Το 'Makris Athens' είναι το επόμενο πολύ φιλόδοξο εστιατόριο της πόλης

Το πρώτο αθηναϊκό project της Domes, φέρνει πολύ σύντομα το βραβευμένο ελληνικό fine dining του Πέτρου Δήμα στην πρωτεύουσα.

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού © Makris Athens

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας σεζόν στην Αθήνα θεωρείται το "Makris Athens", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα της Domes Resorts στην πρωτεύουσα, μετά τα πολύ ενδιαφέροντα γαστρονομικά concepts σε Κέρκυρα, Μήλο και Κρήτη. Το νέο εστιατόριo αναμένεται στις 23 Σεπτεμβρίου, στον παντελώς και προσεκτικά αλλαγμένο χώρο ενός εκ των πιο όμορφων νεοκλασικών του κέντρου και το σημείο που κάποτε έβρισκες το "Επτά 7". 

Τι εστί "Makris Athens"

Κάτω από την Ακρόπολη και απέναντι από την αρχαία Αγορά, το "Makris Athens" θα επιχειρήσει να στήσει το δικό του πολυδιάστατο μωσαϊκό γεύσεων, με τις βλέψεις των ανθρώπων του να εκτείνονται πολύ μακριά.

Η γαστρονομική φιλοσοφία εδώ θα πατά στιβαρά στο τρίπτυχο 'Εντοπιότητα-Βιωσιμότητα-Haute Cuisine' με το ελληνικό fine dining του σήμερα και όλα τα παρακλάδια του να εντάσσονται στη γενικότερη κοσμοθεωρία του εστιατορίου. 

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 5
© Makris Athens

Επικεφαλής στο όλο project θα είναι ο βραβευμένος σεφ Πέτρος Δήμας, που σκοπεύει να ανοίξει ένα διαρκώς ενεργό διάλογο ανάμεσα στην κουζίνα του εστιατορίου και τη φάρμα του.

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 4
© Makris Athens

Η τελευταία βρίσκεται στους πρόποδες της αρχαίας Κορίνθου και θα αποτελέσει την καρδιά της όλης δημιουργικής διαδικασίας, αποτελούμενη από θερμοκήπια, μποστάνια και παρτέρια όπου αμπέλια, ελιές, λαχανικά και βότανα καλλιεργούνται οργανικά. Σκοπός της να τροφοδοτεί διαρκώς το "Makris Athens" με πρώτες ύλες, παράλληλα και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά -στη συντριπτική τους πλειοψηφία βιολογικά- που θα χρησιμοποιούνται εδώ. 

Όλα τα παραπάνω θα μεταφραστούν σε δύο μενού degustation (το Γένεσις, 8 σταδίων, και το Ουτοπία, 13 σταδίων), που θα καθοδηγούν τον επισκέπτη κάπου ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τη γαστρονομική καινοτομία, πάντοτε υπό το πρίσμα του fine dining. 

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 1
© Makris Athens

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 2
© Makris Athens

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 3
© Makris Athens

Εξίσου μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στο κρασί, με τους Στάθη Τσώκο και Νίκο Λουκάκη να είναι εκείνοι που έχουν εμπνευστεί μία πληθωρική λίστα, που εκτείνεται σε 4ψήφιο αριθμό ετικετών - μάλιστα, ένα από τα pairings θα γίνεται αποκλειστικά με ελληνικές ΠΟΠ προτάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, ο γνωστός από το "Line" bartender και νικητής του πιο πρόσφατου World Class Greece Χρήστος Κλουβάτος έχει την επιμέλεια της κάρτας των cocktails, που όπως οτιδήποτε άλλο στο "Makris" έχει σχεδιαστεί με απόλυτη προσοχή και κορυφαία υλικά. Το εν λόγω μενού μάλιστα σχεδιάστηκε από όλους τους προαναφερθέντες στην ίδια φιλοσοφία με το φαγητό και σκοπό κάθε ένα από τα 8 signature cocktails να στέκεται άψογα στο πλάι των πιάτων: Για παράδειγμα, το ευχάριστα βοτανικό Le Jardin (ανθρακωμένο sherry με νερό ντομάτας) παίζει έξοχα δίπλα από την κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας με χαβιάρι και καρότο και το καπνικά κομψό Apple is Red (με Talisker 10YO, κόκκινο μήλο και εκχύλισμα βανίλιας) κάνει το ίδιο για καπνιστό χέλι με αυγά ορτυκιού και αρακά.

Προφανώς, τα ποτά εδώ θα παίζουν και solo, ενώ θα σερβίρονται και όλα τα κλασικά με ανεπαίσθητες προσθήκες, πάντοτε στο πνεύμα του "Makris". Ο Χρήστος Κλουβάτος είναι εκείνος που έχει αναλάβει και το κομμάτι του καφέ, με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και κάποια αποκλειστικά χαρμάνια της Taf Coffee.

Όλα τα υπόλοιπα, προσεχώς στα πιάτα και τα ποτήρια του εστιατορίου. 


Info

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Αθήνα
Τηλ. 216 0047777
Καθημερινά 18.30-01.00 (κουζίνα έως 22.30)
makrisathens.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.