
Είναι γεγονός πως το αθηναϊκό κοινό συμπαθεί την ταϊλανδέζικη κουζίνα. Είναι όμως επίσης γεγονός πως δεν τη συμπαθεί όσο θα έπρεπε, παρότι στους δρόμους της Αθήνας (αλλά και σε εκείνους του Πειραιά) συναντά κανείς πολύ ενδιαφέροντα σενάρια που πατούν στη γευστική κουλτούρα της χώρας στη νοτιοανατολική πλευρά της Ασίας, που περικυκλώνεται από το Λάος και την Καμπότζη, τον ομώνυμο με αυτή κόλπο και τη Μαλαισία, τη θάλασσα Ανταμάν και τη Μιανμάρ.
> Διάβασε ακόμη: Κάθε πιάτο από το "Μενού" και τι πραγματικά σημαίνει
Στα μέσα της αμέσως προηγούμενης δεκαετίας φάνηκε πως μπορεί να γίνει το ξεπέταγμα της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην πόλη, όταν το combo αλμυρόξινων, πικάντικων και πικρόγλυκων γεύσεων και αρωμάτων, με τα απαραίτητα twists εξωτισμού και τα ιντριγκαδόρικα στο μάτι και το μυαλό ντεκόρ και concepts γοήτευσαν. Όχι όμως τόσο, ώστε να μιλήσουμε για "τάση". Τέτοια ακριβώς για παράδειγμα, είναι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τα μεξικάνικα spots που το ένα μετά το άλλο προσθέτουν πινέζες στον χάρτη φαγητογραφίας (αλλά και διασκέδασης) της Αθήνας.

Ίσως αυτό το 'trend' λοιπόν να βρει το δρόμο του προς την εστιατορική επιτυχία, αν κρίνουμε από αυτά που μαθαίνουμε σχετικά με το προσεχές opening τριών νέων spots που θα μαγειρεύουν σύντομα pad thai, satay, τηγανητό ρύζι, σούπες tom yum και τις λοιπές συνταγές με τα εξωτικά ονόματα. Συγκεκριμένα, στις αρχές της επόμενης άνοιξης, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην Αθήνα θα αποκτήσουν "μικρά αδερφάκια" σε δημοφιλή περιοχή των ΒΠ ενώ ένα ακόμη ολοκαίνουριο project θα προσγειωθεί στο κέντρο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε λεπτομέρειες αλλά θα ακολουθήσουν περισσότερα προσεχώς.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.