"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.

Το ασιατικό εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι

"Choo-Lee". Αναλόγως ιδεογράμματος, μπορεί να μεταφραστεί από τα κινέζικα ως "γιασεμί", που χαρακτηρίζει την ευδαιμονία και την ανάπτυξη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως γυναικείο όνομα που συμβολίζει το "Υin", τη θηλυκή πλευρά του Yin και του Yang. Αυτές ακριβώς τις ερμηνείες επίλεξε ο Μπεν Προβής -που απολαμβάνει να παίζει με τις λέξεις και τη δυναμική τους- για να βαφτίσει το νέο του εστιατόριο στο Γκάζι.

Πολυασιατική αντίληψη και εποχικότητα

Το "Choo-Lee" μετρά κάτι λιγότερο από έναν μήνα ζωής στον αριθμό 15 της οδού Περσεφόνης και εντός του κόκκινου εσωτερικού του, ο Ελληνοταϊλανδός σεφ και συγγραφέας (που γνωρίζουμε από το "Tamarind" και το "Petasos Beach Resort & Spa" της Μυκόνου) παρουσιάζει μία πολυασιατική κουζίνα, που εκτείνεται γευστικά από την Ιαπωνία έως την Ινδοκίνα.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 5

Στο sushi-bar θα συναντήσει κανείς μία εκμοντερνισμένη εκδοχή των maki αλλά και shiokara, που ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του σεβίτσε, ενώ στο ζεστό section της κουζίνας πρωταγωνιστούν τα wok, η τεμπούρα και η ρομπάτα.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 1

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 3

Παράλληλα, η εποχικότητα έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν, καθώς ο σεφ Προβής θέλει να παντρέψει σωστά και στο κατάλληλο timing τις γαστρονομικές κουλτούρες της Ανατολής με τη Δύση και να αξιοποιήσει την πληθώρα ποιοτικών υλών που βρίσκει στην Ελλάδα, στο peak της γευστικής τους ωριμότητας.

Περισσότερα προσεχώς.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 6


Info

Περσεφόνης 15, Γκάζι
Τηλ. 211 0039402 / 6936 819687
Ανοιχτά Τετ. - Σαβ. 19.00 - 00.00, Κυρ. 14.00 - 22.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
24/06/2025

Πώς η ελληνική γαστροταβέρνα έγινε εξαγώγιμο είδος

Και πώς η επιτυχία της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια εντός συνόρων.

Πού τρώμε στην Πάρο και την Αντίπαρο τώρα

Από μοδάτα beach restaurants μέχρι κλασικές αξίες πλάι στο κύμα, κι από μοντέρνες ταβέρνες μέχρι fine dining εστιατόρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να φας καλά στο πιο δυναμικά ανερχόμενο νησί των Κυκλάδων.

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.