε επικράτεια του Ομίλου Βουλγαράκη, καθώς η γκάμα των εστιατορίων του στην περιοχή είναι μεγάλη και καλύπτει ποικίλα γευστικά γούστα. Το πιο καινούργιο τους είναι αυτό το σύγχρονης αντίληψης μεζεδοπωλείο, που παρότι έχει δεν έχει δυό βδομάδες λειτουργίας στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεμίζει ακόμα κι ένα δύσκολο βράδυ καθημερινής που απεργίες ταλαιπωρούν την πόλη. Η ατμόσφαιρα στον γωνιακό χώρο, που περιβάλλεται παντού από ανοιγόμενες τζαμαρίες, είναι ιδιαίτερα λιτή με απαλά χρώματα, ξύλο επιμελώς ατημέλητο, μίνιμαλ γυάλινα φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη να χαρίζουν ζεστασιά αλλά και σκούρα τραπέζια σαν τσαχπίνικη αντίθεση. 

iama2

Ο κατάλογος είναι, όπως θα περίμενε κανείς, πληθωρικός, και μου αρέσει που ο σεφ Τάσος Κεφαλάς δεν φοβήθηκε να βγει και εκτός πεπατημένης, ενθέτοντας μοντέρνες πινελιές πλάι στα κλασικά και αγαπημένα. Περιποιείται λοιπόν τον αφράτο ταραμά του με σταγόνες καπνιστού ελαιολάδου και τρίμμα αυγοτάραχου, στολίζει την μπρουσκέτα προζυμένιου ψωμιού με κομματάκια ροφού και πλούσια αθηναϊκή σαλάτα, βάζει ακόμα στο παιχνίδι της αρχής φέτες μοσχαρίσιας σπαλομίτας σε στιλ νουά, με αγγουράκι τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας που χρειάζεται όμως να μειωθεί σε ποσότητα γιατί το συγκεκριμένο τυρί έχει πολύ έντονο χαρακτήρα.

iama3

Σας προτείνω ακόμα τη ρεβυθάδα-σκέτο λουκούμι με μελωμένα ρεβύθια, καπνιστά αρώματα από σύγκλινο και ωραίες οξύτητες πορτοκαλιού, όπως και το μαντί με τον αρωματικό κιμά να προβάλλει ευδιάκριτα τις χάρες του μέσα από το χειροποίητο ποντιακό ζυμαρικό που ψήνεται στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου.  Δεν είναι το μόνο, καθώς εκεί φουρνίζουν το δικό τους χειροποίητο ψωμί, το πεϊνιρλί με τη διάσημη συνταγή του "Μπάρμπα Λάζαρου", που επίσης ανήκει στον όμιλο, και αρκετά ακόμα πιάτα σαν το γιουβέτσι με χοιρινά μάγουλα και κρέμα από μανούρι. Αν προχωρήσετε ακόμα πιο βαθιά στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε το χουνκιάρ μπεγεντί για το τρυφερό του κρέας και την λιτά ατόφια καπνιστή μελιτζάνα που το συνοδεύει, όπως και το κρασάτο κοκοράκι με χειροποίητο χοντρό μακαρόνι που κουβαλά μαζί του τη ζεστασιά αλλά και τη νοστιμιά του κυριακάτικου τραπεζιού. 

iama4

Για το τέλος, η κλασική πορτοκαλόπιτα είναι συμπαθητική, υπάρχει όμως και αλλιώτικος μπακλαβάς σε εκδοχή semifreddo που δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν είχε παγώσει όσο έπρεπε. Η λίστα κρασιών, με μια γερή ποικιλία σε εμφιαλωμένα αποστάγματα αλλά και καλοδιαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, φανερώνει τη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει το μαγαζί για τους επισκέπτες του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.