Στο "School Pizza Bar" για "μαθήματα" ιταλικής κουζίνας

Το ολοήμερο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι χαλαρό, νόστιμο και cool, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια στάση πριν ή μετά τη θεατρική μας έξοδο.

School Pizza Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το "School Pizza Bar” είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια του κέντρου για αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Η καρδιά της πόλης χτυπά στα κεντρικά οπότε, αφού πολύ κοντά μεταξύ πολλών άλλων βρίσκονται και αρκετά θέατρα, οφείλετε με την έξοδό σας για φαγητό και ποτό να είστε όσο επιλεκτικοί είστε με την παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Χαλαρό, comfort, με ωραίες μουσικές να παίζουν στα ηχεία και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει μέσω της διακόσμησης στα ανέμελα σχολικά χρόνια, αυτό το πόστο αξίζει να βρίσκεται σταθερά στην bucket list της pre (ή after) theater βόλτας σας. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τσουγκρίζοντας και κουβεντιάζοντας για τις προσδοκίες ή εντυπώσεις της θεατρικής σας εξόδου μπορείτε να επιλέξετε από μια πλούσια γκάμα από ορεκτικά, ζυμαρικά, risotti, πίτσα και κυρίως πιάτα. Ξεκινώντας, θα δοκιμάσετε τις ιταλικές πολπέτες, κεφτεδάκια δηλαδή φτιαγμένα από κιμά black angus, πικάντικη σάλτσα αλλά και σάλτσα γιαουρτιού να "σπάει” την αψάδα, το μοσχαρίσιο carpaccio και τα γεμιστά μανιτάρια με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και τρούφα. Αν ουσιαστικά δεν προχωρήσετε σε sharing πιάτα, κυρίως και πίτσα και έρθετε εδώ για κάτι ελαφρύ που θα συνοδεύσει το κρασί σας, τα παραπάνω και τα crostini (με μοτσαρέλα, σολομό ή προσούτο) είναι ό,τι πρέπει. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δίνουν ωστόσο ωραία πάσα στο ωραία χυλωμένο risotto με μανιτάρια και τα ravioli με nduja και burrata και ζυμαρικά όπως τις ταλιατέλες με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές, την καρμπονάρα που σερβίρουν με λινγκουίνι και την comfort Bolognese με ριγκατόνι. Οι "δυνατοί παίχτες” θα ποντάρουν στο αργεντίνικο rib eye από black angus και την ταλιάτα ενώ στις πίτσες, που είναι αρκετά μεγάλο κεφάλαιο, ξεχωρίζουν η "bianca”, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola και ρόκα, η "salcisia” με μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμυδάκι, χειροποίητο λουκάνικο, καπνιστή scarmoza και πάστα μαύρης τρούφας. Μπουκιά και συχώριο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.