O Παύλος Κυριάκης υποδέχεται την Ana Roš στο "The Zillers"

Μια από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της κουζίνας της Σλοβενίας, με διεθνείς περγαμηνές για την ενδιαφέρουσα φυσιολατρική προσέγγιση της κουζίνας της, θα μαγειρέψει στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο στη Μητροπόλεως, ένα μοναδικό δείπνο με τον σεφ Παύλο Κυριάκη.

Κυριάκης-Ros

Τα δείπνα με προσκεκλημένους σημαντικούς εκπροσώπους του γαστρονομικού τεραίν συνεχίζονται στο "The Zillers" με ποδαρικό να κάνει τη νέα χρονιά, στις 15 Ιανουαρίου, η Ana Roš, σεφ και ιδιοκτήτρια του διάστερου "Hiša Franko", στο Κομπάριντ στη Σλοβενία. Η Roš, που το 2017 είχε τιμηθεί και με τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ του Κόσμου" από τον θεσμό των "The World's 50 Best Restaurants", είναι υπέρμαχος της βιωσιμότητας, και ουσιαστικά, η πρώτη που χάραξε την πορεία των νέων Σλοβένων σεφ προς την επανάσταση της κουζίνα της γενέτειράς τους. Έχει αφιερώσει περισσότερες από δύο δεκαετίες στην έρευνα κερδίζοντας όχι μόνο προβολή αλλά αναγνώριση και σεβασμό από τη διεθνή γαστρονομική κοινότητα ενώ στην κουζίνα της, που συνδέεται στενά με το σλοβενικό terroir, συμβιώνει σε απόλυτη αρμονία η εποχικότητα με στοιχεία της προσωπικότητάς της. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές πιάτα της -εντός και εκτός έδρας της σεφ- και από το πρώτο λανσάρισμα του μενού "Reincarnation”, ήταν ξεκάθαρο μέσω ευρηματικού storytelling, το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον τους όχι μόνο από γευστικής αλλά και ιδεολογικής σκοπιάς. Οπότε προτείνω οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσετε γιατί οι θέσεις προβλέπεται να εξαντληθούν εν ριπή οφθαλμού. 

Φωτογραφίες:
Ana Roš: Suzan Gabrijan,
Παύλος Κυριάκης: Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.