Ταϊλανδέζικα, τα νέα μεξικάνικα;

Νέα ταϊλανδέζικα εστιατόρια ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους στην πόλη και κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται το επόμενο έθνικ trend.

Νέα ταϊλανδέζικα εστιατόρια στην Αθήνα 2023

Είναι γεγονός πως το αθηναϊκό κοινό συμπαθεί την ταϊλανδέζικη κουζίνα. Είναι όμως επίσης γεγονός πως δεν τη συμπαθεί όσο θα έπρεπε, παρότι στους δρόμους της Αθήνας (αλλά και σε εκείνους του Πειραιά) συναντά κανείς πολύ ενδιαφέροντα σενάρια που πατούν στη γευστική κουλτούρα της χώρας στη νοτιοανατολική πλευρά της Ασίας, που περικυκλώνεται από το Λάος και την Καμπότζη, τον ομώνυμο με αυτή κόλπο και τη Μαλαισία, τη θάλασσα Ανταμάν και τη Μιανμάρ. 

> Διάβασε ακόμη: Κάθε πιάτο από το "Μενού" και τι πραγματικά σημαίνει

Στα μέσα της αμέσως προηγούμενης δεκαετίας φάνηκε πως μπορεί να γίνει το ξεπέταγμα της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην πόλη, όταν το combo αλμυρόξινων, πικάντικων και πικρόγλυκων γεύσεων και αρωμάτων, με τα απαραίτητα twists εξωτισμού και τα ιντριγκαδόρικα στο μάτι και το μυαλό ντεκόρ και concepts γοήτευσαν. Όχι όμως τόσο, ώστε να μιλήσουμε για "τάση". Τέτοια ακριβώς για παράδειγμα, είναι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τα μεξικάνικα spots που το ένα μετά το άλλο προσθέτουν πινέζες στον χάρτη φαγητογραφίας (αλλά και διασκέδασης) της Αθήνας. 

Νέα ταϊλανδέζικα εστιατόρια στην Αθήνα 1

Ίσως αυτό το 'trend' λοιπόν να βρει το δρόμο του προς την εστιατορική επιτυχία, αν κρίνουμε από αυτά που μαθαίνουμε σχετικά με το προσεχές opening τριών νέων spots που θα μαγειρεύουν σύντομα pad thai, satay, τηγανητό ρύζι, σούπες tom yum και τις λοιπές συνταγές με τα εξωτικά ονόματα. Συγκεκριμένα, στις αρχές της επόμενης άνοιξης, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην Αθήνα θα αποκτήσουν "μικρά αδερφάκια" σε δημοφιλή περιοχή των ΒΠ ενώ ένα ακόμη ολοκαίνουριο project θα προσγειωθεί στο κέντρο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε λεπτομέρειες αλλά θα ακολουθήσουν περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;