Οινοποιητική Σώκος: Κρασιά που κατακτούν τα γιορτινά τραπέζι

Οινοποιητική Σώκος

Oι γιορτές είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά και διαφορετικά κρασιά, αφού το επιβάλλει το πλήθος των καλεσμένων. Θα περιπλανηθούμε μεταξύ λευκών κι ερυθρών μονοπατιών, το στιλ των οποίων θα εναρμονίζεται με τις μαγειρικές μας καλλιτεχνίες. Η Μαλαγουζιά και το Sauvignon Blanc είναι δύο αγαπημένες ποικιλίες για το ξεκίνημα, με τις σαλάτες και τα λαχανικά, και η Οινοποιητική Σώκος διαθέτει τις δύο αυτές επιλογές για μια αρωματική πινελιά στο ποτήρι μας. Ακολουθεί ένα τραγανό Ασύρτικο με λεμονάτα χαρακτηριστικά, ό,τι πρέπει για τα πουλερικά και τις λευκές σάλτσες. Τα παλαιωμένα κόκκινα έχουν βέβαια την τιμητική τους, γι’ αυτό ο Epilinios Nemea κι ο Epilinios Syrah περιμένουν στωικά στη φιάλη μέχρι να σερβιριστεί το ψητό κόκκινο κρέας. Το μπουκέτο αποξηραμένων φρούτων και το πλούσιο σώμα ισορροπούν τη στιβαρότητα του κρέατος.

Οινοποιητική Σώκος

sokoswines.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.