Ο "Jerar" υποδέχεται τον "Hasika"

Ή αλλιώς η δημιουργική εκδοχή της κρητικής γεύσης κατασκηνώνει στο φευγάτο Greco-fusion εστιατόριο της Δάφνης από 20 έως και 24 Ιουνίου, για ένα pop-up που θα ανανεώσει την παλέτα της ελληνικής δημιουργικής γεύσης.

Ο Μιχάλης Χάσικος αναπολεί τα ρακοκάζανα και μας φτιάχνει χοχλιούς με ξινόχοντρο

Με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2023 να έχει μόλις προστεθεί στη μακρά λίστα διακρίσεών του, το "Hasika", το ανατρεπτικό εστιατόριο του chef-patron Μιχάλη Χάσικου, μετακομίζει από το Ρέθυμνο στη Δάφνη, για να… κατασκηνώσει από τις 20 έως και τις 24 Ιουνίου στο "Jerar", τη γαστρονομική έδρα του Χάρη Νικολούζου, που μετά από μακρά πορεία σε κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων, γράφει τη νέα σελίδα της ελληνικής μπιστρονομίας στο μαγνητικό off Broadway στέκι του.

Σε ένα pop-up 5 ημερών, το "Hasika" θα φέρει στην Αθήνα τη γευστική κουλτούρα και τη δημιουργική ματιά με την οποία έδωσε νέα πνοή στην κρητική παράδοση, συστήνοντας στο κοινό του "Jerar" πιάτα εμπνευσμένα από το ευρηματικό του παλμαρέ, όπως η χανιώτικη κρεατότουρτα με ξινομυζήθρα και πηχτόγαλο, ο μουσακάς χταπόδι και το τσιγαριαστό αρνάκι με πλιγούρι, ή οι γαρίδες "σαγανάκι" σε αριάνι, με ντομάτα, φέτα, χαβιάρι μαύρου σκόρδου και παξιμάδι χαρουπιού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.