Θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν vegetarian χασάπη;

Πιθανότατα να μην έχεις ακούσει ποτέ για τη μεγαλύτερη διατροφική επανάσταση όλων των εποχών. Αλλά ίσως και να ήρθε η ώρα να σε απασχολήσει.

The Vegetarian Butcher

Είναι μάλλον περιττό να σου γράψω πως η vegetarian και vegan διατροφή είναι τάση. Το βλέπεις άλλωστε παντού και στα μέρη μας: Από τα ολοένα και περισσότερα αντίστοιχα πιάτα στα πιο φημισμένα εστιατόρια και τα μονοθεματικά φαγάδικα του είδους μέχρι τις καταναλωτικές συνήθειές σου και τα πολλά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και θέλεις να πούμε και μία μεγάλη αλήθεια; Πλέον έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα και, κυρίως, η γεύση όλων όσων εμπίπτουν στην -hip είναι η αλήθεια- plant based διατροφή. Κυρίως σε αυτή δηλαδή. Ναι αλλά με τη γεύση; Τι κάνουμε με τη γεύση; Αυτό δεν είναι που πραγματικά μετρά; Ειδικά σε μία χώρα που το mentality της κρεατοφαγίας δε θα υποχωρήσει ποτέ και η χασαποταβέρνα θα ζει και θα βασιλεύει για πάντα; Τρεις λέξεις μόνο θα σου γράψω και κράτησέ τις: The Vegetarian Butcher.

Τι είναι πάλι αυτό;

Όταν ο 9ης γενιάς αγρότης και καρνιβορικός aficionado Jaap Korteweg αποφάσισε να γίνει vegetarian, διαπίστωσε το προφανές: Του έλειπε πολύ η γεύση και η υφή του κρέατος. Ήταν η στιγμή που πήρε την απόφαση να κάνει κάτι γι' αυτό.

The Vegetarian Butcher 3

Συνεργάστηκε λοιπόν με  επιστήμονες και καταξιωμένους σεφ και δημιούργησε την εναλλακτική. Φαγητό που διατηρεί όλα τα διατροφικά στοιχεία -πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12, σίδηρο- αφήνοντας εκτός κάδρου τη "θυσία" οποιουδήποτε ζώου και με απώτερο όραμα ένα καλύτερο για όλους μέλλον που περνά από το πιάτο.

> Διάβασε ακόμη: Δύο φρέσκα και νόστιμα vegan σενάρια στην Αθήνα

Το παιδί του, "The Vegetarian Butcher" θα μπορούσαμε να πούμε αλληγορικά πως είναι ο παραδοσιακός κρεοπώλης από το παρελθόν με χορτοφαγικές και vegan προτάσεις από το σήμερα. Το προϊόν μοιάζει τόσο με κρέας, που ο οποιοσδήποτε -ακόμη και οι ορκισμένοι αρνητές της τάσης- δεν πρόκειται να πουν όχι  στη ζουμερή υφή και το πραγματικά αξιόλογο γευστικό αποτύπωμα στον ουρανίσκο. 

The Vegetarian Butcher 2

The Vegetarian Butcher 1

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που έχουν την περιέργεια αλλά μέχρι σήμερα, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν "τολμούσες" κάτι τέτοιο, μάθε πως τα Crispy Chic Burger, Lucky Nuggets, Legendary Burger και Magic Mince είναι διαθέσιμα και για το ελληνικό κοινό (στα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης", "Κρητικός", "My Market" και στο e-fresh.gr). Είναι ρε παιδί μου τέτοια η ποιότητα και η αίσθησή τους στο στόμα, συνδυαστικά με το ανατρεπτικό branding, που ίσως σε πείσουν πως αξίζει να μειώσεις το κρέας και να εμπιστευθείς έναν χασάπη. Ακόμη κι αυτός είναι vegetarian.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.