Στο "Po’ Boys" ξέρουν από Thanksgiving

Po'Boys Thanksgiving

Όταν πριν από περίπου 5 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po' Boys" στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Σε ένα τέτοιο εστιατόριο λοιπόν, που ξέρει όσο ελάχιστα στην πόλη να τιμά την αμερικανική γευστική κουλτούρα, δε θα μπορούσε παρά να υπάρξει και ένα σχετικό event για την Hμέρα των Ευχαριστιών aka Thanksgiving. 

Τα ήθη και τα έθιμα της "Ημέρας της Γαλοπούλας" -όπως εναλλακτικά αποκαλείται- μεταφέρονται σε ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι το οποίο στρώνεται παραδοσιακά κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. "Αρχηγός" του οικογενειακού τραπεζιού είναι ο σεφ Σπόρος ενώ καλεσμένοι του είναι όλοι όσοι θα επιλέξουν το "Po' Boys" για να πουν το δικό τους "ευχαριστώ" αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Το μενού των πέντε πιάτων είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στις γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις του δημοφιλούς Δείπνου Ευχαριστιών. Η σούπα βελουτέ κολοκύθας ορίζει την έναρξη του εορταστικού μενού πριν σερβιριστεί η κροκέτα πατάτας με βούτυρο σκόρδου και τυρί κρέμα με μυρωδικά. Ακολουθεί η σαλάτα με παντζάρια, ραπανάκια, ανάμεικτα πράσινα φύλλα και κατσικίσιο τυρί για να συνοδεύσει τον "πρωταγωνιστή" της βραδιάς – Σιγοκαπνιστή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, gravy και σάλτσα cranberry. Το δείπνο ολοκληρώνεται με σπιτική πουτίγκα σοκολάτας με παγωτό. Από το μπαρ, θα σερβίρεται σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς Gluhwein με μπαχαρικά Creole.

Αν ανήκεις σε όσους πιστεύουν στο συμβολισμό της ημέρας ή απλά θέλεις να μπεις σε εορταστικό κλίμα μετρώντας αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, γνωρίζεις πού έχουν στρώσει τραπέζι.


Για κρατήσεις,  Po’ Boys:  210-3234672
Όλα τα πιάτα είναι ατομικά / κόστος μενού €30/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.