Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Από 4 έως 6 Φεβρουαρίου, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται στο MEC Παιανίας πλήθος παραγωγών artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια αφιερώνοντας κάθε ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης σε μια σύγχρονη γαστρονομική τάση. Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης. Θεωρία και πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις τάσεις που έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο της γαστρονομίας. Παράλληλα, η εκδήλωση "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" με παρουσιάστρια την Εύα Παρακεντάκη και οικοδεσπότη τον σεφ Κώστα Μπουγιούρη, παρουσιάζουν για τους επισκέπτες της έκθεσης ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Διαβάστε Επίσης

Τιμώμενη περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δέκα επιχειρήσεις από την Ιταλία έρχονται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως εκθέτες σε ειδικό section, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Από την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition δεν θα μπορούσε να λείπουν οι βραβεύσεις. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους 'Έλληνες παραγωγούς, ενώ τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ανακοινώνονται τα 100 καλύτερα bars και εστιατόρια για το 2023.

Δείτε την λίστα εκθετών εδώ
Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
Κατεβάστε την πρόσκλησή σας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.