Το 'Sense' και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συναντούν τον Μιχάλη Μάρθα

Μία ξεχωριστή βραδιά με γευστικές αναφορές στα Δωδεκάνησα από τον βραβευμένο σεφ της 'Μαραθιάς'.

Το 'Sense' και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συναντούν τον Μιχάλη Μάρθα

Το βραβευμένο 'Sense' του 'AthensWas Hotel' ετοιμάζει ένα ακόμη ξεχωριστό ταξίδι γεύσης για παλιούς και νέους φίλους, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος υποδέχεται στην κουζίνα του τον επίσης βραβευμένο Μιχάλη Μάρθα ('Μαραθιά'), στην αφετηρία μιας σειράς θεματικών γευστικών events που θα τρέξουν όλον τον Μάρτιο. 

Το 'Sense' και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συναντούν τον Μιχάλη Μάρθα 1

Για το πρώτο εξ αυτών, ο σεφ Μάρθας θα ανατρέξει στις γεύσεις της γενέτειράς του, Καλύμνου, και των Δωδεκανήσων. Με πολυετή εμπειρία σε διεθνώς αναγνωρισμένες κουζίνες εστιατορίων ('The Fat Duck', 'Daniel Berlin Krog'), ο Μιχάλης Μάρθας θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της γενιάς του, κάτι που άλλωστε μαρτυρά και η δουλειά του στη βραβευμένη με Top Notch και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 'Μαραθιά' της Τήνου.

Το 'Sense' και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συναντούν τον Μιχάλη Μάρθα 2

To μενού του event θα είναι μια σύνθεση από εποχιακές πρώτες ύλες και υλικά που όπως λέει ο Καλύμνιος σεφ, θα πετούσε κανείς - μία παρόμοια προσέγγιση σαν αυτή που εφαρμόζει και στη 'Μαραθιά'. Πιάτα που στιγμάτισαν την πορεία του, όπως το 'παντζάρι' και η 'πυροκαμμένη σελινόριζα' θα σερβιριστούν με θέα Ακρόπολη, σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και παράδοση αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη συνεργασία του με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και την ομάδα του 'Sense'


Info

Τιμή: €80/ άτομο

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.