Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα “αλμυρό” panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Panetone

Ένα "αλμυρό” panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις. Η συννεφένια υφή του μιλανέζικου παραδοσιακού αρτοποιήματος, εδώ παντρεύεται αριστοτεχνικά με Parmiggiano Reggiano 24μηνης ωρίμανσης, ενώ μια ιδέα πιπέρι Sichuan τονίζει έξυπνα τη γεύση με τα φρουτώδη του αρώματα. Γοητευτικό umami με πολύ διακριτική αλμύρα, ένα κομψό αρτοποίημα που δίνει θέση στο panettone ανάμεσα στα γιορτινά deli, πλάι σε ευγενικά αλλαντικά όπως το prosciutto, ένα καπνιστό σολομό, foie gras και διάφορα πατέ και θα ταιριάξει υπέροχα με τα αφρώδη της γιορτής. 

Το κλασικό panettone Mito21 που παρασκευάζει με πραγματικό μεράκι ο ρεθυμνιώτης Μιχάλης Τυράκης στο Μιλάνο και εντυπωσίασε πέρσι στην πρώτη του εμφάνιση, διακρίθηκε ήδη με 2* στα έγκυρα Great Taste Awards. Πρόκειται για panettone artigianale, γνήσιο βιοτεχνικό αρτοποίημα, με διαδικασία παρασκευής που διαρκεί 72 ώρες και δεν περιέχει κανένα τεχνητό υλικό. Φέτος, η γκάμα διευρύνθηκε με το προαναφερθέν al Parmiggiano, αλλά και το Panettone al Cioccolato με κυβάκια μαύρης σοκολάτας και επιλεγμένη βανίλια Μαδαγασκάρης. 

Αγελαδινό βούτυρο, σταφίδα από την Κρήτη, γνήσια βανίλια και υψηλή περιεκτικότητα σε κρόκο αβγού που του χαρίζει ένα χρυσαφί χρώμα, μετράνε στα προσόντα του. 
Το "ψωμί του Τόνι” (pan del Ton) που κατέληξε σε "panettone”, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1945 στις κουζίνες των αρχόντων του Μιλάνου. Τα κλασικά αρωματικά του κρύβουν συμβολισμούς ευτυχίας: το πορτοκάλι για την αγάπη, το κίτρο για αιώνια υγεία, η σταφίδα για τον πλούτο και την ευμάρεια…  Και μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: τα κομψά κουτιά του Mito21 απεικονίζουν χαρακτηριστικά μοτίβα του Stile Liberty της ιταλικής Art Nouveau και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το ιστορικό μιλανέζικο τυπογραφείο του 1909, Bonvini. 

Στην Αθήνα βρίσκουμε τα Mito21 (basso των 500γρ. και αlto του 1κ) στα εξής σημεία: Kάβa ΟαΚ (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Βουλιαγμένη), Έργον (Μητροπόλεως, κέντρο), Πεντελικό (Λεωφ. Πεντέλης), Γαργαρέτα (Κουκάκι), Benito (Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο), Tiny Athens (Κολωνάκι), Νίκος Κολέτσας (Χαλάνδρι).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.