Κυριακάτικα μεσημέρια και πάλι στον "Βασίλαινα"

Το διαχρονικό εστιατόριο δίνει άλλη γεύση στην πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

​​​​Βασίλαινας, μεσημέρια Κυριακής

Δε χωρά αμφιβολία πως ο "Βασίλαινας" είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις, με μία αδιάκοπη πορεία 100+ ετών, γεμάτη σταθερές αξίες, νοστιμιά και μεράκι. 

Από το 1920 και τις γειτονιές του Πειραιά μέχρι το σήμερα και εστιατόριο της οδού Βρασίδα, ο Βασίλαινας υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με σεβασμό στη βιωσιμότητα και την παράδοση αλλά με βλέμμα ανοιχτό προς την καινοτομία. Στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Γαρνέλης.

Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ο "Βασίλαινας" επιστρέφει στη σκιά του πάλαι ποτέ 'Χίλτον' για τα γνωστά μεσημεριανά του γευστικά sessions (13.00-17.00), προσφέροντας μία ιδιαίτερη προοπτική για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας. 

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Η θάλασσα εδώ φυσικά πρωταγωνιστεί, με την περίφημη ταραμοσαλάτα, τον μπακαλιάρο σε κρούστα, τα μπαρμπούνια σαβόρο, το ταρτάρ τόνου, την αχινοσαλάτα, το λαβράκι καρπάτσιο, το ψητό καλαμάρι με σουτζούκι Δράμας, το γιουβετσάκι γαρίδας και τα φρέσκα ψάρια να είναι μερικές μόνο από τις top επιλογές, την ίδια στιγμή που πλαισιώνονται με προτάσεις σαν το ταρτάρ μόσχου, το αρνί picanha με μελιτζάνα, πλιγούρι, harissa, σάλτσα σταφίδας και λεμόνι, το κόντρα φιλέτο και το αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα και απάκι Κρήτης που ικανοποιούν τους επισκέπτες οι οποίοι κινούνται πιο πολύ στη στεριά.

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.