Το "Dante & Gaia" φέρνει νέα γεύση στην οδό Τσακάλωφ

Φρέσκια προσθήκη στον πιο κοσμικό πεζόδρομο του Κολωνακίου, το νέο all day στέκι της γειτονιάς ποντάρει σε μεσογειακές γεύσεις με ελληνικό πρόσημο και sharing λογική, για να δημιουργήσει μια νέα καλοφαγική εστία στην περιοχή.

Dante Gaia Κολωνάκι

Ταυτισμένη με τη ζωηρή ατμόσφαιρα της καλοντυμένης νεολαίας που παραγκωνίζεται για μια θέση στη μπροστινή σειρά των stools που επιβλέπουν την περατζάδα, και τα κορίτσια της υποδοχής, που μοιάζουν κάθε βράδι ντυμένα για άλλο γάμο, η οδός Τσακάλωφ δεν είχε ως τώρα βρει το γαστρονομικό της στέκι, κι αυτό είναι κάτι που το "Dante & Gaia" ήρθε για να αλλάξει. Με όνομα εμπνευσμένο από τα δυο σκυλάκια των ιδιοκτητών, και concept βασισμένο στις εμπειρίες τους από τα πολλά τους ταξίδια, το νέο all day στέκι της γειτονιάς ποντάρει σε μεσογειακές γεύσεις με ελληνικό πρόσημο και cool - bistrot λογική, φιλοδοξώντας να φέρει νέα γεύση στην περιοχή.

Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, ο νεαρός σεφ Γιώργος Καρδιοπούλης φέρνει στα πιάτα του "Dante & Gaia" τις εμπειρίες του από παλιότερα πόστα σε καλοφαγικά darlings της πόλης όπως το "Mani Mani", μιξάροντας ελληνική παράδοση, μεσογειακές επιρροές και μοντέρνα μαγειρική άποψη. Η νοστιμιά της καλής πρώτης ύλης δηλώνει το παρόν σε πιάτα όπως η μπρουσκέτα από θρακιώτικο ψωμί, με την ορεκτική οξύτητα του προζυμιού να ανταλλάσσει εντάσεις με τη γλυκάδα από τα ντοματάκια και την κρέμα από ανεβατό, ενώ το μοσχαρίσιο ταρτάρ, με ζωηρό δάγκωμα στο κρεατάκι, κερδίζει πλούσια νοστιμιά από την κρητική γραβιέρα που το αγκαλιάζει.

Παράλληλα, πιάτα όπως το σεβίτσε λαβράκι, με πόνζου αγγουριού, μαύρη ελιά και πίκλα jalapeno, φέρνουν στο τραπέζι αρώματα καλοκαιριού, ενώ το κριθαρότο με τραγανό καλαμάρι, το λαβράκι με χόρτα εποχής και σάλτσα lemongrass, και η κροκέτα μουσακά με μπεσαμέλ παρμεζάνας και χειροποίητο πελτέ ντομάτας, δίνουν μοντέρνα πνοή σε κλασικά ελληνικά αγαπημένα. Επιπλέον, πιάτα όπως η Tagliata με τηγανητές πατάτες και σάλτσα ολαντέζ, ή το χοιρινό schnitzel με σάλτσα από ψητά ντοματίνια και aioli πατάτας, έρχονται για να καλύψουν τις μεγαλύτερες ορέξεις της παρέας, ενώ για όσους θέλουν να αρκεστούν στο χαλαρό τσιμπολόι, μια ολόκληρη κάρτα με bar bites φέρνει στη μέση λιχούδικες επιλογές όπως τα mini burgers με dry aged κιμά και μαγιονέζα τρούφας, τα bao buns με σιγομαγειρειμένο χοιρινό λαιμό, αλλά και οι φρεσκοψημένες pinse, με εκλεκτά ντοματίνια San Marzano για λαχταριστή βάση.

Όμως, ο έρωτας με το "Dante & Gaia" δεν περνάει μόνο απ’ το στομάχι: το φρέσκο αυτό spot, που στεγάζεται σε ένα υπέροχης νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κτήριο, μοιράζει την απόλαυση στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου με το κοσμοπολίτικο vibe, και τον κεντρικό εσωτερικό χώρο με το bar lounge, όπου καθημερινές μουσικές επιλογές και DJs μετατρέπουν το φαγητό σε ατμοσφαιρική εμπειρία, ενώ οι εμπνευσμένες μείξεις της μπάρας και η προσεγμένη λίστα κρασιών λειτουργούν εξίσου περίφημα τόσο με το φαγητό, όσο και κατά μόνας.

Τσακάλωφ 5, Κολωνάκι, 6936 820 204
danteandgaia.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.