Goya Gastrobar: Η fine πλευρά της Ασίας γι αυτές τις γιορτές είναι στη Γλυφάδα

Με αύρα ατμοσφαιρικού εξωτισμού στη σάλα του και έμβαση στο ανατολίγικο fusion στην κουζίνα του, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι της Γλυφάδας χαράσσει πορεία προς τη λίστα των φαβορί μας.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Με το δυνατό brunch του "Goya Gastrobar" να έχει βάλει τις αεράτες βεράντες του μαγαζιού, με χάζι στα απόμερα της Γρ. Λαμπράκη, σταθερά στις συνήθειες των Νοτίων, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μπαίνει τώρα φορτσάτο στη χειμερινή σεζόν, καλώντας μας να χαθούμε στον εξωτικό αισθησιασμό της ατμοσφαιρικής του σάλας, γνωρίζοντας το βραδινό μενού του, που μας ταξιδεύει στα συναρπαστικά μονοπάτια του ιαπωνικού fusion.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Σε έναν χώρο ταυτόχρονα υποβλητικό και ερεθιστικό, όπου κρεμαστοί κήποι καταπίνουν τους τοίχους, ζωντανές φλόγες αγκαλιάζουν τον DJ και έργα τέχνης όπως η μεγάλη καθρεφτένια λεοπάρδαλη ή το life-sized ξύλινο παγώνι με την εντυπωσιακή ουρά, σκορπούν νότες απροσδόκητου στην αίθουσα, ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας (γνωστός μας από τα Asian κομψοτεχνήματα του εστιατορίου "Ιθάκη") υπογράφει ένα ολοκαίνουριο μενού, όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη συναντά την υψηλή τεχνική.

Goya Gastrobar

Έτσι, με nigiri, sashimi, αλλά και ευρηματικά rolls να αναλαμβάνουν ρόλο καλωσορίσματος, στα τραπέζια καταφθάνουν δημιουργίες όπως το best-seller τραγανό κουνουπίδι με τεμπούρα και Korean glaze πάνω σε κρέμα παρμεζάνα με miso, ή τα αφράτα dumplings γαρίδας με sauce Cantonese. Το ταρτάρ τόνου, με sauce από kimchi και chips από τοπιναμπούρ, κλέβει τις εντυπώσεις έτσι όπως έρχεται στο τραπέζι αγκαλιασμένο από ένα σύννεφο καπνού που του χαρίζει αρώματα και γεύσεις, ενώ το σεβίτσε από μαγιάτικο, με πουρέ αβοκάντο, πίκλα jalapeno, ραπανάκι και τηγανητό σιναπώσπορο είναι ένα πιάτο με σπουδαίες ισορροπίας, αλλά και λαχταριστές υφές.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Φυσικά, θέση στις επιλογές έχουν και τα εκλεκτά κρέατα, με φίνο Black Angus να γίνεται ταρτάρ για να αγκαλιαστεί από yuzu dressing με κρέμα κρόκου και τραγανή πατάτα, αλλά και καρπάτσιο με dashi ponzu, σουσάμι και σχοινόπρασο. Τα slider burgers με σάλτσα umami, καραμελωμένο κρεμμύδι και τσένταρ είναι μια εθιστική επιλογή για τσιμπολόι, ενώ για τις πιο μεγάλες ορέξεις το strip loin με βούτυρο miso, αλλά και το ribeye με τρούφα, χαβιάρι και φύλλα χρυσού, είναι εντυπωσιακός μονόδρομος.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Κι αν αναρωτιέστε με τι θα συνοδεύσετε τα εξαιρετικά πιάτα, η λέξη gastrobar στο όνομα του "Goya Gastrobar" δεν είναι τυχαία: επιβλητική στο χώρο, η μπάρα μιξάρει παιχνιδιάρικα signature coctails με ονόματα όπως Blood 0, Naughty Strawberry και Slutty Pumpkin, με αυτό το τελευταίο που συνδυάζει blend από ρούμι, πικάντικο cordial από κολοκύθα και σιρόπι falernum, να είναι δίκαια το πιο δημοφιλές της λίστας, μπλέκοντας ζωηρές εντάσεις και ορεκτική πικάντικη κάψα στο tiki ποτήρι του. Φυσικά, από τις επιλογές δε λείπουν classics όπως το Negroni, το Old Fashioned, αλλά και το Pornstar, ενώ τη fine drinking εμπειρία συμπληρώνει η εκλεκτική κάβα, με ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.