"Frantzén" και στο Λονδίνο

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén.

Frantzén

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén. Ο Frantzén είναι από τις εμβληματικότερες παρουσίες της σκανδιναβικής γαστρονομικής σκηνής και, στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο "Frantzén" (#25 στα Wold’s 50 Best Restaurants) στη Στοκχόλμη, αποδίδει τη δική του γευστική μετάφραση της σκανδιναβικής κουζίνας.

Frantzén

Η μαγειρική του προσέγγιση στηρίζεται στην αντιμετώπιση του γεύματος ως πολυαισθητηριακής εμπειρίας, ενώ η κουζίνα του είναι αμάλγαμα του γαλλικού και σκανδιναβικού γαστρονομικού του υπόβαθρου, ενίοτε με την προσθήκη του ιαπωνικού στοιχείου. "Εργάστηκα στην Αγγλία στις αρχές της καριέρας μου, και η εικόνα που διαμόρφωσα ήταν αυτή μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο, οπότε αισθάνομαι ότι είναι σωστό να επιστρέψω ανοίγοντας ένα εστιατόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορες ευκαιρίες στην πόλη, αλλά καμία δεν με αντιπροσώπευε. Είναι τιμή μου να ανοίγω στο "Harrods”", δήλωσε ο σεφ στην ανακοίνωση του opening του νέου και πρώτου του εστιατορίου σε βρετανικό έδαφος που αναμένεται να ανοίξει εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Frantzén

Σημειώνεται ότι το Harrods είναι, μεταξύ άλλων, και γαστρονομικός προορισμός, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών, σε χώρους που περιλαμβάνουν από champagne bar και cafés, όπως το εμβληματικό "The Tiffani Blue Box Café", μέχρι εστιατόρια με τις ηχηρές υπογραφές των Jason Atherton, Tom Kerridge, Vineet Bhatia και Gordon Ramsay.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.