'Vinoteca Athens', επιστροφή στο μέλλον

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, τα φώτα ανάβουν και πάλι για ένα διαχρονικά αγαπημένο wine restaurant.

Το εστιατόριο Vinoteca Athens στο Κολωνάκι

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, σε ένα πλάτωμα της πράσινης γραμμής ανάμεσα στη Νεάπολη και το Κολωνάκι, το 2008 άνοιξε το πρώτο wine restaurant της πόλης. Το 'Scala Vinoteca' έγραψε ιστορία ως προπομπός της τάσης του wine dining, έγινε τόπος συνάντησης και κέρδισε τις καρδιές των οινόφιλων και foodies. Η άψογα σχεδιασμένη αίθουσα και το περίφημο μπαλκόνι τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου ήταν σταθερό ραντεβού ενώ η ζήτηση για κρατήσεις, πέρα από ένδειξης ευδαιμονίας, του έδιναν αβίαστα μία θέση στα hot tables των Αθηνών.

Οινική και γευστική συνέχεια

Η άνω τελεία που μπήκε το 2014, γίνεται τώρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μια νέα αρχή. Το 'Vinoteca Athens' άνοιξε ξανά στον ίδιο χώρο που πρωτοποριακά σχεδίασαν ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου, με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους να θυμίζουν τον βασικό λόγο που έρχεται κάποιος εδώ, αλλά και τους δεκάδες άλλους ώστε να παραμείνει.

Το μενού πατάει κυρίως στην κυκλαδίτικη κουζίνα και βασίζεται στις τοπικές πρώτες ύλες, με πιάτα που προσφέρονται για sharing, όπως καρπάτσιο σφυρίδας με αχινό, χτένια με φρέσκια τρούφα και μαρμελάδα τσορίθο, steak σελινόριζας με chimichurri κάπαρης. To υπογράφει ένας εκ των πρώτων ιδιοκτητών, ο Κωστής Σενδόνας ('Tribeca', 'Monastiri Paros', 'The Rooster'), που πέρασε τα ενδιάμεσα χρόνια ως private chef στο Αιγαίο και το Μαϊάμι.

Το wine pairing αναλαμβάνει και πάλι ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας (Court of Master Sommeliers, Λονδίνο), που συνεργάστηκε με κορυφαίους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ('Costa Navarino', 'Milos London', 'Jul’s Ibiza') ενώ έφτιαξε και το δικό του πολύ πετυχημένο wine store. Από τη wine list 130 ετικετών που έχει επιμεληθεί, ένα άτυπο best of από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς αμπε λώνες, δε λείπουν τα natural wines, τα σπάνια μπουκάλια και τα μικρά οινοποιεία προς εξερεύνηση.

Vinoteca Athens

Το Vinoteca Athens αναγνωρίζει βέβαια ότι κάποιες συζητήσεις μπορεί να σηκώνουν και ένα καλό τζιν ή ένα παλαιωμένο τσίπουρο.


Info

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610041 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.