Στο "Po’ Boys" ξέρουν από Thanksgiving

Po'Boys Thanksgiving

Όταν πριν από περίπου 5 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po' Boys" στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Σε ένα τέτοιο εστιατόριο λοιπόν, που ξέρει όσο ελάχιστα στην πόλη να τιμά την αμερικανική γευστική κουλτούρα, δε θα μπορούσε παρά να υπάρξει και ένα σχετικό event για την Hμέρα των Ευχαριστιών aka Thanksgiving. 

Τα ήθη και τα έθιμα της "Ημέρας της Γαλοπούλας" -όπως εναλλακτικά αποκαλείται- μεταφέρονται σε ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι το οποίο στρώνεται παραδοσιακά κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. "Αρχηγός" του οικογενειακού τραπεζιού είναι ο σεφ Σπόρος ενώ καλεσμένοι του είναι όλοι όσοι θα επιλέξουν το "Po' Boys" για να πουν το δικό τους "ευχαριστώ" αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Το μενού των πέντε πιάτων είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στις γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις του δημοφιλούς Δείπνου Ευχαριστιών. Η σούπα βελουτέ κολοκύθας ορίζει την έναρξη του εορταστικού μενού πριν σερβιριστεί η κροκέτα πατάτας με βούτυρο σκόρδου και τυρί κρέμα με μυρωδικά. Ακολουθεί η σαλάτα με παντζάρια, ραπανάκια, ανάμεικτα πράσινα φύλλα και κατσικίσιο τυρί για να συνοδεύσει τον "πρωταγωνιστή" της βραδιάς – Σιγοκαπνιστή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, gravy και σάλτσα cranberry. Το δείπνο ολοκληρώνεται με σπιτική πουτίγκα σοκολάτας με παγωτό. Από το μπαρ, θα σερβίρεται σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς Gluhwein με μπαχαρικά Creole.

Αν ανήκεις σε όσους πιστεύουν στο συμβολισμό της ημέρας ή απλά θέλεις να μπεις σε εορταστικό κλίμα μετρώντας αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, γνωρίζεις πού έχουν στρώσει τραπέζι.


Για κρατήσεις,  Po’ Boys:  210-3234672
Όλα τα πιάτα είναι ατομικά / κόστος μενού €30/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.