
Με το δυνατό brunch του "Goya Gastrobar" να έχει βάλει τις αεράτες βεράντες του μαγαζιού, με χάζι στα απόμερα της Γρ. Λαμπράκη, σταθερά στις συνήθειες των Νοτίων, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μπαίνει τώρα φορτσάτο στη χειμερινή σεζόν, καλώντας μας να χαθούμε στον εξωτικό αισθησιασμό της ατμοσφαιρικής του σάλας, γνωρίζοντας το βραδινό μενού του, που μας ταξιδεύει στα συναρπαστικά μονοπάτια του ιαπωνικού fusion.

Σε έναν χώρο ταυτόχρονα υποβλητικό και ερεθιστικό, όπου κρεμαστοί κήποι καταπίνουν τους τοίχους, ζωντανές φλόγες αγκαλιάζουν τον DJ και έργα τέχνης όπως η μεγάλη καθρεφτένια λεοπάρδαλη ή το life-sized ξύλινο παγώνι με την εντυπωσιακή ουρά, σκορπούν νότες απροσδόκητου στην αίθουσα, ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας (γνωστός μας από τα Asian κομψοτεχνήματα του εστιατορίου "Ιθάκη") υπογράφει ένα ολοκαίνουριο μενού, όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη συναντά την υψηλή τεχνική.

Έτσι, με nigiri, sashimi, αλλά και ευρηματικά rolls να αναλαμβάνουν ρόλο καλωσορίσματος, στα τραπέζια καταφθάνουν δημιουργίες όπως το best-seller τραγανό κουνουπίδι με τεμπούρα και Korean glaze πάνω σε κρέμα παρμεζάνα με miso, ή τα αφράτα dumplings γαρίδας με sauce Cantonese. Το ταρτάρ τόνου, με sauce από kimchi και chips από τοπιναμπούρ, κλέβει τις εντυπώσεις έτσι όπως έρχεται στο τραπέζι αγκαλιασμένο από ένα σύννεφο καπνού που του χαρίζει αρώματα και γεύσεις, ενώ το σεβίτσε από μαγιάτικο, με πουρέ αβοκάντο, πίκλα jalapeno, ραπανάκι και τηγανητό σιναπώσπορο είναι ένα πιάτο με σπουδαίες ισορροπίας, αλλά και λαχταριστές υφές.

Φυσικά, θέση στις επιλογές έχουν και τα εκλεκτά κρέατα, με φίνο Black Angus να γίνεται ταρτάρ για να αγκαλιαστεί από yuzu dressing με κρέμα κρόκου και τραγανή πατάτα, αλλά και καρπάτσιο με dashi ponzu, σουσάμι και σχοινόπρασο. Τα slider burgers με σάλτσα umami, καραμελωμένο κρεμμύδι και τσένταρ είναι μια εθιστική επιλογή για τσιμπολόι, ενώ για τις πιο μεγάλες ορέξεις το strip loin με βούτυρο miso, αλλά και το ribeye με τρούφα, χαβιάρι και φύλλα χρυσού, είναι εντυπωσιακός μονόδρομος.

Κι αν αναρωτιέστε με τι θα συνοδεύσετε τα εξαιρετικά πιάτα, η λέξη gastrobar στο όνομα του "Goya Gastrobar" δεν είναι τυχαία: επιβλητική στο χώρο, η μπάρα μιξάρει παιχνιδιάρικα signature coctails με ονόματα όπως Blood 0, Naughty Strawberry και Slutty Pumpkin, με αυτό το τελευταίο που συνδυάζει blend από ρούμι, πικάντικο cordial από κολοκύθα και σιρόπι falernum, να είναι δίκαια το πιο δημοφιλές της λίστας, μπλέκοντας ζωηρές εντάσεις και ορεκτική πικάντικη κάψα στο tiki ποτήρι του. Φυσικά, από τις επιλογές δε λείπουν classics όπως το Negroni, το Old Fashioned, αλλά και το Pornstar, ενώ τη fine drinking εμπειρία συμπληρώνει η εκλεκτική κάβα, με ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.