Στο "Po’ Boys" ξέρουν από Thanksgiving

Po'Boys Thanksgiving

Όταν πριν από περίπου 5 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po' Boys" στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Σε ένα τέτοιο εστιατόριο λοιπόν, που ξέρει όσο ελάχιστα στην πόλη να τιμά την αμερικανική γευστική κουλτούρα, δε θα μπορούσε παρά να υπάρξει και ένα σχετικό event για την Hμέρα των Ευχαριστιών aka Thanksgiving. 

Τα ήθη και τα έθιμα της "Ημέρας της Γαλοπούλας" -όπως εναλλακτικά αποκαλείται- μεταφέρονται σε ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι το οποίο στρώνεται παραδοσιακά κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. "Αρχηγός" του οικογενειακού τραπεζιού είναι ο σεφ Σπόρος ενώ καλεσμένοι του είναι όλοι όσοι θα επιλέξουν το "Po' Boys" για να πουν το δικό τους "ευχαριστώ" αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Το μενού των πέντε πιάτων είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στις γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις του δημοφιλούς Δείπνου Ευχαριστιών. Η σούπα βελουτέ κολοκύθας ορίζει την έναρξη του εορταστικού μενού πριν σερβιριστεί η κροκέτα πατάτας με βούτυρο σκόρδου και τυρί κρέμα με μυρωδικά. Ακολουθεί η σαλάτα με παντζάρια, ραπανάκια, ανάμεικτα πράσινα φύλλα και κατσικίσιο τυρί για να συνοδεύσει τον "πρωταγωνιστή" της βραδιάς – Σιγοκαπνιστή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, gravy και σάλτσα cranberry. Το δείπνο ολοκληρώνεται με σπιτική πουτίγκα σοκολάτας με παγωτό. Από το μπαρ, θα σερβίρεται σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς Gluhwein με μπαχαρικά Creole.

Αν ανήκεις σε όσους πιστεύουν στο συμβολισμό της ημέρας ή απλά θέλεις να μπεις σε εορταστικό κλίμα μετρώντας αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, γνωρίζεις πού έχουν στρώσει τραπέζι.


Για κρατήσεις,  Po’ Boys:  210-3234672
Όλα τα πιάτα είναι ατομικά / κόστος μενού €30/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.