'Opposite at 507': Comfort Έκτορας Μποτρίνι με θέα Ακρόπολη

Το προσεγμένο bar restaurant στρέφει το γευστικό ενδιαφέρον στα ορεινά του ολοκαίνουριου '507 Athens'.

Το εστιατόριο ​​Opposite at 507 by Botrini

Πίσω στο 507 π.Χ., ο Κλεισθένης εισήγαγε στην Αθήνα την πρώτη γνωστή δημοκρατία στον κόσμο, σε μία εποχή που η σημερινή ελληνική πρωτεύουσα έθετε τα θεμέλια του σύγχρονου πολιτισμού. Έχοντας αυτό υπόψιν και με έξτρα αφορμή την προνομιακή θέα του Ιερού Βράχου, οι άνθρωποι του '507 Athens' βάπτισαν το νέο προορισμό πολυτελούς διαμονής στην πόλη. Μεταξύ άλλων και στον 10ο όροφό του, ο επισκέπτης συναντά τη γαστρονομική του πρόταση, το 'Opposite at 507', σε έναν χώρο λιτό και μοντέρνο, που κάνει focus -όσον αφορά το αισθητικό πεδίο- στο να σου δίνει ανεμπόδιστη οπτική στα αθηναϊκά ατού της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και του Φιλοπάππου.

Το εστιατόριο Opposite at 507 9

Το εστιατόριο Opposite at 507 7

Στο εν λόγω bar restaurant, ο Έκτορας Μποτρίνι επιμελείται ένα comfort μενού με φαγητό πόλης, επενδύοντας σε προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το εστιατόριο Opposite at 507 4

Στην κουζίνα του "Opposite at 507" ο σεφ Ανδρέας Παπάζογλου ("Botrini's", "Epsilon") είναι εκείνος που τρέχει τα πράγματα. Λακέρδα με μάνγκο και γλυκοπατάτα, pasta mista με κολοκύθι και κατίκι Δομοκού, ψητό γουρουνόπουλο με πουρέ μήλου και μουστάρδα σε διάφορες υφές, μπακαλιάρος με κουνουπίδι και beurre blanc είναι μερικές από τις πιο ενδεικτικές προτάσεις σε μία προσεγμένη και περιεκτική κάρτα.

Το εστιατόριο Opposite at 507 2

Το εστιατόριο Opposite at 507 3

Το εστιατόριο Opposite at 507 5

Το εστιατόριο Opposite at 507 6


Info

Αυτοκρατόρος Νικολάου 4, Αθήνα
Τηλ. 210 3005767
Καθημερινά από τις 19.00 (κουζίνα έως τις 23.00)
oppositeat507.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.