'Vinoteca Athens', επιστροφή στο μέλλον

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, τα φώτα ανάβουν και πάλι για ένα διαχρονικά αγαπημένο wine restaurant.

Το εστιατόριο Vinoteca Athens στο Κολωνάκι

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, σε ένα πλάτωμα της πράσινης γραμμής ανάμεσα στη Νεάπολη και το Κολωνάκι, το 2008 άνοιξε το πρώτο wine restaurant της πόλης. Το 'Scala Vinoteca' έγραψε ιστορία ως προπομπός της τάσης του wine dining, έγινε τόπος συνάντησης και κέρδισε τις καρδιές των οινόφιλων και foodies. Η άψογα σχεδιασμένη αίθουσα και το περίφημο μπαλκόνι τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου ήταν σταθερό ραντεβού ενώ η ζήτηση για κρατήσεις, πέρα από ένδειξης ευδαιμονίας, του έδιναν αβίαστα μία θέση στα hot tables των Αθηνών.

Οινική και γευστική συνέχεια

Η άνω τελεία που μπήκε το 2014, γίνεται τώρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μια νέα αρχή. Το 'Vinoteca Athens' άνοιξε ξανά στον ίδιο χώρο που πρωτοποριακά σχεδίασαν ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου, με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους να θυμίζουν τον βασικό λόγο που έρχεται κάποιος εδώ, αλλά και τους δεκάδες άλλους ώστε να παραμείνει.

Το μενού πατάει κυρίως στην κυκλαδίτικη κουζίνα και βασίζεται στις τοπικές πρώτες ύλες, με πιάτα που προσφέρονται για sharing, όπως καρπάτσιο σφυρίδας με αχινό, χτένια με φρέσκια τρούφα και μαρμελάδα τσορίθο, steak σελινόριζας με chimichurri κάπαρης. To υπογράφει ένας εκ των πρώτων ιδιοκτητών, ο Κωστής Σενδόνας ('Tribeca', 'Monastiri Paros', 'The Rooster'), που πέρασε τα ενδιάμεσα χρόνια ως private chef στο Αιγαίο και το Μαϊάμι.

Το wine pairing αναλαμβάνει και πάλι ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας (Court of Master Sommeliers, Λονδίνο), που συνεργάστηκε με κορυφαίους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ('Costa Navarino', 'Milos London', 'Jul’s Ibiza') ενώ έφτιαξε και το δικό του πολύ πετυχημένο wine store. Από τη wine list 130 ετικετών που έχει επιμεληθεί, ένα άτυπο best of από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς αμπε λώνες, δε λείπουν τα natural wines, τα σπάνια μπουκάλια και τα μικρά οινοποιεία προς εξερεύνηση.

Vinoteca Athens

Το Vinoteca Athens αναγνωρίζει βέβαια ότι κάποιες συζητήσεις μπορεί να σηκώνουν και ένα καλό τζιν ή ένα παλαιωμένο τσίπουρο.


Info

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610041 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.