Το 'Makris Athens' είναι το επόμενο πολύ φιλόδοξο εστιατόριο της πόλης

Το πρώτο αθηναϊκό project της Domes, φέρνει πολύ σύντομα το βραβευμένο ελληνικό fine dining του Πέτρου Δήμα στην πρωτεύουσα.

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού © Makris Athens

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας σεζόν στην Αθήνα θεωρείται το "Makris Athens", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα της Domes Resorts στην πρωτεύουσα, μετά τα πολύ ενδιαφέροντα γαστρονομικά concepts σε Κέρκυρα, Μήλο και Κρήτη. Το νέο εστιατόριo αναμένεται στις 23 Σεπτεμβρίου, στον παντελώς και προσεκτικά αλλαγμένο χώρο ενός εκ των πιο όμορφων νεοκλασικών του κέντρου και το σημείο που κάποτε έβρισκες το "Επτά 7". 

Τι εστί "Makris Athens"

Κάτω από την Ακρόπολη και απέναντι από την αρχαία Αγορά, το "Makris Athens" θα επιχειρήσει να στήσει το δικό του πολυδιάστατο μωσαϊκό γεύσεων, με τις βλέψεις των ανθρώπων του να εκτείνονται πολύ μακριά.

Η γαστρονομική φιλοσοφία εδώ θα πατά στιβαρά στο τρίπτυχο 'Εντοπιότητα-Βιωσιμότητα-Haute Cuisine' με το ελληνικό fine dining του σήμερα και όλα τα παρακλάδια του να εντάσσονται στη γενικότερη κοσμοθεωρία του εστιατορίου. 

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 5
© Makris Athens

Επικεφαλής στο όλο project θα είναι ο βραβευμένος σεφ Πέτρος Δήμας, που σκοπεύει να ανοίξει ένα διαρκώς ενεργό διάλογο ανάμεσα στην κουζίνα του εστιατορίου και τη φάρμα του.

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 4
© Makris Athens

Η τελευταία βρίσκεται στους πρόποδες της αρχαίας Κορίνθου και θα αποτελέσει την καρδιά της όλης δημιουργικής διαδικασίας, αποτελούμενη από θερμοκήπια, μποστάνια και παρτέρια όπου αμπέλια, ελιές, λαχανικά και βότανα καλλιεργούνται οργανικά. Σκοπός της να τροφοδοτεί διαρκώς το "Makris Athens" με πρώτες ύλες, παράλληλα και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά -στη συντριπτική τους πλειοψηφία βιολογικά- που θα χρησιμοποιούνται εδώ. 

Όλα τα παραπάνω θα μεταφραστούν σε δύο μενού degustation (το Γένεσις, 8 σταδίων, και το Ουτοπία, 13 σταδίων), που θα καθοδηγούν τον επισκέπτη κάπου ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τη γαστρονομική καινοτομία, πάντοτε υπό το πρίσμα του fine dining. 

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 1
© Makris Athens

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 2
© Makris Athens

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 3
© Makris Athens

Εξίσου μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στο κρασί, με τους Στάθη Τσώκο και Νίκο Λουκάκη να είναι εκείνοι που έχουν εμπνευστεί μία πληθωρική λίστα, που εκτείνεται σε 4ψήφιο αριθμό ετικετών - μάλιστα, ένα από τα pairings θα γίνεται αποκλειστικά με ελληνικές ΠΟΠ προτάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, ο γνωστός από το "Line" bartender και νικητής του πιο πρόσφατου World Class Greece Χρήστος Κλουβάτος έχει την επιμέλεια της κάρτας των cocktails, που όπως οτιδήποτε άλλο στο "Makris" έχει σχεδιαστεί με απόλυτη προσοχή και κορυφαία υλικά. Το εν λόγω μενού μάλιστα σχεδιάστηκε από όλους τους προαναφερθέντες στην ίδια φιλοσοφία με το φαγητό και σκοπό κάθε ένα από τα 8 signature cocktails να στέκεται άψογα στο πλάι των πιάτων: Για παράδειγμα, το ευχάριστα βοτανικό Le Jardin (ανθρακωμένο sherry με νερό ντομάτας) παίζει έξοχα δίπλα από την κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας με χαβιάρι και καρότο και το καπνικά κομψό Apple is Red (με Talisker 10YO, κόκκινο μήλο και εκχύλισμα βανίλιας) κάνει το ίδιο για καπνιστό χέλι με αυγά ορτυκιού και αρακά.

Προφανώς, τα ποτά εδώ θα παίζουν και solo, ενώ θα σερβίρονται και όλα τα κλασικά με ανεπαίσθητες προσθήκες, πάντοτε στο πνεύμα του "Makris". Ο Χρήστος Κλουβάτος είναι εκείνος που έχει αναλάβει και το κομμάτι του καφέ, με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και κάποια αποκλειστικά χαρμάνια της Taf Coffee.

Όλα τα υπόλοιπα, προσεχώς στα πιάτα και τα ποτήρια του εστιατορίου. 


Info

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Αθήνα
Τηλ. 216 0047777
Καθημερινά 18.30-01.00 (κουζίνα έως 22.30)
makrisathens.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"