Λάμψη αστεριών στον ουρανό της Ιταλίας και μια τριάστερη "Villa"

Η πρόσφατη παρουσίαση του Οδηγoύ Michelin της Ιταλίας, που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο «Relais Franciacorta» στην Corte Franca, φώτισε τον έναστρο γαστρονομικό ουρανό της Ιταλίας με νέες λαμπερές αφίξεις.

Villa Crespi

Η φετινή ανακοίνωση των Michelin της Ιταλίας για το 2023 επιφύλασσε στo "Villa Crespi", με επικεφαλής τον σεφ Antonino Cannavacciuolo, την ευχάριστη έκπληξη του τρίτου του αστεριού. Το εστιατόριο που στεγάζεται στο θρυλικό arabesque style παλάτι που έχτισε ο έμπορος βαμβακιού Cristoforo Beningo Crespi ως δώρο στη γυναίκα του, εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή και από την αρχιτεκτονική της Βαγδάτης, βρίσκεται στη γραφική λίμνη της Όρτα στη Βόρεια Ιταλία.

Διαβάστε Επίσης

Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε το 1879 και κράτησε 30 χρόνια. Τα υπέροχα μωσαϊκά, τα σκαλισμένα ταβάνια, ο μιναρές στην κορυφή σε ταξιδεύουν στις Χίλιες και μια Νύχτες, ενώ ο καταπράσινος κήπος με τη λίμνη απογειώνουν το μαγικό σκηνικό. Από το 1999 λειτουργεί σαν πεντάστερο ξενοδοχείο με 14 σουΐτες και τη διαχείριση έχει ο γνωστός σεφ Antonino Cannavacciuolo με την γυναίκα του Cinzia. O Antonino είναι διάσημος chef στην Ιταλία και με μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση.

Διαβάστε Επίσης

O Gwendal Poullenec, διεθνής διευθυντής του οδηγού Michelin, επισήμανε σε σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο της Ιταλίας από τη Λομβαρδία έως τη Σικελία ενώ για τη "Villa Crespi", τόνισε ότι ξεχωρίζει για την ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση της κουζίνας με νέες τεχνικές. Εκτός όμως από 1 νέο τριάστερο, στη φετινή έκδοση υπήρχαν 4 νέα εστιατόρια με δύο αστέρια και 34 νέα εστιατόρια με 1 αστέρι κάτι που σημαίνει ότι η Ιταλία πλέον διαθέτει 385 εστιατόρια με αστέρια: 12 εστιατόρια με τρία αστέρια, 38 εστιατόρια με δύο αστέρια και 335 εστιατόρια με ένα αστέρι.

Τα νέα αστέρια

Τρία νέα αστέρια
Villa Crespi, Orta San Giulio

Δύο νέα αστέρια
Acquolina, Ρώμη
Enoteca La Torre, Ρώμη
St. George by Heinz Beck, Ταορμίνα
Locanda Sant’Uffizio Enrico Bartolini, Πενάνγκο

Νέα με ένα αστέρι
Andrea Aprea, Μιλάνο
Enrico Marmo, Βεντιμίλια
Casa Buono, Βεντιμίλια
Locanda Tamerci, Αμέλια
Suinsom, Σέλβα Ντι Βαλ Γκαρντένα
La Stua dei Michil, Λαγκούντο
Luisl Stube, Μπλτσάνο
Paolo Griffa Al Caffè Nazionale, Αόστα
Anima, Μιλάνο
Bubbles, Λάλιο
Cannavacciuolo Vineyard, Καζανόβα ντι Τεριτσιόλα
Terramira, Καπολόνα
Chic Nonna, Φλωρεντία
Campo del Drago, Μονταλτσίνο
Synthesis, Αρίτσια
Pulejo, Ρώμη
Lino, Παβία
Sacred Fire, Σαν Πανταλέο
Senses, Αμάλφι
Prince Cerami, Ταορμίνα
Limu, Μπαγκερία
Tenerumi, Βουλκάνο
Il Sereno al lago, Τόρνο
Trattoria Contemporanea, Λομάτζο
Vitium, Κρέμα
RistoranTino & Co., Σαούτζε ντι Σεζάνα
Dalla Gioconda, Γκαμπίτσε μόντε
Osteria del Viandante, Ρουμπιέρα
Maeba Restaurant, Αριάνο Ιρπίνο
Famiglia Rana Restaurant, Οπεάνο
Il Tiglio, Μοντεμόνακο
Paca, Πράτο
Mec Restaurant, Παλέρμο
Andrea Larossa Restaurant, Τορίνο

Δείτε όλα τα βραβευμένα από τον Michelin εστιατόρια της Ιταλίας στο guidemichelin.com/en/it/restaurants

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.