Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το «Kalua» επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Nyx Esperia Palace».

kalua1

Έχει γράψει τη δική του πολύχρονη ιστορία το "Kalua" της οικογένειας Διαμαντούλη, τόσο στο αθηναϊκό nightlife όσο βεβαίως και στο beach life της Μυκόνου όπου εξακολουθεί να κατέχει εξέχουσα θέση στην παραλία της Παράγκας. Η επιστροφή του στην πρωτεύουσα δεν γίνεται στο κλασικό πόστο της οδού Αμερικής, που μετατράπηκε πριν λίγα χρόνια από τους ίδιους στο δημοφιλές bar restaurant "Zuka", αλλά στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace" που μόλις άνοιξε στην καρδιά της πόλης.

Ούτε όμως κρατά τον αμιγώς clubbing χαρακτήρα του που είχε παλιά, μια και όπως εξηγεί ο Σεμπάστιαν Διαμαντούλης που εκπροσωπεί την νεότερη γενιά της οικογένειας, "με την αναβίωση του "Kalua Athens” θελήσαμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που απολαμβάνει κάποιος στη Μύκονο, σε μια city εκδοχή. Το νέο αυτό ξεκίνημα είναι για εμάς ένα βήμα παρακάτω για το brand Kalua, γιατί η συνεργασία με το ξενοδοχείο δεν αφορά μονάχα στο εστιατόριο αλλά και στη φροντίδα της συνολικής γευστικής του πρότασης". 

kalua2

Το ίδιο το ξενοδοχείο -πρόκειται για το παλιό "Εσπέρια" της οδού Σταδίου που έστεκε για χρόνια κλειστό-, είναι πραγματικό φιγουρίνι και η ανακαίνιση του από τον ισραηλινών συμφερόντων όμιλο Fattal το έχει προικίσει με ωραία ενέργεια που εισπράττεις ήδη με το που περνάς το πολύ ατμοσφαιρικό του lobby για να πάρεις το ασανσέρ προς τους δύο ψηλότερους ορόφους που στεγάζουν το "Kalua Athens". Ο δέκατος όροφος φιλοξενεί το lounge και την πισίνα, ο ένατος είναι εκείνος του εστιατορίου, και οι δύο όμως προσφέρουν υπέροχη θέα στο αρχαίο και το σύγχρονο κάλλος της Αθήνας από τις μεγάλες τζαμαρίες που τους αγκαλιάζουν περιμετρικά.  

kalua3

Ο χώρος του εστιατορίου αποπνέει μοντέρνο εξωτισμό και είναι σκηνογραφημένος με διάφορες γωνιές και σεπαρέ, έχοντας στην πλάτη μια πολύ όμορφη μπάρα και ασφαλώς το DJ booth που υπογραμμίζουν την party διάθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν τα εμβόλιμα live acts και οι κρυφοί φωτισμοί με αποχρώσεις που αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ ο κατάλογος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Φάνης Μπονιάκος είναι πληθωρικός και φανερώνει multi culti διαθέσεις. Ξεκινά με κρύα και ζεστά ορεκτικά σε ελληνικό και μεσογειακό ύφος, κάνει στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και ριζότι, προτείνει φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο μια διάφορες τεχνικές, premium κοπές κρέατος που ψήνονται σε φούρνο robata αλλά και μια ενδιαφέρουσα ενότητα από καλοφτιαγμένο sushi. 

"Kalua Athens", Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω (Ξεν. "Nyx Esperia Palace"), κέντρο,  6942886688.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.