Thesauri: Ξεχωριστές γιορτές με γεύση από ελληνικό χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης, όσο το χαβιάρι και ιδίως αυτό που… ομιλεί ελληνικά: το χαβιάρι «Thesauri», που φέτος εμπλουτίζει τη φαρέτρα του με το πολύτιμο Beluga.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης όσο το χαβιάρι, που όταν έρχεται με την υπογραφή της "Thesauri", της μόνης ελληνικής φάρμας παραγωγής αυτού του σπάνιου θησαυρού, κρύβει στη γεύση του και λίγη από την εθνική μας υπερηφάνεια. Ντελικάτη λιχουδιά, η μικροσκοπική του πέρλα χαϊδεύει τη γλώσσα με ερεθιστική σφριγηλότητα, πριν το ποπ στον ουρανίσκο αποκαλύψει μια βουτυράδα μεγαλοπρεπή, που πλημμυρίζει το στόμα με βαθιά θαλασσινή νοστιμιά. Σερβίρεται στη μικροσκοπική ποσότητα της μισής κουταλιάς τη φορά, ως κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο, γιατί αυτό ακριβώς είναι: Για να φτάσει αυτή η ηδονική γεύση στον ουρανίσκο μας, χρειάζεται να περάσουν δεκαετίες!

Beluga

Περίπου 4 χρόνια χρειάζεται ο οξύρρυγχος (το θαυμάσιο, θηριώδες προϊστορικό ψάρι που παράγει αυτόν τον πολύτιμο γαστρονομικό θησαυρό) για να εκφράσει το φύλλο του, άλλα τόσα για να φτάσει σε ηλικία γονιμοποίησης κι ύστερα μια δεκαετία περίπου, ώστε το χαβιάρι του να είναι έτοιμο για συλλογή. Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι της "Thesauri" φροντίζουν το ψάρι υπομονετικά, σε εγκαταστάσεις αρτεσιανού νερού σπάνιας καθαρότητας (ίσως τις έχετε παρατηρήσει σε σκηνές της ταινίας "Ο Θεός Αγαπά το Χαβιάρι"), βλέποντας το να αναπτύσσεται σε μήκος που ξεπερνά το 1,50 μέτρο, και βάρος που υπερβαίνει τα 70 κιλά!

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Η φετινή, δε, είναι μια χρονιά ιδιαίτερης υπερηφάνειας για την "Thesauri", αφού παρουσιάζει επιτέλους το ακροκόρυφο της πολυετούς της αφοσίωσης: το Beluga. Το ακριβότερο και διασημότερο χαβιάρι στον κόσμο, η απόλυτη ντελικατέτσα κι ένα προϊόν υψηλού πρεστίζ, το Beluga παράγεται από τον οξύρρυγχο Huso huso, που χρειάζεται 20 χρόνια για να ωριμάσει και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 900 κιλά. Τα ελαφρώς αλατισμένα κρεμώδη αυγά του θεωρούνται τα κορυφαία του είδους, φυλακίζοντας στη γεύση τους την αύρα του θαλασσινού αέρα και την ένταση του βυθού. Έτσι, λίγα μόλις γραμμάρια αρκούν, για μια γευστική έκρηξη που αναλογεί σε μεγατόνους.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Δεν αξίζουν αυτή τη γεύση οι φετινές μας γιορτές;

https://www.thesauricaviar.com/
6988460000
FB: Thesauri
IG: @thesauricaviar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/11/2025

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.